nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Hotelmanager

De cursus Hotelmanager thuis volgen met goede begeleiding? Via Thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met talloze thuisopleidingen en studies om verder te komen binnen het domein Management & Entrepreneurship. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Doorzoek en vergelijk probleemloos kwalitatieve thuisstudies van betrouwbare aanbieders van thuisstudies als Fontys en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Hotelmanager! Studeren op je eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en goede begeleiding. Deze cursus is te bestellen vanaf €269,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Professionele docenten.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In februari 2024 voor een voordelige prijs.

Opleiders thuisstudie Hotelmanager februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlHotelmanager3-6 maanden€269,00Meer informatie
Hotelmanager online vanuit huis

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Hotelmanager vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Ambieer je een nieuwe baan? Op welk niveau jij ook denkt; het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze website is een ideaal vertrekpunt. Op deze plek kom je in aanraking met een grote variëteit aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Management & Entrepreneurship? Een goede optie is de online thuisstudie Hotelmanager(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met werk of een andere opleiding, vrijwilligerswerk en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Van start gaan met een cursus Hotelmanager is niet moeilijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of vraag een gratis proefles aan om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben je enthousiast? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. De studie kan beginnen: zelf je studietijd indelen en lesstof en boeken doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelfsprekend krijg je begeleiding van een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actueel tarief Hotelmanager thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat is hiervan de reden? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen met een tablet, smartphone of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken is er een coach of begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Hotelmanager kun je al volgen vanaf €269,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Met diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal Hollanders kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige Hotelmanager thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Hotelmanager: studeren op de momenten wanneer het jou past. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De cursus heeft een looptijd van grofweg 3-6 maanden. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. (Hobby)cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ambieer je een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Meestal is een matchende Hotelmanager vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ examen of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis studiegids lees je meer informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsinstellingen zoals onder andere NHA dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit wil zeggen dat deze studies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Hogeschool Notenboom. Mogelijk zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij een deel van de (hobby)cursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
De meeste onderwijsinstellingen faciliteren ook een Hotelmanager klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, direct antwoord op vragen en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier check je alles voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving zoek je ook naar oefeningen, het lesmateriaal, webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-hotelmanager

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit loopt van HBO Basis grafisch ontwerpen tot Privaatrecht, en dus ook de Hotelmanager zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan op mijn wensen en situatie? Onderstaand behandelen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
 4. Laudius: Géén inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Unieke studiemethode
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een professionele thuisstudie Hotelmanager online versneld volgen doe je vanaf €269,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze zaken mag je aftrekken:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Opmerking: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een volwaardige opleiding die relevant is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • Jouw totale kosten komen minimaal uit op €250 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Je werk / collega kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een uitgebreide cursus volgen via jouw werkgever is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Dikwijls mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Hotelmanager. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Een hotelmanager weet wat het is om tot het uiterste te gaan. Vergeet ‘de klant is koning’, want jouw gasten zijn straks de keizers en keizerinnen te rijk.
In deze thuisstudie leer je alles wat je moet weten om Service met een hoofdletter S te bieden. Jij maakt straks niet alleen je gasten bovengemiddeld gelukkig, maar haalt ook het beste uit je werknemers naar boven. Management, sales, marketing… in de opleiding komen alle facetten van dit uitdagende beroep aan bod.
Na afloop gaan er heel wat deuren voor je open. Die van hotels, uiteraard, maar ook van restaurants, cateringbedrijven, cruiseschepen, of wie weet van je eigen pension? De keuze is geheel aan jou. Schrijf je nu in en behaal in korte tijd je diploma Hotelmanager!

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als Hotelmanager
 • Je eigen hotel of pension openen
 • De kwaliteitscontrole uitvoeren
 • Een succesvol team samenstellen
 • Professioneel leiding geven en managen
 • Het opstellen en beheren van budgetten
 • Omgaan met vertrouwelijke informatie
 • Netwerken met leveranciers en zakenpartners
 • Zorgen dat alle departementen efficiënt functioneren
 • Je werknemers motiveren
 • De verschillende medewerkers van een hotel
 • De structuur van de hotelsector
 • De organisatie en werking van een hotel

Competences
 • Je eigen hotel of pension openen
 • De kwaliteitscontrole uitvoeren
 • Een succesvol team samenstellen en aansturen
 • Professioneel leiding geven, managen en motiveren
 • Het opstellen en beheren van budgetten
 • Netwerken met leveranciers en zakenpartners
 • Plannen en coördineren van de hotelactiviteiten
 • Zorgen dat alle afdelingen efficiënt functioneren

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie