nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HR-Manager

De cursus HR-Manager comfortabel vanuit huis volgen? Met onze thuisstudie-vergelijker ontdek je alle erkende thuisstudies, cursussen en trainingen gerelateerd aan Management & Entrepreneurship. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of juist iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk moeiteloos tientallen relevante thuiscursussen en studies van erkende instellingen als NHA en start vandaag nog met jouw thuiscursus HR-Manager! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een prettige online leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €629,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Vergelijking van thuisstudies HR-Manager februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlHR-Manager3-6 maanden€629,00Meer informatie
HR-Manager op eigen tempo thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding HR-Manager thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er ook bij jou speelt, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is gewoon een kwestie van doen. Onze thuisopleiding-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Op deze plek kom je in aanraking met een grote variëteit aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Management & Entrepreneurship? Een goede optie is de online thuisstudie HR-Manager(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met je werk, hobby’s en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Het deelnemen aan een cursus HR-Manager is eenvoudiger dan jij denkt. In het volgende stukje zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of neem direct een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het leren gaat beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Bij alle opleiders wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een passend diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de huidige kosten van een HR-Manager thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding HR-Manager volg je al vanaf €629,00 via het instituut Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot deel van de arbeiders kiezen voor een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige HR-Manager thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HR-Manager: studeren op de momenten wanneer het jou past. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De cursus heeft een looptijd van plusminus 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat het om een HBO-studie of master? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een passende HR-Manager vooropleiding noodzakelijk. Men kan ook kiezen voor een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de folder van de school kun je terecht voor alle noodzakelijke details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van opleiders als onder andere Fontys zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze studies even waardevol is als een cursus bij een school zoals Mediacollege Amsterdam. Ook krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier maak jij kenbaar dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Diverse onderwijs-bedrijven bieden ook een HR-Manager klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de goede en individuele ondersteuning en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Er zijn ook nadelen: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via dit systeem raadpleeg je belangrijke info rondom jouw cursus en kan je overleggen met de docent. Met jouw online lesomgeving zijn de volgende documenten te vinden: oefeningen, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, webinars, geluidsbestanden, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-hr-manager

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Van MUA: Special Effects FX tot een opleiding als Zelfstandig Ondernemer Basis, en natuurlijk de HR-Manager zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen relevant is voor mijn persoonlijke wensen? Onderstaand vind je de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: De beste prijs-kwaliteitverhouding
 2. LOI: Ruim 1.000 opleidingen om uit te kiezen
 3. NTI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 4. Laudius: Altijd op je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: All-in prijzen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

De thuisstudie HR-Manager online versneld volgen doe je vanaf €629,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante onderdelen kun je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Belangrijk: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een volwaardige opleiding die belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De opleiding is gericht op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten bedragen minimaal €250 (jaarlijks). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De reden hiervoor? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een relevante opleiding via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. Steeds vaker mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HR-Manager. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Een HR-manager is een absolute meerwaarde binnen elk bedrijf. Met jouw sociale skills en efficiënt leiderschap draag je bij aan de motivatie van jouw medewerkers en stuur je hen in de richting die het bedrijf uitgaat.

In deze praktijkgerichte opleiding leer je mensen rekruteren en motiveren. Je ontdekt hoe je een opleidingsplan uitwerkt en op welke manier je met competentiemodellen werkt. Je leert, naast belangrijke managementvaardigheden, hoe je functioneringsgesprekken voert en mensen inschat. Daarnaast besteed je ruim aandacht aan crisismanagement, exitscenario’s en outplacement.

Met deze cursus ben je direct klaar voor het bedrijfsleven. Dankzij een efficiënt beleid stuw je jouw mensen naar een hoger niveau!


Content
 • Hoe voer je een succesvol HR-beleid
 • Een vacaturetekst opstellen en verspreiden
 • Verschillende screeningstools toepassen (CV-screening, testen, …)
 • Een selectiegesprek voorbereiden en analyseren
 • Professioneel interviewen en feedback geven
 • Functiebeschrijvingen opstellen en een functieclassificatie invoeren
 • Plannings-, functionerings- en evaluatiegesprekken voeren
 • Motiveren en coachen van medewerkers
 • Werken met competenties en competentiemodellen
 • Hoe stel je een persoonlijk ontwikkelingsplan op?
 • Ontwikkelingsgesprekken voeren
 • Verschillende vormen van learning & development
 • Omgaan met personeelsverloop
 • Een exitgesprek voeren

Competences
 • Met verstand van zaken een efficiënt rekruteringsproces opzetten én uitvoeren
 • Sollicitatie- en exitgesprekken? Jij handelt ze correct en professioneel af
 • De bestaande werknemers motiveren, zodat ze met een goed gevoel hun werkdag beginnen en afsluiten
 • De juiste persoon op de juiste plaats inschakelen
 • Een carrière als zelfstandig HR-manager heeft geen geheimen voor jou

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie