loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Illustraties maken

De cursus Illustraties maken vanuit huis volgen? Aan de hand van www.thuisstudiezoeken.nl lees je alles over de meest interessante thuiscursussen en studies in het vakgebied van Drawing & Painting. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je voor jezelf iets starten? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk moeiteloos populaire thuiscursussen en studies van respectabele instellingen als Scheidegger en start vandaag nog met jouw thuiscursus Illustraties maken! Zelf je studietempo bepalen, het meest actuele lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is er al vanaf €209,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In september 2022 met introductie-aanbieding.

Opleiders thuisstudie Illustraties maken september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlIllustraties maken3-6 maanden€209,00Meer informatie
Illustraties maken vanuit huis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Illustraties maken flexibel thuis volgen

Zoek je een andere baan? Ambieer je een nieuwe baan? Wat je denkniveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Hier vind je veel verschillende studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Drawing & Painting? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Illustraties maken(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Uitstekend te combineren met dagelijkse werkzaamheden, muziek of sport en het gezin.

Hoe werkt het precies?
Kiezen voor een cursus Illustraties maken gaat erg gemakkelijk. In het onderstaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele kosten Illustraties maken thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken met jouw macbook, ipad of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie jou door het traject helpen. De opleiding Illustraties maken kun je al volgen vanaf €209,00 via Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De studiestof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Werken en studeren combineren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal jongeren kiezen voor een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf beantwoorden we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Illustraties maken thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Illustraties maken: je kan elke week starten met deze opleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De cursus kost je circa 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en veel taalstudies hebben in de regel weinig basiseisen. Ben jij van plan te starten met een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In sommige gevallen is een matchende Illustraties maken vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ examen of op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling lees je extra info betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van opleiders als o.a. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze thuisstudies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als European Institute For Brand Management. Verder zul je mogelijk recht hebben op een waardevol branchediploma als NL Actief. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zodoende is het voor iedereen duidelijk dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
De meeste onderwijs-aanbieders verstrekken ook een Illustraties maken klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, direct antwoord op vragen en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Online vind je snel de belangrijke documenten voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving tref je zaken als het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden, webinars, oefeningen, oefenexamens. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-illustraties-maken

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Bijvoorbeeld Engels voor gevorderden tot een opleiding als Patroontekenen, en dus ook de Illustraties maken zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn privé situatie? Bijgaand beschrijven we kort de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Duizenden tevreden studenten
 2. LOI: Meer dan 90 jaar ervaring
 3. NTI: Ook zakelijke opties
 4. Laudius: Docenten met ervaring uit het vak
 5. Thuiscursus.nl: Betalen in termijnen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Zelf een thuisstudie Illustraties maken online versneld volgen kost om en nabij de €209,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De belangrijkste posten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (september 2022). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingwaar je kennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding draagt direct bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Wat is daarvan de reden? Jouw bedrijf plukt ook de vruchten van jouw kennis. Ook mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. In de regel stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Illustraties maken. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Hou je van tekenen en zou je graag je eigen stijl verder ontwikkelen? Wil je leren hoe je jouw hersenspinsels omzet in illustraties die tot de verbeelding spreken? Dan ben je met deze thuisstudie aan het juiste adres!
In de lessenreeks maak je eerst kennis met stijlbewegingen en grafische technieken door de eeuwen heen. Vervolgens ga je zelf aan de slag met verschillende materialen en leer je allerlei technieken om levensechte mensen, dieren en fantasiefiguren tevoorschijn te toveren.
Jouw unieke stijl zal straks op elke creatie een persoonlijk stempel drukken. Plezier staat daarbij centraal, of je deze cursus nu volgt als hobby of wil beginnen professioneel illustrator!

Content
 • Illustratie in praktijk
 • Materialen en technieken
 • Inspiratie
 • Hoe ontwikkel je een eigen stijl?
 • Illustratie als kunstvorm
 • Personages
 • Expressie
 • Compositie
 • Perspectief
 • Verhouding tekst / beeld
 • Een professionele carrière uitbouwen

Competences
 • Met verschillende materialen en technieken werken
 • Inspiratie opdoen en omzetten
 • Illustratie als kunstvorm inzetten
 • Werken met verschillende personages en expressies
 • De juiste compositie en perspectief gebruiken
 • De juiste tekst/beeld-verhouding gebruiken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie