nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Rekenen

De cursus Rekenen digitaal volgen? Met Thuisstudiezoeken.nl vind je goed aangeschreven thuiscursussen en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein Diverse. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of gewoon iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk probleemloos de beste zelfstudies en thuiscursussen van respectabele onderwijsinstellingen als NCOI en start vandaag nog met jouw thuiscursus Rekenen! Zelf je studietempo bepalen, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is beschikbaar vanaf €188,00 bij onder andere NTI.

 • Geen vast studieschema.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Alle thuisstudies Rekenen februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIRekenen8 maanden€188,00Meer informatie
NHARekenen3 maanden€119,00Meer informatie
Rekenen zelf thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Rekenen thuis digitaal volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat je denkniveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze website is daarbij het ideale startpunt. Met onze vergelijker check je een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Diverse? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Rekenen(duaal of voltijd). Binnen deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met jouw huidige werk, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Het deelnemen aan een cursus Rekenen gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je bijgestaan door een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een diploma of getuigschrift. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijs Rekenen thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vanzelfsprekend bestaat er een mentor of coach die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Rekenen kan men aanschaffen vanaf €188,00 bij de onderwijsinstelling NTI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle theorie en opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele begeleider van NTI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Steeds meer medewerkers kiezen voor een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? Hieronder beantwoorden we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Rekenen thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Rekenen: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je bij veel aanbieders binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kun je afronden pakweg 8 maanden. Als je veel tijd hebt kan je het ook sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Heb je interesse in een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In de regel is een bepaalde Rekenen vooropleiding een van de voorwaarden. Een andere methoden kan zijn een 21+ examenof een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis studiegids lees je de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van instellingen als NHA zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Hogeschool voor Pedagogisch en Sociaal-Agogisch Onderwijs. Daarnaast kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals NL Actief A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op die manier is het voor iedereen duidelijk dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Flink wat aanbieders bieden ook een Rekenen klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In deze omgeving tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze speciale omgeving vind je onder andere video’s, oefeningen, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-rekenen

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere Basisvaardigheden coaching tot een opleiding als Pools, en natuurlijk de Rekenen zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn persoonlijke wensen? In de beschrijving hierna benoemen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Kies uit meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Jij bepaalt waar, wanneer en in welk tempo je studeert.
 4. Laudius: 14 dagen gratis studeren
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren (thuis & klassikaal)
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

De thuisstudie Rekenen online versneld volgen is haalbaar rond de €188,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende factoren kun je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepsopleiding waar je kennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De opleiding levert een bijdrage aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er is sprake van een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NTI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken) tot een max van €15k.

Studeren op kosten van de werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De oorzaak daarvan? Het bedrijf waar je werkt kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. Binnen veel organisaties wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Rekenen. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wil je goed leren rekenen? Dan is de cursus Rekenen van het NTI echt iets voor jou! Stapsgewijs ga je aan de slag met je rekenvaardigheden, waardoor je kennis makkelijk opneemt en leren ook leuk is! De dagelijkse simpele en minder simpele berekeningen zijn straks voor jou geen probleem meer. De lesstof bevat vele voorbeelden, zodat je de theorie op een eenvoudige manier opneemt. Tijdens de cursus Rekenen ga je onder andere aan de slag met breuken, diagrammen, schaalberekeningen en afronden en schatten.

Daarom kies je voor Rekenen van het NTI:

 • Gratis geodriehoek
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie