nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Eigen Kapsalon Starten

De cursus Eigen Kapsalon Starten op afstand volgen? Middels onze vergelijker bekijk je de meest interessante thuisstudies en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Beauty en wellness. Streef je naar een carrièreboost? Beginnen als ZZP’er? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Doorzoek en vergelijk moeiteloos kwalitatieve thuiscursussen en studies van vooraanstaande opleiders als LOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Eigen Kapsalon Starten! Studeren op je eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en de beste docenten. Deze cursus kun je al volgen vanaf €399,00 via o.a. NHA.

 • 100% flexibel studeren.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Flexibele docenten.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijk thuisstudies Eigen Kapsalon Starten februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAEigen Kapsalon Starten9 maanden€399,00Meer informatie
Eigen Kapsalon Starten op eigen tempo thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Eigen Kapsalon Starten flexibel vanuit huis starten

Wil jij promotie maken? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel ergens beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Hier kom je in aanraking met een ruim aanbod studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Beauty en wellness? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Eigen Kapsalon Starten(duaal of voltijd). Via deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, volledig op jouw eigen tempo. Dit gaat erg goed samen met je werk, sport en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Beginnen met een cursus Eigen Kapsalon Starten is eenvoudiger dan jij denkt. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of vraag een gratis proefles aan om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en colleges terugkijken. Vanzelf krijg je begeleiding van een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Hoeveel kost een Eigen Kapsalon Starten thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie check je simpelweg digitaal, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou kan helpen. De opleiding Eigen Kapsalon Starten kan men aanschaffen vanaf €399,00 via de onderwijsinstelling NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle theorie en opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van NHA.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel volwassenen kiezen voor een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? Hieronder besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Eigen Kapsalon Starten thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Eigen Kapsalon Starten: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Kort daarna krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus heeft een looptijd van gemiddeld 9 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Basisopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een relevante Eigen Kapsalon Starten vooropleiding een van de voorwaarden. Echter kan het ook gaan om een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina vind je de verdere details inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van instellingen zoals bijvoorbeeld Scheidegger zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We kunnen dus zeggen dat jouw behaalde diploma even waardevol is als een cursus bij een school zoals Stenden Masters. Daarnaast behaal je met een thuisstudie vaak een gerenommeerd branchediploma zoals fitness trainer A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verschillende onderwijs-bedrijven hebben ook een Eigen Kapsalon Starten klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Er zijn ook nadelen: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn vaste startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden een online leeromgeving. Hier bekijk je de meest handige tools voor je cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via jouw account kan men ook terecht voor oefeningen, het lesmateriaal, video’s, webinars, oefenexamens, geluidsbestanden. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-eigen-kapsalon-starten

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit varieert van Assistent Controller tot aan Kattenfokker, en tegenwoordig dus ook de Eigen Kapsalon Starten zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling past bij mijn privé situatie? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 3. NTI: Studeren op jouw moment en jouw manier
 4. Laudius: Meer dan 300 studies om uit te kiezen
 5. Thuiscursus.nl: Avond- en dagonderwijs voor volwassenen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een hoogwaardige thuisstudie Eigen Kapsalon Starten online versneld volgen kan voor een bedrag van €399,00. Maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De relevante zaken kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Advies van de adviseur: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingwaarbij je competenties leert voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie is relevant voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (jaarlijks), en maximaal €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe zit dit? Jouw baas heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via de werkgever starten kan voor meerdere partijen een win zijn. Regelmatig kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Eigen Kapsalon Starten. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Als je van het kappersvak houdt: in negen maanden start je een eigen kapsalon Wil je een kapperszaak beginnen? Alleen of samen met andere kappers? Dan is de cursus Eigen Kapsalon Starten een goede start. Na negen maanden studeren, ben je klaargestoomd om jouw eigen kapsalon te starten. Tijdens de cursus Eigen Kapsalon Starten leer je hoe je de concurrentie voor blijft. Je werkt onderscheidend met creativiteit, originaliteit en gezonde zakelijkheid. Eigen kapsalon starten Van voorbereiding tot het ondernemingsplan, regelgeving, personeelsbeleid en veel meer: je leert in deze opleiding alles wat nodig is om succesvol een eigen kapsalon te starten. Met de cursus Eigen Kapsalon Starten krijg je een praktische handleiding. Je krijgt informatie over hoe je klanten vindt en een goede relatie met hen opbouwt. Reclame Als kapper profiteer je van een loyale klantenkring. Jouw naamsbekendheid is regionaal gebonden en hangt af van positieve mond-tot-mondreclame. Nieuwe klanten werf je via bestaande klanten. Ook leer je het nodige over adverteren en reclame maken. Kapsalon runnen Na de cursus Eigen Kapsalon Starten weet je hoe je een kapperszaak goed opzet en vormgeeft, administratie bijhoudt en hoe het zit met belastingen en de wetten en regels die voor jouw bedrijf gelden. Je beheerst het ondernemerschap tot in de puntjes. Na de cursus kun je aan slag als: eigenaar van een kapsalon; eigenaar van een keten van kapsalons (bijvoorbeeld via franchising); ambulant kapsalonhouder/zzp?er. De cursus Eigen Kapsalon Starten is ideaal als je houdt van het kappersvak en ook eigen baas wilt zijn. Neem nu de eerste stap en laat je droom uitkomen. Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek”in tien stappen naar je eigen bedrijf”Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie