nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Beauty Consultant

De cursus Beauty Consultant comfortabel vanuit huis volgen? Met onze vergelijker bekijk je erkende thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein beauty consulent. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk gemakkelijk goede studies en thuiscursussen van Nederlandse afstandsopleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Beauty Consultant! Op een flexibele manier studeren, up-to-date lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze cursus is er al vanaf €1290,00 via Thuiscursus.nl.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Vergelijk thuisstudies Beauty Consultant februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlBeauty Consultant (Allround)3-6 maanden€1290,00Meer informatie
Beauty Consultant (Allround) thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Beauty Consultant flexibel vanuit huis starten

Is het tijd voor de volgende stap? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Op welk niveau jij ook denkt; iedereen vind het leuk om te leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze thuisstudie-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker check & vergelijk je een breed spectrum van thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein beauty consulent? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Beauty Consultant (Allround)(duaal of voltijd). Door deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met je huidige baan, vrijwilligerswerk en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Het deelnemen aan een cursus Beauty Consultant is zo gepiept. In het stappenplan van ons studie-team gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het leren gaat beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en examens maken. Zoals je mag verwachten wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een passend diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de tarieven van een Beauty Consultant thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe komt dit? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op een computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Beauty Consultant (Allround) kun je al volgen vanaf €1290,00 via het instituut Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand beantwoorden we de meest gestelde vragen over zelfstandige Beauty Consultant (Allround) thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Beauty Consultant: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus heeft een studietijd van grofweg 3-6 maanden. In de praktijk kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. De meeste (hobbymatige) cursussen stellen geen strenge eisen. Wil je je aanmelden voor een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Normaal gesproken is een bepaalde Beauty Consultant vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 18+ examen of een specifiek overgangsbewijs. In de folder van de school vind je de benodigde specificaties aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders als o.a. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). We kunnen dus zeggen dat deze thuisopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als NCOI / Pro Education. Mogelijk krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een waardevol branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Daarmee kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
De meeste onderwijs-bedrijven verstrekken ook een Beauty Consultant klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In deze omgeving tref je belangrijke info rondom jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving vind je onder andere oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s, oefeningen, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-beauty-consultant

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Denk aan Brazilian Wax tot bijvoorbeeld HBO Managen van ICT inkoop- en verkoopprocessen, en nu dus ook de Beauty Consultant zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan op mijn situatie? In onderstaande paragraaf vind je onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Ingeschreven in het CRKBO
 2. LOI: Verplichte literatuur is vrijwel altijd inbegrepen
 3. NTI: MBO, HBO en Master
 4. Laudius: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een hoogwaardige thuisstudie Beauty Consultant (Allround) online versneld volgen is realistisch vanaf €1290,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Jouw studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante factoren mag je aftrekken:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Opgelet: er gelden strenge regels (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding die iets bijdraagt aan de baan van je toekomst (of huidige werk). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • Het traject draagt direct bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten in kwestie bedragen minimaal €250 (p/jaar), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe zit dit? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Regelmatig mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Beauty Consultant. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Ben jij iemand die de natuurlijke schoonheid van anderen wilt accentueren?

Ga je zelf graag aan de slag met make-up en heb je ook interesse in gelaats- en schoonheidsverzorging? Droom je van een carrière in de beautysector, bijvoorbeeld als beautyspecialiste in een gezondheids- en wellnesscentrum of schoonheidssalon? Of misschien wil je starten als zelfstandig schoonheidsdeskundige of allround schoonheidsspecialist?

Dan ben jij geknipt voor de opleiding Allround Beauty- en Wellnessdeskundige! In vier modules leer jij hoe je je klanten in de watten kan leggen en hoe je hen laat stralen van top tot teen.


Content
 • Module 1: Schoonheidsspecialist
 • Module 2: Pedicure
 • Module 3: Massagetherapeut
 • Keuzevak: Visagie
 • Keuzevak: Nagelstyling

Competences
 • Verzorgen van lichaam en gelaat
 • Verzorgen van voeten en nagels
 • Profesisonele massages geven
 • Professioneel opmaken of nagels stylen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie