nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Imagoconsulent

De cursus Imagoconsulent thuis volgen met goede begeleiding? Geholpen door onze thuisstudie-vergelijker bekijk je de meest interessante thuisstudies en cursussen gerelateerd aan Fashion & Styling. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Beginnen als ZZP’er? Of anderzijds een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Neem de informatie door en vergelijk direct populaire thuisopleidingen en cursussen van vooraanstaande onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Imagoconsulent! Een opleiding die past bij je denkniveau, studiematerialen online toegankelijk, en topdocenten uit het vak. Deze cursus kun je al volgen vanaf €369,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Zelf je studie indelen.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In februari 2024 voor een voordelige prijs.

Vergelijking van thuisstudies Imagoconsulent februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlImagoconsulent3-6 maanden€369,00Meer informatie
Imagoconsulent thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Imagoconsulent thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat er ook bij jou speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Op deze plek check & vergelijk je honderden cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Fashion & Styling? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Imagoconsulent(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, buitenschoolse activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een cursus Imagoconsulent is niet ingewikkeld. In onderstaand schema van onze studie-specialisten geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend krijg je begeleiding van een persoonlijke docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de kosten van een Imagoconsulent thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom zijn de kosten zo laag? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel informatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw tablet, smartphone of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel heb je een persoonlijke begeleiderdie jou door het traject helpen. De opleiding Imagoconsulent is er nu al vanaf €369,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Steeds meer werkenden geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het niveau niet te hoog? Hieronder lees je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Imagoconsulent thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Imagoconsulent: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je meestal dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 3-6 maanden. Meestal kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Betreft het een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een bepaalde Imagoconsulent vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Soms kan er worden gekozen voor een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina kun je terecht voor ruime info betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van opleiders zoals o.a. NHA dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Zo weet je dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool iPabo. Ook krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een echt branchediploma als branchediploma pedicure. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Veel instellingen hebben ze mogelijkheid voor een Imagoconsulent klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In dit systeem check je belangrijke info rondom jouw cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze speciale omgeving zijn de volgende documenten te vinden: video’s, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefeningen, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-imagoconsulent

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Dat gaat van Onderzoeksvaardigheden tot een studie als Programmeren in C#, en nu dus ook de Imagoconsulent zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn privé situatie? Onderstaand behandelen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: PC opleidingen
 4. Laudius: De unieke Stap voor stap methode
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een thuisstudie Imagoconsulent online volgen kan al vanaf €369,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Houd er rekening mee: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus die relevant is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten die je maakt bedragen minimaal €250 (p/jaar), en maximaal €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Wat is daarvan de reden? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een relevante opleiding via je werk volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Regelmatig wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Imagoconsulent. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Imago is everything!& Wil je leren hoe je een goede eerste indruk maakt? Het belang van de juiste uitstraling ontdekken? Een professionele imago-analyse uitvoeren? Je leert het tijdens de thuisopleiding tot Imagoconsulent!

In deze cursus kom je alles te weten over lichaamstaal, kleding en uitstraling. Stap voor stap leer je hoe je jouw eigen imago of dat van anderen bijstuurt, ondersteunt en in harmonie brengt met het innerlijk. Jij weet straks precies hoe met kleding, kleur en houdingen iemands sterke punten benadrukt.

Word imagoconsulent en laat mensen sterker in hun schoenen staan dan ooit!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als imagoconsulent
 • Starten als zelfstandig imagoconsulent of in bijberoep
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Jezelf een juist imago aanmeten
 • Een professionele imago-analyse uitvoeren
 • Een goede eerste indruk maken
 • Het belang van een juiste uitstraling
 • Indruk maken met je kleding
 • De kracht van kleuren
 • De juiste accessoires
 • Lichaamstaal en mimiek: sleutels tot succes
 • Een correcte lichaamshouding en ruimte innemen
 • Presentatietechnieken en stemgebruik
 • Tips voor succesvolle vergaderingen
 • Intensere face to face gesprekken
 • Waardering laten blijken en ontvangen

Competences
 • Jezelf en anderen een passend imago aanmeten
 • Een professionele imago-analyse uitvoeren
 • Anderen adviseren over hun kleding, uiterlijk en postuur
 • Indruk maken met je kleding
 • Kleuren op de juiste manier inzetten
 • De juiste accessoires gebruiken
 • Lichaamstaal en mimiek gebruiken
 • Een correcte lichaamshouding en ruimte innemen
 • Presentatietechnieken en stemgebruik aanpassen
 • Succesvolle vergaderingen voeren
 • Intensere face to face gesprekken voeren
 • Waardering laten blijken en ontvangen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie