nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Imagostylist voor Mannen

De cursus Imagostylist voor Mannen digitaal volgen? Met onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met erkende thuisopleidingen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Fashion & Styling. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of misschien zin in totaal iets nieuws? Check en vergelijk simpel en snel kwalitatieve thuisstudies van toonaangevende onderwijsinstellingen als NTI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Imagostylist voor Mannen! Een opleiding die past bij je denkniveau, up-to-date lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is te bestellen vanaf €259,00 via Thuiscursus.nl.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Digitale leeromgeving.
 • Volop feedback van je docent.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In februari 2024 voordelig starten.

Alle thuisstudies Imagostylist voor Mannen februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlImagostylist voor Mannen3-6 maanden€259,00Meer informatie
Imagostylist voor Mannen op eigen tempo thuis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Imagostylist voor Mannen online thuis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen vind het leuk om te leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. In de vergelijker tref je een scala aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Fashion & Styling? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Imagostylist voor Mannen(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige werk, sport en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een cursus Imagostylist voor Mannen is niet moeilijk. In het onderstaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo lesstof en boeken doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Zoals je mag verwachten wordt je hierin begeleid door een ervaren docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actueel tarief Imagostylist voor Mannen thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten open je gewoon via internet, bijvoorbeeld op jouw tablet, smartphone of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. In de regel is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Imagostylist voor Mannen is er nu al vanaf €259,00 bij de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer Hollanders kiezen voor een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het niveau niet te hoog? Onderstaand besteden we aandacht aan de meest gestelde vragen over zelfstandige Imagostylist voor Mannen thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Imagostylist voor Mannen: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (indien gewenst). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 3-6 maanden. In veel gevallen kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn erg flexibel in hun starteisen. Oriënteer jij je meer op een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een specifieke Imagostylist voor Mannen vooropleiding vereist. Als alternatief vragen ze vaak een 21 plus examen of op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling tref je extra info met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders zoals Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze opleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool NCOI. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Flink wat onderwijsinstellingen verstrekken ook een Imagostylist voor Mannen klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, meer directe feedback van je docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De meeste opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Daar download je alles voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. Met jouw online lesomgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, oefeningen, video’s, geluidsbestanden. Ook kan je opdrachten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-imagostylist-voor-mannen

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. En er steeds meer aanbod. Bijvoorbeeld HBO Digital mediaspecialist tot een studie als HBO Media ontdekken, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Imagostylist voor Mannen zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland matcht met mijn ambities? In onderstaande paragraaf vind je onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Handige live webcolleges
 3. NTI: Docenten komen uit de beroepspraktijk
 4. Laudius: Studeren in je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Moderne leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie Imagostylist voor Mannen online versneld volgen kan voor een bedrag van €259,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante elementen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie die relevant is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • De thuisstudie is geschikt voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (jaarlijks) tot een max van €15k.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Wat is daarvan de reden? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarbij zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Regelmatig is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Imagostylist voor Mannen. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Kleren maken de man… maar lang niet elke vent weet zich goed te kleden. Terwijl de juiste kleding en accessoires zo belangrijk zijn als je een goede indruk wil achterlaten!

Als imagostylist voor mannen voer je kleur- en stijlanalyses uit om te ontdekken hoe je de sterke punten van een man accentueert, andere puntjes camoufleert en hem zo steeds meer zelfvertrouwen geeft. In deze thuisstudie leer je alles over kleur- en figuurtypes, gelaatsvormen, gepaste kleding en geknipte accessoires.

Of hij nu strak in het pak gaat of kiest voor casual; een beetje professionele hulp van jou zal de meeste kerels wonderen doen!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als kleur- en stijlconsulent
 • Starten als zelfstandig kleur- en stijlconsulent
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Je kleur- en stijlinzicht ontwikkelen
 • Een professionele kleur- en stijlanalyse uitvoeren
 • Werken met licht en kleur
 • De drie dimensies van een kleur
 • Kleuren volgens de vier seizoenen
 • Een kleuranalyse uitvoeren met kleurdoeken
 • De principes van de kleurwerking
 • Werken met kleurcontrasten
 • Psychologie van de kleuren
 • De juiste haarkleur
 • Gepaste accessoires, brillen, juwelen,…
 • Verschillende gelaatsvormen
 • Je cliënt observeren
 • Bepalen van figuurtypes
 • Optische effecten en camouflagetechnieken
 • Verschillende stijlen voor mannen
 • Stijl aanpassen aan de levenssituatie
 • Bepalen van primaire en secundaire stijlen
 • Stijltips en -tricks

Competences
 • Starten als zelfstandig kleur- en stijlconsulent
 • Een professionele kleur- en stijlanalyse uitvoeren
 • Verschillende stijlen voor mannen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie