nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Stukadoor

De cursus Stukadoor op afstand volgen? Via de vergelijker van thuisstudies bekijk je goed aangeschreven thuisopleidingen en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Construction & Renovation. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Beginnen als ZZP’er? Of gewoon iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk gemakkelijk veel gekozen thuisstudies van Hollandse instellingen als Laudius en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Stukadoor! Een passende opleiding voor iedereen, het meest actuele lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is er al vanaf €439,00 via Thuiscursus.nl.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Opleiders thuisstudie Stukadoor februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlStukadoor3-6 maanden€439,00Meer informatie
Stukadoor online vanuit huis

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Stukadoor zelfstandig thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er bij jou ook speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is gewoon een kwestie van doen. Onze thuisopleiding-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Op deze plek kom je in aanraking met een ruim aanbod thuisstudies, taal- en hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Construction & Renovation? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Stukadoor(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Je kunt het prima combineren met een drukke baan, muziek of sport en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Kiezen voor een cursus Stukadoor is online snel te regelen. In het onderstaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en examens maken. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actueel tarief Stukadoor thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof open je gewoon via internet met jouw tablet, smartphone of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vanzelfsprekend bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Stukadoor wordt al aangeboden vanaf €439,00 via Thuiscursus.nl. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van Thuiscursus.nl.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De examens (soms op locatie).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Binnen no-time een echte opleiding starten

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer arbeiders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het enorme aanbod maakt het steeds aantrekkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? Onderstaand geven we antwoord op de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Stukadoor thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Stukadoor: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus duurt circa 3-6 maanden. Dikwijls bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Wil je je aanmelden voor een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Dikwijls is hier een passende Stukadoor vooropleiding wel een minimum. Als alternatief vragen ze vaak een 21-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling achterhaal je aanvullende informatie betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van aanbieders zoals bijvoorbeeld Scheidegger zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze studies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als NHTV internationaal hoger onderwijs Breda. Verder krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een speciaal branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij een deel van de (hobby)cursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Het gros van de instellingen verstrekken ook een Stukadoor klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en extra uitleg voor toetsen en examens. Wat minder positief is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Hier raadpleeg je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, oefeningen, geluidsbestanden, het lesmateriaal, webinars, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-stukadoor

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van Tandartsassistent(e) tot aan Social Work, en natuurlijk de Stukadoor zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling past bij mijn wensen en situatie? Onderstaand benoemen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Flexibel onderwijs dat altijd in je leven past
 3. NTI: Online IQ test
 4. Laudius: Video & MP3 bestanden
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Je eigen thuisstudie Stukadoor online versneld volgen is mogelijk vanaf €439,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke kosten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Let op: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus / studie die van belang is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie bedragen minimaal €250 (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Het doen van een deeltijd studie wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Waarom? Je werk / collega kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Overigens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een relevante opleiding via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Standaard wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Stukadoor. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Leer je graag al doende? Heb je oog voor detail en zie je een baan in de bouwsector wel zitten? Dan is deze thuisopleiding tot stukadoor een slimme keuze!

In de cursus leer je niet alleen plafonds, binnenwanden en buitengevels afwerken, maar ontdek je ook hoe je plannen leest en zelf nauwkeurige schaaltekeningen maakt. Dankzij een praktische checklist met beoordelingscriteria maak jij de beste keuzes en pas je altijd de juiste technieken toe.

Jij voert straks uitmuntend stukwerk uit, waarbij je ook nog eens rekening houdt met het milieu. Met jou in huis weet je zeker dat er kwaliteit geleverd wordt!


Content
 • Starten als zelfstandig stukadoor
 • Professionele stukadoorstechnieken
 • Plannen lezen en metingen maken
 • Op schaal tekenen
 • Stukadoorwerk
 • Dekvloeren en vloerafwerking
 • Wanden en plafonds uit gipskartonplaten

Competences
 • Starten als zelfstandig stukadoor
 • Professionele stukadoorstechnieken
 • Vloeren, wanden en plafonds

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie