nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Schilder-Behanger

De cursus Schilder-Behanger zelfstandig thuis volgen? Aan de hand van onze vergelijkingstool lees je alles over tientallen thuiscursussen en studies gerelateerd aan Construction & Renovation. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of misschien een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk probleemloos goede zelfstudies en thuiscursussen van Hollandse onderwijsinstellingen als Scheidegger en begin morgen al met een thuiscursus Schilder-Behanger! Een passende opleiding voor iedereen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is te bestellen vanaf €419,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Uitstekende docenten.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In juni 2024 goedkoop beginnen.

Opleiders thuisstudie Schilder-Behanger juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlSchilder-Behanger3-6 maanden€419,00Meer informatie
Schilder-Behanger thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Schilder-Behanger thuis digitaal volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er bij jou ook speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze plek vind je veel verschillende thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Verder groeien binnen het domein Construction & Renovation? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Schilder-Behanger(duaal of voltijd). Door deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, volledig op jouw eigen tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een baan, sportactiviteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Inschrijven voor een cursus Schilder-Behanger gaat sneller dan je denkt. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Download de gratis studiegids of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als jij alles volledig hebt ingevuld wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op eigen tempo je lesstof bestuderen en opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend heb je regelmatig contact met een professionele docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een passend diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Hoeveel kost een Schilder-Behanger thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel van de documentatie bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je PC, smartphone of iPad. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Doorgaans bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding Schilder-Behanger volg je al vanaf €419,00 bij de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel mensen zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? In het overzicht hierna bespreken we kort enkele prangende vragen rondom zelfstandige Schilder-Behanger thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Schilder-Behanger: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Kort daarna krijg je de hele studiemap ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De cursus is vaak af te ronden in plusminus 3-6 maanden. In de praktijk hoeft het niet eens zo lang te duren. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In de regel is een bepaalde Schilder-Behanger vooropleiding een voorwaarde. Het kan ook gaan om een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de beschrijving van de opleiding check je meer informatie omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsaanbieders zoals o.a. Laudius zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Netherlands Maritime University. Daarnaast zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als NL Actief. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op die manier is het voor iedereen duidelijk dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Flink wat scholen bieden ook een Schilder-Behanger klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder prettig: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van video’s, oefeningen, webinars, oefenexamens, het lesmateriaal, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-schilder-behanger

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit varieert van Oekraïens t/m HBO Small business en retailmanagement, en dus ook de Schilder-Behanger zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn ambities? In het volgende overzicht vergelijk jij zelf de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Samenwerking met toonaangevende organisaties
 2. LOI: Interactief leren met online animatiefilms
 3. NTI: MBO basisopleidingen
 4. Laudius: Heldere schema’s en effectieve toetsmethoden
 5. Thuiscursus.nl: Duizenden tevreden studenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie Schilder-Behanger online versneld volgen kan voor een bedrag van €419,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke onderdelen mag je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Opgelet: niet elke studie komt in aanmerking (juni 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus of studie is van belang voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een erkende studie via je werk volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Standaard kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Schilder-Behanger. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Hoe goed een huis ook gebouwd of gerenoveerd is, met kale muren kom je er niet, toch? Als schilder en behanger heb je een belangrijke taak in de laatste fase van een project; de eindafwerking.

In deze thuisstudie raak je vertrouwd met alle verschillende aspecten van dit belangrijke beroep. Zo ontdek je de bekendste schilder- en behangtechnieken, krijg je een basis in de kleurenleer en leer je op professionele wijze jouw werk steeds tot in de puntjes voorbereiden én afwerken.

Met jouw oog voor detail en je praktische skills zorg je straks zonder twijfel voor het totale plaatje. Bovendien kun jij de stijl van je klanten goed inschatten en geef je iedereen een persoonlijk advies mee!


Content
 • Je eigen huis behangen, schilderen en vloeren leggen
 • Werken met professionele gereedschappen
 • Je toekomstmogelijkheden als schilder en/of behanger
 • Starten als zelfstandig schilder en/of behanger

Competences
 • Kunnen werken met professionele gereedschappen en materialen
 • Zelfstandig kunnen schilderen, behangen en vloeren leggen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie