nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kindercoaching

De cursus Kindercoaching flexibel en snel thuis volgen? Geholpen door onze vergelijker tref je tientallen thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Onderwijs en Pedagogiek. Een nieuwe stap in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of meer zin in totaal iets nieuws? Lees info en vergelijk meteen professionele zelfstudies en thuiscursussen van erkende opleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Kindercoaching! Studeren in jouw eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en de beste docenten. Deze cursus is te bestellen vanaf €534,00 bij onder andere LOI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Alle thuisstudies Kindercoaching februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIKindercoaching6 maanden€534,00Meer informatie
NHAKindercoach9 maanden€447,00Meer informatie
NTIKindercoach8 maanden€530,00Meer informatie
LAUDIUSKindercoach9 maanden€399,00Meer informatie
Thuiscursus.nlKindercoaching3-6 maanden€419,00Meer informatie
Kindercoaching thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Kindercoaching vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Op welk niveau jij ook denkt; er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze website is een handige manier om te beginnen met zoeken. In de vergelijker tref je tientallen studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die passen bij jouw doelen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Onderwijs en Pedagogiek? Een goede optie is de online thuisstudie Kindercoaching(duaal of voltijd). Via deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige baan, muziek of sport en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Kiezen voor een cursus Kindercoaching gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje leggen we dit precies uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: waar en wanneer jij wilt het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelf heb je regelmatig contact met een professionele docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Hoeveel kost een Kindercoaching thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe komt dit? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel informatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een telefoon of PC (ook tablets). Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Kindercoaching kan men aanschaffen vanaf €534,00 bij de onderwijsinstelling LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De examens (soms op locatie).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot deel van de medewerkers willen vanuit huis studeren. De hoge mate van flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna lees je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Kindercoaching thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Kindercoaching: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Niet veel later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De cursus kun je afronden plusminus 6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt hoeft het niet eens zo lang te duren. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. (Hobby)cursussen zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een HBO-studie of master? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In sommige gevallen is een passende Kindercoaching vooropleiding een van de voorwaarden. Een andere methoden kan zijn een 21+ examenof een specifiek overgangsbewijs. Op de opleidingspagina kun je terecht voor ruime info inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsinstellingen als NCOI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Nyenrode New Business School. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een echt branchediploma als NL Actief A. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo kan jij laten zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Diverse scholen bieden ook een Kindercoaching klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Er zijn ook nadelen: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Op deze plek vind je snel belangrijke info rondom jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving kan men ook terecht voor oefeningen, geluidsbestanden, webinars, video’s, praktijkvoorbeelden, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-kindercoaching

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld HBO Plannen en ontwerpen van een netwerkinfrastructuur tot en met HAVO volledig programma, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Kindercoaching zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn privé situatie? Hieronder beschrijven we kort de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele app
 3. NTI: Flexibel studeren
 4. Laudius: Docenten met ervaring uit het vak
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een thuisstudie Kindercoaching online versneld volgen is mogelijk vanaf €534,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Jouw studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante zaken kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Belangrijk: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie waarmee je vakkennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • De studie is belangrijk voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De gemaakte studiekosten beslaan het minimum van €250 (jaarlijks) tot een max van €15k.

Werkgever betaalt soms mee
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De reden hiervoor? Het bedrijf waar je werkt kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk beginnen is dus voor jullie beide relevant. Bij veel bedrijven mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Kindercoaching. Ga eens om tafel met jouw manager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wil je meer te weten komen over het beroep van kindercoach? In het algemeen kennis opdoen van de ontwikkeling van kinderen of leren hoe kinderen het beste gecoacht kunnen worden? Kies dan voor de LOI-opleiding Kindercoaching! Tijdens de kindercoaching opleiding leer je alles over de (kenmerken van) verschillende ontwikkelingsfasen van kinderen in de leeftijd van 0 tot 16 jaar. Ook raak je bekend met belangrijke theorieën en ontwikkelingsschema’s binnen de ontwikkelingspsychologie. Tot slot leer je ook alles over de functie van spel binnen kindercoaching. Wil je hierna verder leren voor kindercoach of je eigen kindercoachingspraktijk starten? Kies dan voor Professioneel kindercoach of Zelfstandig professioneel kindercoach.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie