nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Zelfstandig Ondernemer Basis

De cursus Zelfstandig Ondernemer Basis flexibel vanuit huis volgen? Dankzij www.thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over erkende thuiscursussen en studies gerelateerd aan Ondernemen. Wil je hogerop in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of wellicht een cursus om je kennis te verbreden? Lees info en vergelijk gemakkelijk veel gekozen thuisstudies van toonaangevende instellingen als LOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Zelfstandig Ondernemer Basis! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, studiematerialen online toegankelijk, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €99,00 bij een opleider als NHA.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Online account met studieplanning.
 • Professionele docenten.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Overzicht thuisstudies Zelfstandig Ondernemer Basis februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAZelfstandig Ondernemer Basis3 maanden€99,00Meer informatie
Zelfstandig Ondernemer Basis thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Zelfstandig Ondernemer Basis op eigen tempo vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw situatie ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite is in ieder geval een goed startpunt. Middels onze vergelijker tref je honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Wil je verder leren binnen het domein Ondernemen? Een goede optie is de online thuisstudie Zelfstandig Ondernemer Basis. Met deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met een drukke baan, sportactiviteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een cursus Zelfstandig Ondernemer Basis is zo gepiept. In het stappenplan van ons studie-team leggen we dit precies uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten de verschillende lesmaterialen samenvatten en huiswerk inleveren. Zoals je mag verwachten wordt je hierin begeleid door een professionele docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een diploma of getuigschrift. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de kosten van een Zelfstandig Ondernemer Basis thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel lesmaterialen kun je via internet bekijken met een tablet, smartphone of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. Doorgaans is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Zelfstandig Ondernemer Basis kun je al volgen vanaf €99,00 via NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Snel en efficiënt thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot aantal Nederlanders zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte beantwoorden we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Zelfstandig Ondernemer Basis thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Zelfstandig Ondernemer Basis: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus is vaak af te ronden in grofweg 3 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Ben je op zoek naar een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een matchende Zelfstandig Ondernemer Basis vooropleiding wel een minimum. Een andere methoden kan zijn een 21-plus toets of een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder tref je de benodigde specificaties betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van aanbieders als NCOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. We kunnen dus zeggen dat jouw behaalde diploma op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Netherlands Maritime University. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een echt branchediploma als NIMA. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
De meeste onderwijs-aanbieders beschikken over een Zelfstandig Ondernemer Basis klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Online vind je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving kun je terecht voor ondermeer praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefenexamens, video’s, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-zelfstandig-ondernemer-basis

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Bijvoorbeeld MBO Doktersassistent tot een studie als Haarknippen, en nu dus ook de Zelfstandig Ondernemer Basis zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn situatie? Bijgaand vergelijk jij zelf de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Erkende opleidingen, bekende naam
 4. Laudius: 2 weken geheel vrijblijvend proberen
 5. Thuiscursus.nl: Allround opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een hoogwaardige thuisstudie Zelfstandig Ondernemer Basis online versneld volgen doe je vanaf €99,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Let op: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding waarbij je competenties leert voor jouw huidige- of toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie is relevant voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250,00 (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie is iets wat veel werkgevers stimuleren. De reden hiervoor? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Bovendien zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen is dus voor beide partijen interessant. Regelmatig wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Zelfstandig Ondernemer Basis. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Eigen bedrijf? Volg de cursus Zelfstandig Ondernemer Basis Voor veel mensen is het een droom. Voor een enkeling komt de droom uit. Werken voor jezelf en een eigen bedrijf starten. Wil je een eigen winkel, praktijk of webshop beginnen of aan de slag als zelfstandig coach, drogist of hovenier? Kies voor een goede start en zorg ervoor dat je beschikt over grondige basiskennis van het ondernemerschap met een cursus ondernemen. Succesvol ondernemen? Heel graag. Een goede voorbereiding is noodzakelijk. Denk eerst na over rechtsvormen. Wil je bijvoorbeeld een vof, bv of eenmanszaak? Welke juridische vorm kies je voor het eigen bedrijf? Onder welke noemer schrijf je het bedrijf in bij de Kamer van Koophandel? In de cursus Zelfstandig Ondernemer Basis krijg je antwoord op alle belangrijke vragen en leer je welke ondernemingsvormen er bestaan en welke vorm voor jou de beste keuze is. Vermijd valkuilen Ontwijk de valkuilen van ondernemerschap. Je leert met het oog van een ondernemer naar ideeën kijken. Tijdens de cursus ondernemen analyseer je sterke en zwakke kanten. Ook zet je bedreigingen voor je bedrijf om in kansen. Met marktonderzoek en het vooraf in kaart brengen van de concurrentie vergroot je de kans op succes. Goed ondernemingsplan De basis voor een eigen onderneming is een goed ondernemingsplan. Hiermee klop je aan bij een bank of financierder voor de financiering van jouw plannen. Na de cursus Zelfstandig Ondernemer Basis licht je het ondernemingsplan toe en win je het vertrouwen van financiële instellingen. Marketingmix Hoe zet je papieren ideeën om in concrete uitvoering? Voor diensten en producten geldt de volgende marketingmix met de vier p?s: een optimale toepassing van de vier elementen product/dienst, prijs, plaats en promotie. Financiële administratie Een feilloze financiële administratie is voor elk bedrijf onmisbaar. Van kostensoorten tot liquiditeit, verlies en winst, rentabiliteit en de balans: na de cursus Zelfstandig Ondernemer Basis ben je volledig thuis in de wereld van ondernemerschap. Aan de slag als ondernemer De cursus Zelfstandig Ondernemer Basis levert je voldoende basiskennis van ondernemen op om in vrijwel elke branche een eigen zaak te beginnen. Met het diploma Zelfstandig Ondernemen Basis heb je alles in huis om jouw droom te verwezenlijken: een eigen succesvol bedrijf. Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek”in tien stappen naar je eigen bedrijf”Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie