nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kindergrime

De cursus Kindergrime op afstand volgen? Aan de hand van www.thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je toonaangevende thuiscursussen en studies in de categorie Make-Up. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Ga direct van start en vergelijk gemakkelijk professionele thuisopleidingen van erkende instellingen als Laudius en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Kindergrime! Studeren in jouw eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is beschikbaar vanaf €279,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Vergelijk thuisstudies Kindergrime februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKindergrime3-6 maanden€279,00Meer informatie
Kindergrime op eigen tempo thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Kindergrime voordelig vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe jouw situatie er ook uitziet, iedereen kan studeren en leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze website is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met behulp van onze website check je een breed spectrum van opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Make-Up? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Kindergrime(duaal of voltijd). Door deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige baan, muzikale bezigheden en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een cursus Kindergrime gaat erg gemakkelijk. In het volgende stukje zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of neem direct een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op eigen tempo de lesmaterialen doorkijken en examens maken. Bij alle opleiders wordt je hierin begeleid door een erkende docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de tarieven van een Kindergrime thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel informatie kun je digitaal raadplegen op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Kindergrime wordt al aangeboden vanaf €279,00 bij o.a. Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van Thuiscursus.nl.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot deel van de volwassenen investeren in hun carrière met een thuisstudie. De vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn ambities? Hieronder beantwoorden we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Kindergrime thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Kindergrime: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Een paar dagen later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (niet verplicht bij alle studies). De cursus is vaak af te ronden in ongeveer 3-6 maanden. In veel gevallen kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat verschilt per studie. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat het om een HBO / WO opleidingstraject? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In de regel is een toepasbare Kindergrime vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 21-plus toets of een specifiek overgangsbewijs. Op de website van de aanbieder vind je ruime info betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders als bijv. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat jouw behaalde diploma gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hogeschool E3. Mogelijk levert de instelling vaak een erkend branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zodoende is het voor iedereen duidelijk dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de scholen faciliteren ook een Kindergrime klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer contactmomenten met andere studenten, meer achtergrondinformatie en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Er zijn vaste startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dit systeem vind je snel alles voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: video’s, oefeningen, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-kindergrime

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van Servisch tot een opleiding als HAVO Maatschappijleer, en sinds kort dus ook de Kindergrime zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland rijmt met mijn wensen en situatie? Hieronder vind je de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Locaties door heel Nederland
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: Prettige digitale leeromgeving
 4. Laudius: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Je eigen thuisstudie Kindergrime online versneld volgen is haalbaar rond de €279,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Boeken, lesgeld e.d. kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Houd er rekening mee: er gelden strenge regels (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De thuisopleiding is gericht op de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De oorzaak daarvan? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. Soms kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Kindergrime. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Piraten, draken, helden en prinsessen… Vraag het aan kinderen en ze zouden elke dag iets anders willen zijn. Op kinderfeestjes, animatie en evenementen kan jij ze daarbij helpen! Door herkenbare karakters en fleurige wangtekeningen te creëren, zorg jij ervoor dat kleintjes heel de dag met een grote glimlach rondlopen.

Ben jij een creatief persoon met een passie voor verf en (b)engeltjes? Dan is de opleiding Kindergrime jou op het lijf geschilderd!

In de lessen word je begeleid door een professioneel grimeur, zodat je alle technieken en kennis van kleurcombinaties en contrasten beheerst om schattige snoetjes tot echte kunstwerkjes om te toveren.


Content
 • Een praktische handleiding voor schminktechnieken
 • Kleur en contrast: knallen met kleuren
 • Leer herkenbare karakters schminken
 • Fleurige wangtekeningen maken
 • Figuren maken zoals prinsessen, clowns en dieren

Competences
 • Diverse schminktechnieken toepassen
 • Speciale tekeningen, figuren of karakters maken
 • Omgaan met kleuren en contrasten

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie