nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kleding Verstellen

De cursus Kleding Verstellen zelfstandig vanuit huis volgen? D.m.v. onze vergelijkingstool vind je goed aangeschreven thuisstudies en opleidingen in het vakgebied van Fashion & Styling. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Ga direct van start en vergelijk zonder problemen veel gekozen thuisopleidingen van Nederlandse afstandsopleiders als NTI en begin morgen al met een thuiscursus Kleding Verstellen! Een opleiding die past bij je denkniveau, een gratis proefles volgen, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is te bestellen vanaf €239,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Volledig online studeren.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Opleiders thuisstudie Kleding Verstellen februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKleding Verstellen3-6 maanden€239,00Meer informatie
Kleding Verstellen op eigen tempo thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Kleding Verstellen flexibel thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw situatie er ook uitziet, de mogelijkheden zijn enorm! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze vergelijkingssite kan jou hierbij helpen. Middels onze vergelijker vergelijk je een ruim aanbod studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Fashion & Styling? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Kleding Verstellen(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, volledig op jouw eigen tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met je werk, sport en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Beginnen met een cursus Kleding Verstellen is niet ingewikkeld. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies de optie voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en toetsen / examens maken. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele kosten Kleding Verstellen thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom zijn de kosten zo laag? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel van de documentatie bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou door het traject helpen. De opleiding Kleding Verstellen kun je bestellen vanaf €239,00 bij bijv. Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal Hollanders kiezen voor een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? In het volgende gedeelte geven we antwoord op de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Kleding Verstellen thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Kleding Verstellen: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Niet veel later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 3-6 maanden. In veel gevallen zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding vereist?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Korte opleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben jij van plan te starten met een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Normaal gesproken is een dergelijke Kleding Verstellen vooropleiding een van de voorwaarden. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. Op de opleidingspagina bekijk je de verdere details over de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen als bijvoorbeeld LOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit betekent dat deze thuisopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Regio College. Mogelijk krijgen deelnemers soms een officieel branchediploma als NL Actief A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel instellingen verstrekken ook een Kleding Verstellen klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, meer achtergrondinformatie en de examenhulp (bespreken van de vragen). Het minpunt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Standaard is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders werken met een online leeromgeving. Via internet check je de essentiële informatie voor je cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In jouw online omgeving kun je terecht voor ondermeer webinars, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden, oefeningen. Verder lever je hier opdrachten in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-kleding-verstellen

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Van HBO Juridische vaardigheden tot HBO Financieel specialist jaarrekening, en natuurlijk de Kleding Verstellen zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan op mijn persoonlijke wensen? In het volgende overzicht behandelen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Zeer persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Vakkundige docenten
 3. NTI: Inclusief alle benodigde vakliteratuur
 4. Laudius: 14 dagen gratis studeren
 5. Thuiscursus.nl: Erg ruim cursusaanbod
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Kleding Verstellen online versneld volgen is haalbaar rond de €239,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De relevante zaken mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Neem de volgende zaken in acht:

 • Het traject levert een bijdrage aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding via je werk beginnen is dus voor jullie beide relevant. Binnen veel organisaties stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Kleding Verstellen. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Soms vind je tijdens een shopsessie de perfecte broek, op één detail na: de rits kan niet dicht. Of de pijpen zijn nét iets te lang. Eerlijk? Een kledingstuk dat meteen perfect zit is eigenlijk zo zeldzaam als een rustige winkelstraat op zaterdagmiddag.

Omdat weinig mensen in de standaard confectiematen passen, moet kleding vaak in de breedte of lengte versteld worden. Dankzij deze thuisstudie Kleding Verstellen weet jij precies hoe je dat doet!

In de opleiding leer je methodes om elk kledingstuk de ideale vorm te geven. Jij weet straks als geen ander hoe je een heupomtrek corrigeert, rokjes retoucheert en stofdelen in elkaar stikt. Laat de naaimachine maar draaien en maak jezelf, je vrienden of toekomstige klanten blij met perfect zittende kledij!


Content
 • Je toekomst als Kleding versteller/ster
 • Je eigen kleding maken en verstellen
 • Werken met een naaimachine
 • Stofdelen in elkaar stikken
 • Werken met de overlok
 • De techniek van het driegen
 • Symbolen leren kennen
 • De correcte methodes om te retoucheren
 • Rokjes
 • Pantalons
 • Corsages
 • Blouses en jurkjes
 • De heupomtrek corrigeren
 • Materialenkennis

Competences
 • Je eigen kleding maken en verstellen
 • Werken met een naaimachine
 • Stofdelen in elkaar stikken
 • Werken met de overlok
 • De techniek van het driegen toepassen
 • Symbolen herkennen
 • De correcte methodes gebruiken om te retoucheren
 • Rokjes, pantalons, corsages, blouses en jurkjes verstellen
 • De heupomtrek corrigeren
 • Inzicht in de verschillende materialen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie