nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kleermaker

De cursus Kleermaker vanuit huis volgen? Middels onze vergelijkingstool kom je in aanraking met een ruim aanbod aan thuisstudies en opleidingen in het vakgebied van Fashion & Styling. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Beginnen als ZZP’er? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk zonder problemen de beste studies en thuiscursussen van toonaangevende onderwijsaanbieders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en start vandaag nog met jouw thuiscursus Kleermaker! Op een flexibele manier studeren, het meest actuele lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €239,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 voordelig starten.

Vergelijk thuisstudies Kleermaker februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKleermaker3-6 maanden€239,00Meer informatie
Kleermaker thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Kleermaker thuis digitaal volgen

Zoek je een andere baan? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw niveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze thuisstudie-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. In de vergelijker tref je veel verschillende cursussen en beroepsopleidingendie jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Fashion & Styling? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Kleermaker(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, volledig op jouw eigen tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een drukke baan, andere interesses en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een cursus Kleermaker kan moeiteloos via internet. In het onderstaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of kies de optie voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als jij alles volledig hebt ingevuld ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Het traject gaat nu van start: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en toetsen / examens maken. Vanzelf ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt je beloond met een diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de kosten van een Kleermaker thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat is hiervan de reden? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel bestaat er een mentor of coach die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Kleermaker wordt al aangeboden vanaf €239,00 bij de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Kies voor een erkende thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Steeds meer volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? Hierna bespreken we kort de meest gestelde vragen over zelfstandige Kleermaker thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Kleermaker: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen 1 week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (indien gewenst). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 3-6 maanden. Meestal zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In sommige gevallen is een dergelijke Kleermaker vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 18-plus toets of een bepaald certificaat. In de gratis studiegids achterhaal je aanvullende informatie aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen als NTI zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Register Belastingadviseurs. Verder levert de instelling vaak een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Veel instanties bieden ook een Kleermaker klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: leren van je studiegenoten, direct antwoord op vragen en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Veel opleiders werken met een online leeromgeving. Via internet tref je de essentiële informatie voor je cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via jouw account tref je zaken als het lesmateriaal, webinars, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, video’s, oefeningen. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-kleermaker

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Onder andere HBO Kwaliteitsmanagement tot een opleiding als HBO wiskundige analyse, en dus ook de Kleermaker zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn privé situatie? In het volgende overzicht lees je over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Praktijkgerichte docenten
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Duizenden tevreden studenten
 4. Laudius: De unieke Stap voor stap methode
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Je eigen thuisstudie Kleermaker online versneld volgen is haalbaar rond de €239,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante kosten mag je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Houd er rekening mee: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus die gericht is op de baan van je toekomst (of huidige werk). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De studie is gericht op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De totale kosten komen minimaal uit op €250 (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een professionele opleiding via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Vaak mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Kleermaker. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Zelf je kleding maken is weer helemaal in. En waarom zou je ook rondlopen in een kledingstuk dat al duizend anderen dragen? Jij maakt gewoon je eigen creatieve designs waarmee je opvalt en nog geld bespaart ook!

Tijdens deze thuisstudie leer je stap voor stap de technieken en vaardigheden die je nodig hebt om de mooiste kleding te maken. Zo leer je bijvoorbeeld inspiratie vinden, patronen tekenen en werken met de overlockmachine. Straks tover jij van alles tevoorschijn, voor jezelf én voor toekomstige klanten.

Of je nu aan de slag gaat bij een kledingmerk of je eigen lijn start, één ding is zeker: van jouw hand komen enkel unieke eyecatchers!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als kleermaker
 • Starten als zelfstandig kleermaker of in loondienst
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Je eigen kledingstukken maken
 • Je ideeën omvormen tot een echt ontwerp
 • Het vinden van inspiratie
 • Stikken en naaien met de naaimachine
 • Verschillende kledingstukken maken
 • Werken volgens bestaande patronen
 • Kiezen van het model en de juiste maat
 • De patroondelen uitknippen
 • Werken met de overlok
 • Kledingstukken in elkaar driegen
 • Symbolen leren kennen

Competences
 • Starten als zelfstandig kleermaker of in loondienst
 • Je eerste cliënten vinden
 • Je eigen kledingstukken maken
 • Je ideeën omvormen tot een echt ontwerp
 • Inspiratie vinden
 • Stikken en naaien met de naaimachine
 • Verschillende kledingstukken maken
 • Werken volgens bestaande patronen
 • Het model en de juiste maat kiezen
 • De patroondelen uitknippen
 • Werken met de overlok
 • Kledingstukken in elkaar driegen
 • Symbolen herkennen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie