nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Klinische Psychologie

De cursus Klinische Psychologie op afstand volgen? Met Thuisstudiezoeken.nl ontdek je een ruim aanbod aan thuiscursussen en studies gerelateerd aan Psychology & Therapy. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk zonder problemen goede zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende onderwijsaanbieders als Nationale Handelsacademie (NHA) en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Klinische Psychologie! Op een flexibele manier studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus kun je al volgen vanaf €269,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Uitstekende docenten.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Overzicht thuisstudies Klinische Psychologie juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKlinische Psychologie (Basis)3-6 maanden€269,00Meer informatie
Klinische Psychologie (Basis) digitaal vanuit huis

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Klinische Psychologie thuis digitaal volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe jouw situatie er ook uitziet, iedereen vind het leuk om te leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze vergelijkingssite is daarbij het ideale startpunt. In de vergelijker kom je in aanraking met tientallen thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Psychology & Therapy? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Klinische Psychologie (Basis)(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige baan, hobby’s en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een cursus Klinische Psychologie gaat sneller dan je denkt. In het bijgaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo je lesstof bestuderen en toetsen / examens maken. Logischerwijs krijg je begeleiding van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een passend diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actueel tarief Klinische Psychologie thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is het zo voordelig? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving met jouw PC, smartphone of iPad. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Normaal gesproken heb je een persoonlijke begeleiderdie jou gedurende de studie helpt. De opleiding Klinische Psychologie (Basis) is er al vanaf €269,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Flexibel thuis een opleiding doen

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot deel van de arbeiders willen vanuit huis studeren. De vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is deze opleiding wel geschikt? Hieronder vind je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Klinische Psychologie (Basis) thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Klinische Psychologie: je kan elke week starten met deze opleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Een paar dagen later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in gemiddeld 3-6 maanden. Meestal kun je het natuurlijk sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Korte opleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Normaal gesproken is een dergelijke Klinische Psychologie vooropleiding een harde eis. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder vind je alle relevante details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven als onder andere Nederlands Talen Instituut (NTI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Business School Nederland. Ook levert de instelling vaak een erkend branchediploma zoals NL Actief A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Veel opleidersbieden ook een Klinische Psychologie klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, face to face spreken van de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via dit systeem vind je snel alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Met jouw online lesomgeving tref je zaken als video’s, webinars, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefenexamens, oefeningen. In dat systeem upload je ook huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-klinische-psychologie

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. En er steeds meer aanbod. Van Babymassage tot bijvoorbeeld Ouderenzorg, en uiteraard ook de Klinische Psychologie zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die in lijn is met mijn situatie? In onderstaande paragraaf benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Samenwerking met toonaangevende organisaties
 2. LOI: Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele app
 3. NTI: Hoge kortingen op soft- en hardware via Surfspot
 4. Laudius: Prettige digitale leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Hoge slagingskansen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

De thuisstudie Klinische Psychologie (Basis) online versneld volgen doe je vanaf €269,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende posten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Opmerking: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks). Als plafond is €15000 ingesteld.

Werkgever betaalt soms mee
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Jouw bedrijf plukt ook de vruchten van jouw kennis. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een professionele opleiding volgen via jouw werkgever heeft dus veel verschillende voordelen. Standaard mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Klinische Psychologie. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Op welke manier hebben belangrijke gebeurtenissen in ons leven een invloed op hoe we denken en ons gedragen? Wanneer is ons gedrag problematisch? En wat gaat er eigenlijk om in het hoofd van een zware misdadiger?
Dit zijn allemaal vragen waar klinisch psychologen zich over buigen. In deze thuisstudie ga jij dat ook doen! De cursus valt uiteen in verschillende delen; om te beginnen leer je alles over de belangrijkste psychologische theorieën zoals de cognitieve en de psychoanalytische theorie.
Vervolgens verdiep je je in de kenmerken en effecten van allerlei soorten angst- en persoonlijkheidsstoornissen. Tot slot ga je in op de meest gebruikte behandelmethoden en medicatievormen. Aan het eind heb jij een zeer brede basiskennis van de klinische psychologie!
Let op: het beroep psycholoog is een beschermde titel. Je mag jezelf na deze studie dus geen psycholoog noemen. Deze opleiding is wél heel geschikt als je twijfelt over een langer opleidingstraject tot psycholoog, je eigen kennis wil uitbreiden of aan de slag wil gaan als coach.

Content
 • De kernbegrippen van de klinische psychologie
 • Normaal en abnormaal gedrag
 • Persoonlijke problemen en psychische stoornissen
 • Psychoanalytische theorieën
 • Angststoornissen
 • Soorten angsten en risicofactoren
 • Leven met een angststoornis
 • Stemmingsstoornissen
 • Obsessies, dwanggedachten en -handelingen
 • Trauma’s
 • Posttraumatische stressstoornissen
 • Eetstoornissen, anorexia en boulimia
 • Ziekelijke jaloezie
 • Hechtings- en relatieproblemen
 • Rouw- en verliesverwerking
 • Persoonlijkheidsstoornissen en narcisme
 • Borderline en paranoia

Competences
 • Kennismaken met de meest voorkomende problemen en stoornissen m.b.t. de menselijke psyche
 • Inzicht in het beroep van de klinische psycholoog

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie