nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Latijn

De cursus Latijn op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl bekijk je tientallen thuisopleidingen en studies in de categorie Talen. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of bijvoorbeeld zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken moeiteloos veel gekozen thuisstudies van respectabele opleiders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Latijn! Studeren op je eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is te bestellen vanaf €490,00 bij onder andere LOI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Het laagste lesgeld.
 • In september 2023 voordelig starten.

Opleiders thuisstudie Latijn september 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOILatijn10 maanden€490,00Meer informatie
NHALatijn10 maanden€189,00Meer informatie
LAUDIUSLatijn10 maanden€149,00Meer informatie
Latijn digitaal vanuit huis

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Latijn thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ambieer je een nieuwe baan? Wat jouw situatie ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker vind je een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein Talen? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Latijn(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met je huidige baan, vrijwilligerswerk en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Starten met een cursus Latijn is niet ingewikkeld. In onderstaand schema van onze studie-specialisten komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en opdrachten inleveren. Uiteraard wordt je bijgestaan door een ervaren docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een passend diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat is de prijs van een Latijn thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. In de regel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou ondersteunt. De opleiding Latijn wordt al aangeboden vanaf €490,00 bij bijv. LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal werkenden investeren in hun carrière met een thuisstudie. De vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Hieronder vind je enkele prangende vragen rondom zelfstandige Latijn thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Latijn: studeren op de momenten wanneer het jou past. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (indien gewenst). De cursus kun je afronden zo’n 10 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en veel taalstudies zijn erg flexibel in hun starteisen. Oriënteer jij je meer op een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Meestal is een dergelijke Latijn vooropleiding een voorwaarde. Als alternatief vragen ze vaak een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis studiegids kun je terecht voor ruime info aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsaanbieders als bijv. NCOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Op die manier weet je dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool Utrecht. Tevens krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Flink wat onderwijs-bedrijven beschikken over een Latijn klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de goede en individuele ondersteuning en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In deze omgeving download je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor video’s, oefeningen, geluidsbestanden, oefenexamens, het lesmateriaal, webinars. Ook kan je opdrachten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-latijn

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2023

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Bijvoorbeeld HBO Longziekten tot een opleiding als Basiskennis Marketing, en natuurlijk de Latijn zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan op mijn aspiraties? In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Studeren waar en wanneer jij dat wil
 2. LOI: Praktijkgerichte docenten
 3. NTI: Studeren met veel persoonlijk contact
 4. Laudius: Zorgvuldig geselecteerde vak-experts
 5. Thuiscursus.nl: All-inclusive prijzen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een echte thuisstudie Latijn online versneld volgen kan voor een bedrag van €490,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante zaken mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Advies van de adviseur: er zijn wel strenge voorwaarden (september 2023). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een opleidingwaar je kennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding is relevant voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten zijn ten minste €250 (per 12 maanden) en nooit hoger dan €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Waarom? Je manager heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Doorgaans wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Latijn. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Voor iedereen die Latijn wil leren, is de LOI-cursus Latijn de ideale keuze. Tijdens de cursus leer je onder meer Latijn lezen en de grammatica begrijpen. Daarnaast vertelt de cursus Latijn veel over het Latijn zelf en krijg je inzicht in de invloed die de Romeinen hebben gehad op westerse talen, cultuur en beschaving. Kortom: een cursus die je een boeiende kijk biedt op de oorsprong van ons hedendaagse bestaan.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie