nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Lightroom

De cursus Lightroom op je eigen tempo vanuit huis volgen? Dankzij deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met een ruim aanbod aan thuisstudies en cursussen gerelateerd aan Computer Skills. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk direct tientallen relevante thuisstudies van Nederlandse onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Lightroom! Studeren op je eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en goede begeleiding. Deze cursus kan jij volgen vanaf €289,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Goed te combineren met werk.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Alle thuisstudies Lightroom februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlLightroom3-6 maanden€289,00Meer informatie
Lightroom thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Lightroom zelfstandig thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Op welk niveau jij ook denkt; voor iedereen is er iets mogelijk. Het is gewoon een kwestie van doen. De website thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. In de vergelijker check & vergelijk je een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Computer Skills? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Lightroom(duaal of voltijd). Via deze cursus doe je belangrijke kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een drukke baan, sportactiviteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Van start gaan met een cursus Lightroom regel je razendsnel online. In het volgende stukje leggen we het beknopt uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de stof doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Logischerwijs wordt je ondersteund door een professionele docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de huidige kosten van een Lightroom thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom zijn de kosten zo laag? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel informatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw smartphone, tablet of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Doorgaans is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Lightroom kun je bestellen vanaf €289,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (meestal ook per post te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De examens (soms op locatie).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer Nederlanders willen een thuisstudie volgen. De maximale vrijheid en de variatie in thuisopleidingen maakt het alleen maar leuker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder bespreken we kort de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Lightroom thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Lightroom: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De cursus is vaak af te ronden in grofweg 3-6 maanden. In veel gevallen kan je het ook sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Gaat het om een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In de regel is een dergelijke Lightroom vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ examenof een diploma van het voortgezet onderwijs. Via de site van de onderwijsinstelling check je alle noodzakelijke details betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsaanbieders zoals bijvoorbeeld Scheidegger voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij ROC Horizon College. Verder krijgen deelnemers soms een erkend branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij afronding van een kortlopende cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma is het voor iedereen duidelijk dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Flink wat onderwijs-bedrijven beschikken over een Lightroom klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Het gros van de opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via dit systeem raadpleeg je de meest handige tools voor je cursus en heb je contact met jouw docent. Met jouw online lesomgeving vind je onder andere oefeningen, het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s, oefenexamens, webinars. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-lightroom

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld Bijscholing rekenonderwijs PO tot een studie als Copywriter, en natuurlijk de Lightroom zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan op mijn privé situatie? In het volgende hoofdstuk lees je over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: MBO basisopleidingen
 4. Laudius: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een thuisstudie Lightroom online versneld volgen is mogelijk vanaf €289,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze kosten mag je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Niet vergeten: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus of studie die belangrijk is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding heb je gekozen met het oog op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoezo? Je werk / collega kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Overigens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Soms heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Lightroom. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Voor zowat elke fotograaf is Adobe Lightroom een must. Het is een programma met ontzettend veel mogelijkheden. Je kan de software het best omschrijven als een fotodatabank, gecombineerd met een bewerkingsprogramma. Met Lightroom bewerk je foto´s en sla je ze gestructureerd op in een databank. En dat zonder kwaliteitsverlies!

Tijdens deze opleiding word jij wegwijs gemaakt in alle opties van Lightroom, zodat jouw foto’s het best tot hun recht komen. Hoe pas je op een correcte manier de belichting aan? Welke kleurtemperatuur kun je het beste gebruiken? En hoe maak je handig gebruik van alle shortcuts? Na de lessen heb jij alle facetten van Lightroom onder de knie.

Start nu met deze fotomontageopleiding en ga voor the picture perfect!


Content
 • Wat zijn de belangrijkste functies en instellingen van Lightroom?
 • Welke bewerkingen kan je uitvoeren met Lightroom?
 • Leer foto´s importeren in een catalogus
 • Hoe pas je de belichting op een correcte manier aan?
 • Maak virtuele kopieën van je werk
 • Hoe kan je de juiste kleurtemperatuur toepassen?
 • Wat is leescorrectie en hoe verwijder je chromatische aberratie?
 • Welke shortcuts kan je gebruiken?

Competences
 • Werken met alle functies van Lightroom, van opslag tot bewerking
 • Je kent de meest gebruikte shortcuts binnen het programma om sneller en efficiënter te werken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie