nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Loopbaancoach

De cursus Loopbaancoach op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door www.thuisstudiezoeken.nl bekijk je erkende thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein Coaching. Je carrière een nieuwe impuls geven? Voor jezelf beginnen? Of wellicht een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Neem de informatie door en vergelijk direct kwalitatieve thuisopleidingen van Nederlandse onderwijsaanbieders als Laudius en begin morgen al met een thuiscursus Loopbaancoach! Een studie die past bij jouw niveau, studiematerialen online toegankelijk, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €469,00 via o.a. NHA.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Vergelijking van thuisstudies Loopbaancoach juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHALoopbaancoach9 maanden€469,00Meer informatie
Loopbaancoach thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Loopbaancoach thuis digitaal volgen

Groeien naar een hogere functie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat je denkniveau ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze website is in ieder geval een goed startpunt. Hier tref je een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein Coaching? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Loopbaancoach(duaal of voltijd). In deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met dagelijkse werkzaamheden, andere interesses en het gezin.

Hoe werkt het precies?
Kiezen voor een cursus Loopbaancoach is eenvoudiger dan jij denkt. In het volgende stukje zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of neem direct een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de verschillende lesmaterialen samenvatten en colleges terugkijken. Uiteraard heb je regelmatig contact met een professionele docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je het (branche)diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijzen Loopbaancoach thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom zijn de kosten zo laag? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel lesmaterialen check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw macbook, ipad of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken is er een coach of begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Loopbaancoach is er nu al vanaf €469,00 bij het instituut NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele mentor van NHA.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren waar en wanneer je wil

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de volwassenen kiezen voor een studie aan huis. De hoge mate van flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? Onderstaand beantwoorden we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Loopbaancoach thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Loopbaancoach: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms is dit optioneel). De cursus kun je afronden gemiddeld 9 maanden. Als je veel tijd hebt kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit varieert per studie en opleider. De meeste (hobbymatige) cursussen stellen geen strenge eisen. Ben je aan het kijken naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Meestal is een passende Loopbaancoach vooropleiding een voorwaarde. Men kan ook kiezen voor een 18-plus toets of een bepaald certificaat. In de folder van de school vind je extra info betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsaanbieders als o.a. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit wil zeggen dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hanzehogeschool Groningen. Ook kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals NL Actief A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende maak jij kenbaar dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Meerdere onderwijs-bedrijven hebben ook een Loopbaancoach klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Het minpunt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden een online leeromgeving. In deze omgeving vind je snel alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In de digitale leeromgeving tref je zaken als het lesmateriaal, oefenexamens, video’s, oefeningen, webinars, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-loopbaancoach

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Van HBO Coaching psychologie tot bijvoorbeeld Eigen Sieraden Webshop Starten, en natuurlijk de Loopbaancoach zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland rijmt met mijn ambities? In het volgende hoofdstuk lees je over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 2. LOI: Al vanaf 1923 toegankelijk onderwijs voor iedereen
 3. NTI: De beste begeleiding tijdens je hele studie
 4. Laudius: De unieke Stap voor stap methode
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

De thuisstudie Loopbaancoach online versneld volgen is mogelijk vanaf €469,00. Maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke kosten kun je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Boeken of bepaalde software

Opmerking: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie levert een bijdrage aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden) en nooit hoger dan €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Jouw werkgever heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Vaak kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Loopbaancoach. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Mensen coachen bij loopbaanontwikkeling? Volg de opleiding Loopbaancoach Een loopbaan loopt niet altijd zoals mensen dat willen. Herkenbaar. Soms zie je zelf niet meer waar kansen en bedreigingen liggen en zak je weg in het loopbaanmoeras. De loopbaancoach, of jobcoach, trekt mensen uit het moeras. Volg de opleiding Loopbaancoach en na negen maanden kun je aan de slag als zelfstandig loopbaancoach. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zijn volop in beweging. Jongeren kiezen geen baan voor het leven meer, werknemers krijgen een burn-out, sommigen zijn vastgeroest in hun functie of mensen zoeken eindeloos naar wat ze werkelijk willen bereiken in hun loopbaan.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie