nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Excel

De cursus Excel op je eigen tempo vanuit huis volgen? Met onze vergelijkingstool vind je uitgebreide info over de beste thuisopleidingen en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Computer Skills. Een nieuwe stap in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of juist toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken simpel en snel tientallen relevante thuiscursussen en studies van respectabele afstandsopleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en begin morgen al met een thuiscursus Excel! Zelf je studietempo bepalen, een gratis proefles volgen, en de beste docenten. Deze cursus kan jij volgen vanaf €169,00 via Thuiscursus.nl.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 goedkoop aangeboden.

Alle thuisstudies Excel juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlExcel (Microsoft)3-6 maanden€169,00Meer informatie
NHAExcel5 maanden€129,00Meer informatie
LOIExcel 20161 maanden€87,20Meer informatie
NTIExcel2 maanden€171,00Meer informatie
Excel (Microsoft) online vanuit huis

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Excel flexibel vanuit huis starten

Is het tijd voor de volgende stap? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is gewoon een kwestie van doen. Onze thuisopleiding-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Met onze vergelijker tref je een ruim aanbod thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waardoor jij je doelen kan bereiken. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Computer Skills? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Excel (Microsoft)(duaal of voltijd). Via deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met een drukke baan, hobby’s en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Inschrijven voor een cursus Excel gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje kan je er alles over lezen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of neem direct een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alles in orde is komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het leren gaat beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesmaterialen doorkijken en opdrachten inleveren. Uiteraard heb je regelmatig contact met een vaste docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een passend diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele tarieven Excel thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie kun je digitaal raadplegen, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding Excel (Microsoft) is er nu al vanaf €169,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal jongeren investeren in hun carrière met een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn doelen? In het overzicht hierna beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Excel (Microsoft) thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Excel: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De cursus is vaak af te ronden in zo’n 3-6 maanden. Dikwijls kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Basisopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben je op zoek naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Meestal is een toepasbare Excel vooropleiding een voorwaarde. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de beschrijving van de opleiding check je de verdere details betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven zoals o.a. LOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze diploma’s gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Prinsentuin College. Bovendien ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een echt branchediploma als NEVI. Bij afronding van een kortlopende cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Het gros van de instanties hebben ook een Excel klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden een online leeromgeving. In dit systeem check je alles voor jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In de digitale leeromgeving tref je zaken als oefeningen, video’s, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, webinars, oefenexamens. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-excel

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere Kindergrime tot een opleiding als Orthomoleculaire Voeding, en uiteraard ook de Excel zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn doelen en wensen? Onderstaand kun je meer vinden over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Duizenden tevreden studenten
 2. LOI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 3. NTI: Duidelijk welke kosten je maakt voor een cursus of opleiding
 4. Laudius: Duidelijke voorbeelden, praktische samenvattingen
 5. Thuiscursus.nl: Ook universitair en hoger onderwijs
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie Excel (Microsoft) online versneld volgen is mogelijk vanaf €169,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze specifieke kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus / studie die relevant is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus vormt een bijdrage voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De kosten die je opvoert moeten minimaal €250 zijn (p/jaar), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe zit dit? Jouw bedrijf heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Bovendien zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een uitgebreide cursus via jouw werkgever afronden is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Soms kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Excel. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Excel biedt eindeloos veel mogelijkheden. Het programma heeft zoveel opties dat het je misschien al is gaan duizelen. Geen zorgen, volg gewoon de thuisstudie Excel en je weet binnenkort precies je weg te vinden tussen alle rijen, cellen, databases en totalen!

In de opleiding leer je hoe je Excel voor jou laat werken in plaats van andersom. Complexe automatische berekeningen, gedetailleerde en aanpasbare grafieken, macro’s, draaitabellen… het wordt voor jou allemaal kinderspel.

Geef je administratieve, commerciële of analytische carrière een boost en laat je niet kennen. Binnenkort leg jij aan anderen uit hoe het precies zit!


Content
 • De voordelen en mogelijkheden van Excel
 • De schermopbouw van Excel
 • Zelf grafieken en tabellen opmaken
 • Excel gebruiken voor je baan
 • Overzichten maken en gegevens beheren
 • Automatisch totalen berekenen
 • Een database aanleggen en gebruiken
 • Je rekenwerk automatiseren
 • Gegevens invoeren, sorteren en filteren
 • Excel gebruiken om je boekhouding bij te houden
 • Rijen, kolommen en cellen
 • Werkmappen maken, bewaren en sluiten
 • Formules en functies
 • Opmaak en stijlen
 • Celadresseringen

Competences
 • Professioneel Excel gebruiken
 • In Excel kunnen rekenen, structureren en gegeven beheren
 • Excel kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld de boekhouding

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie