nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Maak je eigen businessplan

De cursus Maak je eigen businessplan digitaal volgen? Met onze vergelijker ontdek je de meest interessante thuisstudies en opleidingen om verder te komen binnen het domein Management & Entrepreneurship. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Neem de informatie door en vergelijk zonder problemen de beste studies en thuiscursussen van betrouwbare afstandsopleiders als Nederlands Talen Instituut (NTI) en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Maak je eigen businessplan! Een studie die past bij jouw niveau, een prettige online leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is beschikbaar vanaf €349,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Volop feedback van je docent.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Vergelijking van thuisstudies Maak je eigen businessplan februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlMaak je eigen businessplan3-6 maanden€349,00Meer informatie
Maak je eigen businessplan op eigen tempo thuis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Maak je eigen businessplan flexibel thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat er bij jou ook speelt, voor iedereen is er iets mogelijk. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze plek vergelijk je honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein Management & Entrepreneurship? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Maak je eigen businessplan(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Jij kan studeren op deze manier combineren met werk of een andere opleiding, vrijwilligerswerk en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een cursus Maak je eigen businessplan regel je razendsnel online. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Nu kun je starten met leren: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Natuurlijk krijg je begeleiding van een erkende docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de huidige kosten van een Maak je eigen businessplan thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat daar de reden voor is? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen kun je digitaal raadplegen op een computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken ze met minder dure docenten. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Maak je eigen businessplan kan men aanschaffen vanaf €349,00 bij het instituut Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle theorie en opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal werkenden willen een thuisstudie volgen. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? In de volgende paragraaf vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Maak je eigen businessplan thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Maak je eigen businessplan: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus duurt circa 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Onverwachte drukte? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Betreft het een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Meestal is een dergelijke Maak je eigen businessplan vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 18+ toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de beschrijving van de opleiding vind je alle noodzakelijke details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders als onder andere Nationale Handelsacademie (NHA) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Zo weet je dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ROC Da Vinci College. Ook krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als branchediploma verzekeringen. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat onderwijsinstellingen bieden ook een Maak je eigen businessplan klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden een online leeromgeving. Via internet check je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In de digitale leeromgeving vind je onder andere video’s, het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, webinars, oefeningen. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-maak-je-eigen-businessplan

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan Klassiek Grieks tot een opleiding als Relatiepsychologie, en sinds kort dus ook de Maak je eigen businessplan zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk benoemen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: 5 jaar lang je huiswerk insturen
 2. LOI: Studies in heel veel vakgebieden
 3. NTI: Probeer een gratis proefles
 4. Laudius: Ruime keuze in opleidingen
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een hoogwaardige thuisstudie Maak je eigen businessplan online versneld volgen doe je vanaf €349,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie die belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisopleiding draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten in kwestie moeten minimaal €250 zijn (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Waarom? Jouw werkgever heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via je werk beginnen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Regelmatig is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Maak je eigen businessplan. Ga eens om tafel met jouw manager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Ben jij een startende ondernemer en wil je een sterk businessplan uitwerken? Of ben je al ondernemer en wil je een nieuw project lanceren? Dan is deze opleiding voor jou! Je leert hier alles over het financiële aspect, kostprijsberekeningen en uiteraard ook een stukje concurrentieanalyse.

Het is niet altijd eenvoudig om een idee om te zetten in een businessplan, laat staan financiers te overtuigen. Ontdek hoe je van jouw geweldige idee een volledig financieel plan maakt dat ook praktisch haalbaar is én met oog voor groei en winst.

Dit is jouw ideale hulplijn. Zet je dromen om in daden, hier komt jouw business!


Content
 • Het doel van de onderneming
 • Jouw toegevoegde waarde
 • Jouw strategie
 • Financieel aspect
 • Kostprijsberekening
 • Concurrentieanalyse en marktonderzoek
 • De gezonde financiële reflex
 • Verkopen aan professionele inkopers
 • Nieuwste trends: starterslab, pop-up store, etc.

Competences
 • Met succes een eigen zaak opstarten
 • Je weet waar een businessplan aan moet voldoen
 • Je eigen functionaliteit kunnen evalueren
 • Je kunt een kostprijsberekening maken
 • Je weet wat er speelt in de markt

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie