nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Natuurlijke Cosmetica

De cursus Natuurlijke Cosmetica op je eigen tempo vanuit huis volgen? Via de vergelijker van thuisstudies lees je alles over alle erkende thuiscursussen en opleidingen in het vakgebied van Make-Up. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of meer zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken zonder problemen tientallen relevante thuisstudies van respectabele opleiders als NHA en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Natuurlijke Cosmetica! Een passende opleiding voor iedereen, een prettige online leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is er al vanaf €209,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 voordelig geprijsd.

Alle thuisstudies Natuurlijke Cosmetica februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlNatuurlijke Cosmetica3-6 maanden€209,00Meer informatie
Natuurlijke Cosmetica vanuit huis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Natuurlijke Cosmetica flexibel vanuit huis starten

Is het tijd voor de volgende stap? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze vergelijkingssite is een ideaal vertrekpunt. Op deze plek tref je een scala aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein Make-Up? Een goede optie is de online thuisstudie Natuurlijke Cosmetica(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Dit gaat erg goed samen met dagelijkse werkzaamheden, buitenschoolse activiteiten en jouw gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een cursus Natuurlijke Cosmetica is niet ingewikkeld. Hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of ga direct aan de slag met een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en huiswerk inleveren. Zoals je mag verwachten wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Hoeveel kost een Natuurlijke Cosmetica thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom zijn de kosten zo laag? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Natuurlijke Cosmetica kun je al volgen vanaf €209,00 bij o.a. Thuiscursus.nl. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Met diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Veel volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn ambities? In de volgende paragraaf beantwoorden we de vragen die we het meest horen over zelfstandige Natuurlijke Cosmetica thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Natuurlijke Cosmetica: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De cursus heeft een studietijd van grofweg 3-6 maanden. In de praktijk hoeft het niet eens zo lang te duren. Onverwachte drukte? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Ben je aan het kijken naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In de regel is een matchende Natuurlijke Cosmetica vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis brochure bekijk je extra info over de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen zoals NCOI zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit houdt in dat deze studies even waardevol is als een cursus bij een school zoals Koninklijk Actuarieel Genootschap & Actuarieel Instituut. Tevens kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan jij laten zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Meerdere onderwijsinstellingen hebben ze mogelijkheid voor een Natuurlijke Cosmetica klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en extra uitleg voor toetsen en examens. Wat minder positief is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem check je de essentiële informatie voor je cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In dit systeem kun je terecht voor ondermeer webinars, geluidsbestanden, oefeningen, video’s, oefenexamens, het lesmateriaal. Ook kan je opdrachten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-natuurlijke-cosmetica

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit loopt van Horeca-assistent tot bijvoorbeeld Personeelsmanagement, en tegenwoordig dus ook de Natuurlijke Cosmetica zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling matcht met mijn situatie? Hieronder behandelen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Studie in jouw eigen tempo afronden
 2. LOI: Flexibel onderwijs dat altijd in je leven past
 3. NTI: Altijd inzicht in je examen- en huiswerk resultaten.
 4. Laudius: Gratis informatiefolder
 5. Thuiscursus.nl: Erg ruim cursusaanbod
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Je eigen thuisstudie Natuurlijke Cosmetica online versneld volgen kost om en nabij de €209,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende onderdelen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Opgelet: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een opleidingdie iets bijdraagt aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisopleiding is geschikt voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (per jaar), en maximaal €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Je manager plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een professionele opleiding via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Regelmatig kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Natuurlijke Cosmetica. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wil je vrouwen laten stralen zonder dat de huid dof wordt? Natuurlijke cosmetica is het antwoord! Met deze make-up, gemaakt van onder andere mineralen, plantaardige oliën en natuurlijke aroma’s zie je er niet alleen stralend uit, maar geef je jezelf ook de nodige verzorging.
Natuurlijke cosmeticaproducten hebben vele voordelen ten opzichte van chemische producten. Zo zijn ze een stuk milieuvriendelijker en zorgen ze voor minder irritaties. Wat een verademing om straks die de heerlijk zachte poeders, lipproducten en verzorgende crèmes aan te brengen!
In deze thuisstudie leer je alles over verschillende huidtypes en hoe je ze reinigt, hydrateert en verzorgt. Eén ding is alvast zeker: jouw huid – en die van mogelijke klanten – ziet er straks beter uit dan ooit!

Content
 • De huid
 • Verzorging van het gelaat volgens huidtype
 • De drie pijlers van de natuurlijke cosmetica
 • Cosmetische producten
 • Recepten

Competences
 • Kunnen adviseren over natuurlijke cosmetica
 • Natuurlijke cosmetica aan kunnen brengen en het gelaat verzorgen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie