nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Communicatiespecialist

De cursus Communicatiespecialist zelfstandig thuis volgen? D.m.v. onze vergelijker lees je alles over erkende thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Marketing & Communication. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of juist zin in totaal iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk gemakkelijk tientallen relevante opleidingen en thuisstudies van vooraanstaande opleiders als Fontys en start vandaag nog met jouw thuiscursus Communicatiespecialist! Een opleiding die past bij je denkniveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en goede begeleiding. Deze cursus is er al vanaf €569,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Professionele docenten.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In december 2023 scherpe tarieven.

Vergelijk thuisstudies Communicatiespecialist december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlCommunicatiespecialist3-6 maanden€569,00Meer informatie
Communicatiespecialist thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Communicatiespecialist thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er ook bij jou speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Jij hoeft alleen nog maar te starten. De website thuisstudiezoeken.nl is een ideaal vertrekpunt. Op deze plek check & vergelijk je honderden cursussen en beroepsopleidingendie aansluiten op jouw wensen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Marketing & Communication? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Communicatiespecialist(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je werk, sportactiviteiten en jouw familie.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een cursus Communicatiespecialist is niet ingewikkeld. In het volgende stukje zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en examens maken. Bij alle opleiders wordt je ondersteund door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een passend diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actueel tarief Communicatiespecialist thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is het zo voordelig? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je via internet bekijken met jouw PC, smartphone of iPad. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Normaal gesproken heb je een persoonlijke begeleiderdie jou gedurende de studie helpt. De opleiding Communicatiespecialist kan men aanschaffen vanaf €569,00 bij Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een aanzienlijk aantal mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Communicatiespecialist thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Communicatiespecialist: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Niet veel later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in gemiddeld 3-6 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Korte opleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben je op zoek naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Normaal gesproken is een matchende Communicatiespecialist vooropleiding een voorwaarde. Men kan ook kiezen voor een 18-plus toets of een ECV-certificaat. In de folder van de school vind je alle noodzakelijke details ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsaanbieders als bijvoorbeeld Scheidegger zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals HBO Da Vinci Drechtsteden. Verder krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een erkend branchediploma zoals NEVI. Bij een deel van de (hobby)cursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Het gros van de scholen bieden ook een Communicatiespecialist klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn vaste startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De populaire opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In deze omgeving bekijk je de meest handige tools voor je cursus en kan je overleggen met de docent. In deze internet omgeving kun je terecht voor ondermeer webinars, oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-communicatiespecialist

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan MBO Basiskennis marketing tot en met HBO Wijkgericht Werken en Community Arts, en sinds kort dus ook de Communicatiespecialist zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling matcht met mijn doelen en wensen? Bijgaand benoemen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 2. LOI: Slimme kennistrainer maakt leren nog makkelijker
 3. NTI: Online IQ test
 4. Laudius: Altijd op je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Proefles ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een thuisstudie Communicatiespecialist online versneld volgen is mogelijk vanaf €569,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste factoren zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (december 2023). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten bedragen minimaal €250 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Waarom? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een erkende studie via jouw werkgever afronden is dus een win-win situatie. Dikwijls wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Communicatiespecialist. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wil jij meer bereiken door efficiënte en krachtige communicatie? Dan is deze spraakmakende opleiding Communicatiespecialist helemaal jouw ding!

Communicatie is een boeiend en afwisselend beroepsveld. Een goeie communicator is van alle markten thuis en weet elke situatie in een perfecte vorm (tekst, video, beeld, …) te gieten.

Naast het toepassen van je schrijfskills leer je omgaan met alle online en offline media. Je leert communicatiecampagnes ontwikkelen en budgetteren. Naast alle vormen van commerciële communicatie leer je ook omgaan met public relations, reputatie en pers- en crisiscommunicatie. Met dit diploma ben je perfect voorbereid op een carrière in communicatie of marketing.


Content
 • Je boodschap online verspreiden
 • Social media gebruiken: Facebook, Twitter, LinkedIn
 • Communiceren met journalisten
 • Persberichten schrijven en persconferenties geven
 • Professionele reclamecampagnes ontwikkelen
 • Een communicatieplan- en budget opstellen
 • PR-Management
 • Trends en evolutie in de communicatie opvolgen
 • De werking van Bedrijfscommunicatie / Corporate Communicatie
 • Identiteit, imago en reputatie van een organisatie ontwikkelen
 • Creëren van een merk en een huisstijl
 • Communicatieonderzoek en onderzoeksmethoden
 • Interne communicatie en crisiscommunicatie
 • Externe communicatie en copywriting
 • Marketingcommunicatie, sponsoring en reclame
 • Direct marketing
 • Starten als zelfstandig communicatieverantwoordelijke

Competences
 • Een professionele communicatiestrategie? Jij stelt ze op en voert ze uit!
 • Een scala aan media gebruiken om je boodschap te verspreiden (televisie, print media, websites, social media,….)
 • Een sterk merk en/of krachtig imago creëren voor je organisatie? Jij draait er je hand niet voor om!
 • Jij overtuigt anderen van je kunnen en netwerkt als de beste

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie