nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MUA: Special Effects FX

De cursus MUA: Special Effects FX digitaal volgen? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies ontdek je talloze thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Beauty & Care. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk moeiteloos goede opleidingen en thuisstudies van Nederlandse instellingen als Laudius en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus MUA: Special Effects FX! Een passende opleiding voor iedereen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus kun je al volgen vanaf €319,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Overzicht met thuisstudies MUA: Special Effects FX februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlMUA: Special Effects FX3-6 maanden€319,00Meer informatie
MUA: Special Effects FX digitaal vanuit huis

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding MUA: Special Effects FX flexibel vanuit huis starten

Groeien binnen je bedrijf? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er ook bij jou speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze website is daarbij het ideale startpunt. Met onze vergelijker tref je tientallen opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Beauty & Care? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie MUA: Special Effects FX(duaal of voltijd). Door deze cursus leer je de onderdelen van het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, buitenschoolse activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een cursus MUA: Special Effects FX gaat sneller dan je denkt. In het bijgaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en lees meer details over de cursus.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend wordt je ondersteund door een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt je beloond met een diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actueel tarief MUA: Special Effects FX thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat is hiervan de reden? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online met een tablet, smartphone of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vaak is er een coach of begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding MUA: Special Effects FX is er nu al vanaf €319,00 bij het instituut Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal Hollanders willen een thuisstudie volgen. Het zelf kunnen bepalen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? Hieronder besteden we aandacht aan de vragen die we het meest horen over zelfstandige MUA: Special Effects FX thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus MUA: Special Effects FX: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je vaak al binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen 1 week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus is vaak af te ronden in plusminus 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Vaak is een passende MUA: Special Effects FX vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis brochure tref je de verdere details betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van instellingen als o.a. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Op die manier weet je dat deze diploma’s niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen. Verder krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een serieus branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze maak jij kenbaar dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende scholen hebben ook een MUA: Special Effects FX klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Wat minder positief is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek tref je de belangrijke documenten voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In deze internet omgeving zoek je ook naar geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, het lesmateriaal, oefenexamens, webinars. Ook kan je opdrachten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-mua-special-effects-fx

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dat gaat van HBO Brandmanagement tot bijvoorbeeld Praktijkdiploma secretaresse, en sinds kort dus ook de MUA: Special Effects FX zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen relevant is voor mijn doelen en wensen? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: De beste prijs-kwaliteitverhouding
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Mogelijkheid voor een gratis proefles
 4. Laudius: Moderne Online Campus (online omgeving)
 5. Thuiscursus.nl: Gemakkelijk online inschrijven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een thuisstudie MUA: Special Effects FX online versneld volgen is haalbaar rond de €319,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste factoren mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Opgelet: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisopleiding draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Wat is daarvan de reden? Jouw werkgever heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding via je werk beginnen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Regelmatig mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MUA: Special Effects FX. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wil jij met behulp van make-up levensechte zombies of fantasyfiguren tot leven laten komen? Is het jouw droom om te werken in de bruisende wereld van film, theater en tv-series? Dan mag je de opleiding Special Effects FX make-up niet missen!

Als visagist(e) met specialisatie in FX-Make-Up kun je veel meer nieuwe klanten aantrekken. Denk maar aan de creaties rond Halloween, themafeestjes, vrijgezellenavonden of special events. Een gloednieuw pad aan carrièrekansen!

De opleiding biedt veel mogelijkheden om je talent als make-up artiest naar een hoger niveau te tillen. Als Special Effects FX artist wek je op professionele wijze kunst tot leven in de make-up stoel!


Content
 • Verschillende toepassingen van FX Make-Up
 • Diverse materialen en benodigdheden
 • Werken met vloeibare latex en vetmake-up
 • Het voorbereiden van de huid
 • Schrammen & krassen
 • Blauwe plekken
 • Zipper Make-up
 • Dichtgenaaide mond
 • Netjes & spijkers
 • Snijwonden, brandwonden en littekens
 • Aanbrengen en inkleuren van protheses
 • Pros-Aide Transfer Protheses
 • Verwijderen van protheses

Competences
 • Ongelofelijke illusies creëren door het toepassen van verschillende technieken en methodes
 • De geschikte kwast en product kiezen om die levensechte verwonding te creëren. Jij werkt met uiteenlopende Special FX make-up producten en materialen.
 • Een themafeestje, een vrijgezellenavond? Jij kan al die gevarieerde opdrachten uitvoeren!

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie