nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Barista

De cursus Barista flexibel en snel thuis volgen? D.m.v. onze thuisstudie-vergelijker bekijk je alle erkende thuisstudies en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie barista. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of wellicht toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk meteen populaire thuisopleidingen van betrouwbare onderwijsaanbieders als NTI en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Barista! Een passende opleiding voor iedereen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus kan jij volgen vanaf €609,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Geen vast studieschema.
 • Online account met studieplanning.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijk thuisstudies Barista februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlBarista3-6 maanden€609,00Meer informatie
Barista online vanuit huis

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Barista vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen kan studeren en leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze plek vind je een ruim aanbod studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema barista? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Barista(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder strakke deadlines. Dit gaat erg goed samen met je huidige baan, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een cursus Barista is online snel te regelen. In het onderstaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Het leren gaat beginnen: zelf je studietijd indelen en je lesstof bestuderen en examens maken. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een professionele docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijs Barista thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw PC, smartphone of iPad. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Natuurlijk is er een vast aanspreekpunt aanwezig die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Barista kan men aanschaffen vanaf €609,00 via o.a. Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Werken en studeren combineren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot aantal werkenden kiezen voor een studie aan huis. De flexibele manier van studeren en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte beantwoorden we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Barista thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Barista: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen 1 week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit verschilt per opleiding). De cursus heeft een studietijd van gemiddeld 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Korte opleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Wil je je aanmelden voor een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een specifieke Barista vooropleiding vereist. Het kan ook gaan om een 21 plus examen of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis brochure tref je de benodigde specificaties aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven als Fontys dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Zo weet je dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Hogeschool Inholland. Bovendien levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals NIMA. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Meerdere scholen hebben ook een Barista klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen meer directe feedback van je docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Hier vind je snel de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan je overleggen met de docent. Met jouw online lesomgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, praktijkvoorbeelden, video’s, oefeningen, het lesmateriaal, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-barista

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Van Engels A1, A2, B1 tot en met Kalligrafie, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Barista zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn situatie? Onderstaand lees je over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Duizenden tevreden studenten
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: HBO Associate degrees
 4. Laudius: Duidelijke voorbeelden, praktische samenvattingen
 5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie Barista online versneld volgen kan voor een bedrag van €609,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De relevante factoren kun je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Belangrijk: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus of studie die relevant is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De belangrijkste details:

 • De cursus is gericht op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De totale kosten zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De reden hiervoor? Het bedrijf waar je werkt kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Verder zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een erkende studie via jouw werkgever afronden is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Regelmatig stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Barista. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Is koffie voor jou meer dan je redder in nood om de ochtend door te komen? Ben je kritisch bezig met wat echt goede koffie is, en ontdek je graag nieuwe smaakvarianten? Verras je klanten, vrienden en familie dan met een heerlijke kop koffie, die tot in perfectie is gebrouwen. Versierd met een prachtig schuimmotief voor die finishing touch van een échte koffiekenner!

Je leert als aankomend koffiekunstenaar de espresso, cappuccino, latte, lungo en americano smaakvol te bereiden. Met jouw nieuwe skills zie jij jezelf al staan achter de bar van die pas geopende hippe koffiezaak! Koffie wordt steeds meer een booming business, waardoor de vraag naar professionals die weten wat echt goede koffie is steeds groter wordt. Met andere woorden: koffie is hot!


Content
 • Koffie, een bijzonder verhaal
 • Koffie branden, een vak apart
 • Het brandproces
 • Het leven van een koffieplant
 • Het koffieclassificatiesysteem
 • De espresso, een smaakbom
 • Latte art

Competences
 • Adviezen geven over allerlei soorten koffie
 • Diverse soorten koffie zetten
 • Latte art technieken kunnen gebruiken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie