loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Cosmetische Manicure en Pedicure

De cursus Cosmetische Manicure en Pedicure op afstand volgen? Met onze vergelijker tref je talloze thuiscursussen en opleidingen gerelateerd aan Beauty & Care. Streef je naar een carrièreboost? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of wellicht zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk simpel en snel tientallen relevante thuisstudies van erkende onderwijsinstellingen als NTI en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Cosmetische Manicure en Pedicure! Een studie die past bij jouw niveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en goede begeleiding. Deze cursus kan jij volgen vanaf €399,00 via Thuiscursus.nl.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In september 2022 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijk thuisstudies Cosmetische Manicure en Pedicure september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlCosmetische Manicure en Pedicure3-6 maanden€399,00Meer informatie
Cosmetische Manicure en Pedicure thuis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Cosmetische Manicure en Pedicure voordelig vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is ontzettend veel mogelijk! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site komt dan om de hoek kijken. Met onze vergelijker check & vergelijk je ontzettend veel thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Beauty & Care? Een goede optie is de online thuisstudie Cosmetische Manicure en Pedicure(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met een baan, sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een cursus Cosmetische Manicure en Pedicure gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje leggen we dit precies uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of probeer een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alles in orde is krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Uiteraard heb je regelmatig contact met een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijzen Cosmetische Manicure en Pedicure thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat daar de reden voor is? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel van de documentatie kun je via internet bekijken met jouw tablet, smartphone of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vaak is er een coach of begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Cosmetische Manicure en Pedicure wordt al aangeboden vanaf €399,00 bij Thuiscursus.nl. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Steeds meer arbeiders willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en het enorme aanbod maakt het ook steeds gemakkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn doelen? Hierna beantwoorden we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Cosmetische Manicure en Pedicure thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Cosmetische Manicure en Pedicure: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (indien gewenst). De cursus kost je circa 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Korte opleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ambieer je een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Meestal is een passende Cosmetische Manicure en Pedicure vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 18 plus-examen of een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder achterhaal je extra info met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van aanbieders zoals bijvoorbeeld Nationale Handelsacademie (NHA) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Op die manier weet je dat deze diploma’s gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als EuroCollege University of Applied Sciences. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als fitness trainer A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Daarmee laat jij zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de instanties verstrekken ook een Cosmetische Manicure en Pedicure klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen de goede en individuele ondersteuning en meer gerichte voorbereiding op examens. Wat minder positief is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Op deze plek check je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor oefeningen, video’s, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, webinars. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-cosmetische-manicure-en-pedicure

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het aanbod in studies is enorm. Bijvoorbeeld Ballonvouwen tot bijvoorbeeld Visual merchandising, en tegenwoordig dus ook de Cosmetische Manicure en Pedicure zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen in lijn is met mijn ambities? In de beschrijving hierna benoemen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: 15 dagen gratis een opleiding proberen
 2. LOI: Kies uit meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Uitstekende naam op de arbeidsmarkt
 4. Laudius: Video & MP3 bestanden
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie Cosmetische Manicure en Pedicure online versneld volgen is realistisch vanaf €399,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Opgelet: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (september 2022). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De studie een meerwaarde is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De reden hiervoor? Jouw bedrijf heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever heeft pluspunten voor beide partijen. Standaard kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Cosmetische Manicure en Pedicure. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wil je ontdekken hoe je klanten of vriendinnen kan verwennen met een mooie cosmetische manicure en pedicure? Dan is dit de opleiding waar jij naar op zoek bent!

Een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste is geen overbodige luxe. Door een manicure- en pedicurebehandeling blijven je nagels sterk en gezond en het oogt ook nog eens mooi. Je komt zo niet alleen verzorgd over, het laat je gewoon stralen. Tijdens de lessen kom je te weten hoe je een klassieke manicure en een basispedicure uitvoert. Met professionele instrumenten leer je om een nagel-, voet- en handanalyse uit te voeren. Zo kan je voor elke klant een aangepaste behandeling creëren.

Maak je droom waar, en laat je klanten snel genieten van jouw prachtige manicures en pedicures!


Content
 • Product- en materiaalkennis
 • Hand-, voet- en nagelanalyse
 • Nagels knippen en vijlen
 • Verzorgen en reinigen van de nagels
 • Losmaken en achteruitduwen van de nagelriem
 • Verzorging van de nagelboord: opzuiveren, bramen verwijderen en witten
 • Verwijderen van eelt
 • Peeling, massage en masker uitvoeren
 • Afwerking en verzorging
 • Nagels lakken: klassiek, french manicure en moon manicure

Competences
 • Kartonvijl, vellentang, bokkenpoot,… Jij kan werken met een scala aan professionele materialen en producten
 • Een nagel-, voet- en handanalyse uitvoeren en een aangepast behandelingsplan opstellen
 • Nagels vakkundig reinigen en verzorgen: je bereidt de klant perfect voor
 • Je stelt de klant op zijn/haar gemak en voert een professionele manicure of pedicure uit
 • Correct knippen, vijlen en lakken. Iedereen zal de handen van jouw klanten bewonderen!
 • Je weet waar je op moet letten als je als zelfstandige aan de slag wilt gaan

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie