nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Nederlands voor Gevorderden

De cursus Nederlands voor Gevorderden op afstand volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl vind je toonaangevende thuiscursussen en opleidingen gerelateerd aan Languages. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of juist een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk simpel en snel de beste studies en thuiscursussen van respectabele onderwijsinstellingen als NTI en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Nederlands voor Gevorderden! Studeren in jouw eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze cursus kan jij volgen vanaf €299,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Super efficiënt studeren.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Overzicht thuisstudies Nederlands voor Gevorderden februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlNederlands voor Gevorderden3-6 maanden€299,00Meer informatie
Nederlands voor Gevorderden zelf thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Nederlands voor Gevorderden voordelig vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Op welk niveau jij ook denkt; voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is nu aan jou om er werk van te maken. www.thuisstudiezoeken.nl is een ideaal vertrekpunt. Op deze plek check je een grote variëteit aan cursussen en beroepsopleidingenwaarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Languages? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Nederlands voor Gevorderden(duaal of voltijd). Via deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met je huidige baan, sportactiviteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis studeren?
Aan de slag gaan met een cursus Nederlands voor Gevorderden is zo gepiept. In het volgende stukje leggen we het beknopt uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of vraag een gratis proefles aan om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en klassikaal onderwijs volgen. Zoals je mag verwachten wordt je bijgestaan door een vakkundige docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je het (branche)diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele tarieven Nederlands voor Gevorderden thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je via internet bekijken met jouw PC, smartphone of iPad. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel is er een coach of begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Nederlands voor Gevorderden is er al vanaf €299,00 via bijv. Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel werkenden willen een thuisstudie volgen. De maximale vrijheid en de variatie in thuisopleidingen maakt het alleen maar leuker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? Onderstaand besteden we aandacht aan enkele prangende vragen rondom zelfstandige Nederlands voor Gevorderden thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Nederlands voor Gevorderden: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen 1 week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De cursus heeft een studietijd van pakweg 3-6 maanden. Dikwijls kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Beroepsopleidingen en praktische studies kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je op zoek naar een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Meestal is een toepasbare Nederlands voor Gevorderden vooropleiding een van de voorwaarden. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis brochure lees je alle noodzakelijke details betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van scholen zoals o.a. NCOI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als ROC Midden Nederland. Mogelijk levert de instelling vaak een gerenommeerd branchediploma zoals NIMA. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Daarmee zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat onderwijsinstellingen geven ook een Nederlands voor Gevorderden klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder prettig: je moet het veel beter plannen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De meeste opleiders werken met een online leeromgeving. In dit systeem vind je snel belangrijke info rondom jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving tref je zaken als oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefeningen, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-nederlands-voor-gevorderden

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Van MBO Klassenmanagement tot en met HBO Transitie Social Work, en natuurlijk de Nederlands voor Gevorderden zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn doelen en wensen? Hierna beschrijven we kort de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 2. LOI: Handige live webcolleges
 3. NTI: Je ziet stap voor stap wat je moet lezen, oefenen en welk huiswerk je kunt maken.
 4. Laudius: 300 erkende thuisstudies op maat
 5. Thuiscursus.nl: Advies van consulenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Naast je baan een thuisstudie Nederlands voor Gevorderden online versneld volgen kost om en nabij de €299,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Boeken, lesgeld e.d. mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende producten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Opgelet: er gelden strenge regels (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepsopleiding waarbij je competenties leert voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisopleiding is gericht op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er moet een leertraject zijn. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De gemaakte studiekosten bedragen minimaal €250 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via je werk beginnen is dus voor beide partijen interessant. Regelmatig mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Nederlands voor Gevorderden. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Basis Nederlands ken je al. Ook heb je inmiddels kennisgemaakt met de bakfiets, gezelligheid en stamppot. Je wil een stapje verder! De thuisstudie Nederlands voor Gevorderden gaat je erbij helpen.

Nederlanders zijn dol op hun mening geven over het weer. Jij gaat ook leren beargumenteren, zodat je sterker in je schoenen staat wanneer je met de Nederlandse directheid te maken krijgt. Je gaat worstelen met -dt en de keelschrapende uitspraak van de letter g. Je gaat zinnen bouwen, of juist in stukjes knippen.

Wanneer gebruik je de/het? De koe, het schaap. Voor vele een levenslang mysterie maar jij gaat het leren te ontrafelen. Ben je al klaar voor spreekwoorden? Grappen begrijpen met een dubbele betekenis? Dan beheers je het Nederlands pas écht!


Content
 • Een korte zakelijke tekst schrijven
 • Argumenten geven
 • Praten over gevoelens en ervaringen
 • Werken met woorden
 • Vakanties
 • Gezondheid
 • (In)formele brieven en e-mails
 • Leren solliciteren
 • Diverse lectuur
 • Grammatica
 • Een betoog of argumentatie schrijven
 • Woordenschat

Competences
 • Verschillende (in)formele teksten kunnen schrijven
 • Kunnen praten over gevoelens, vakantie, gezondheid, etc.
 • Kunnen solliciteren in het Nederlands

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie