nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Ontwerpen voor niet-ontwerpers

De cursus Ontwerpen voor niet-ontwerpers flexibel en snel thuis volgen? Via Thuisstudiezoeken.nl ontdek je goed aangeschreven thuisopleidingen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Computer Skills. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of misschien zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken zonder problemen kwalitatieve thuisopleidingen van Hollandse afstandsopleiders als LOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Ontwerpen voor niet-ontwerpers! Studeren op je eigen tempo, een gratis proefles volgen, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is beschikbaar vanaf €259,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Geen vast studieschema.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Overzicht thuisstudies Ontwerpen voor niet-ontwerpers februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlOntwerpen voor niet-ontwerpers3-6 maanden€259,00Meer informatie
Ontwerpen voor niet-ontwerpers digitaal vanuit huis

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Ontwerpen voor niet-ontwerpers flexibel thuis volgen

Wil jij promotie maken? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw situatie ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. In de vergelijker kom je in aanraking met een grote variëteit aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Computer Skills? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Ontwerpen voor niet-ontwerpers(duaal of voltijd). Door deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Dit gaat erg goed samen met je werk, hobby’s en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Aan de slag gaan met een cursus Ontwerpen voor niet-ontwerpers gaat erg gemakkelijk. In het stappenplan van ons studie-team zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je overal aan voldoet, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelf wordt je hierin begeleid door een persoonlijke docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actueel tarief Ontwerpen voor niet-ontwerpers thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe komt dit? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel van de documentatie open je gewoon via internet, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vanzelfsprekend bestaat er een mentor of coach die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Ontwerpen voor niet-ontwerpers is er al vanaf €259,00 bij o.a. Thuiscursus.nl. De kosten worden gevormd door:

 • De studiestof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groeiend aantal medewerkers willen een thuisstudie volgen. De hoge mate van flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn doelen? In het overzicht hierna beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Ontwerpen voor niet-ontwerpers thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Ontwerpen voor niet-ontwerpers: je kan elke week starten met deze opleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je vaak al dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus heeft een looptijd van om en nabij de 3-6 maanden. Dikwijls hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Gaat het om een uitgebreide MBO / HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In sommige gevallen is een relevante Ontwerpen voor niet-ontwerpers vooropleiding vereist. Het kan ook gaan om een 18 plus-examen of een ECV-certificaat. In de gratis studiegids check je de benodigde specificaties m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van scholen zoals o.a. NCOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit houdt in dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Islamitische Universiteit Rotterdam. Tevens kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals NL Actief. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kun je aantonen dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel onderwijs-bedrijven bieden ook een Ontwerpen voor niet-ontwerpers klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, face to face spreken van de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. Daar vind je snel de essentiële informatie voor je cursus en kan je overleggen met de docent. In de digitale leeromgeving tref je zaken als oefenexamens, geluidsbestanden, webinars, oefeningen, video’s, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-ontwerpen-voor-niet-ontwerpers

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan HBO Basis grafisch ontwerpen tot bijvoorbeeld Sommelier, en uiteraard ook de Ontwerpen voor niet-ontwerpers zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland relevant is voor mijn wensen en situatie? In de beschrijving hierna behandelen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Flexibel onderwijs dat altijd in je leven past
 3. NTI: Studeren met veel persoonlijk contact
 4. Laudius: Gratis informatiefolder
 5. Thuiscursus.nl: Topdocenten uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie Ontwerpen voor niet-ontwerpers online versneld volgen kan voor een bedrag van €259,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke producten kun je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Let op: er gelden strenge regels (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie die van belang is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisopleiding is relevant voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten zijn ten minste €250,00 (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Jouw werkgever heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een studie, training of cursus via de werkgever starten kan voor meerdere partijen een win zijn. Bij veel bedrijven heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Ontwerpen voor niet-ontwerpers. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Borrelt het in jouw brein van de creatieve ideeën? Zou je willen weten hoe je die kunt omvormen tot een echt ontwerp, maar heb je daar nog helemaal geen ervaring in? Geen zorgen, deze thuisstudie zal de designer in jou tevoorschijn toveren!
Tijdens de opleiding leer je eerst werken met de meest gebruikte software en vaktermen. Vervolgens doe je alle skills op die je nodig hebt om ontwerpen te realiseren én meteen aan te bieden als drukklaar product.
Aan de hand van praktische opdrachten krijg je het werk van een vormgever zo in de vingers. Logo’s en flyers ontwerpen, magazines maken, afbeeldingen bewerken… jij kunt het straks allemaal. Daardoor ben je direct inzetbaar als multitalent!

Content
 • Het inleveren van verplichte opdrachten
 • De wereld van de ontwerper
 • Installatie van Scribus
 • Scribus rondleiding
 • Real live case-studies
 • Tekenen in Scribus
 • Bestanden drukklaar maken
 • De eerste verplichte opdracht
 • Installatie van Gimp
 • Basiskennis beeldbewerking
 • Optimalisatie van afbeeldingen
 • Verplichte (praktische) eindopdracht
 • Wat na deze opleiding?

Competences
 • Ontwerpen tekenen
 • Bestanden drukklaar maken
 • Beeld bewerken en optimaliseren
 • Werken met het programma Scribus
 • Werken met het programma Gimp

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie