loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Opgeruimd Wonen

De cursus Opgeruimd Wonen op afstand volgen? Via deze thuisstudie vergelijker check & vergelijk je tientallen thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Opleiding. Wil je hogerop in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of juist een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk gemakkelijk veel gekozen opleidingen en thuisstudies van vooraanstaande aanbieders van thuisstudies als Nationale Handelsacademie (NHA) en begin morgen al met een thuiscursus Opgeruimd Wonen! Een passende opleiding voor iedereen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en topdocenten uit het vak. Deze cursus kun je al volgen vanaf €249,00 bij bijvoorbeeld LAUDIUS.

 • Zelf je studie indelen.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In september 2022 aantrekkelijk geprijsd.

Aanbieders thuisstudie Opgeruimd Wonen september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LAUDIUSOpgeruimd Wonen9 maanden€249,00Meer informatie
Opgeruimd Wonen zelf thuis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Opgeruimd Wonen zelfstandig thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er bij jou ook speelt, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site helpt met het vinden van de juiste studie. In de vergelijker check je veel verschillende cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Opleiding? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Opgeruimd Wonen(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder strakke deadlines. Uitstekend te combineren met dagelijkse werkzaamheden, buitenschoolse activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Aan de slag gaan met een cursus Opgeruimd Wonen is online snel te regelen. In onderstaand schema van onze studie-specialisten geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat is de prijs van een Opgeruimd Wonen thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. De meeste lesstof kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met jouw smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Doorgaans is er een vast aanspreekpunt aanwezig die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Opgeruimd Wonen kun je bestellen vanaf €249,00 bij LAUDIUS. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle theorie en opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van LAUDIUS.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Met diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot aantal Hollanders kiezen voor een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige Opgeruimd Wonen thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Opgeruimd Wonen: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je vaak al dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (indien gewenst). De cursus kost je plusminus 9 maanden. Meestal kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat jouw voorkeur uit naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een relevante Opgeruimd Wonen vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 21-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school bekijk je ruime info betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van instellingen zoals bijv. NHA dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit houdt in dat jouw behaalde diploma net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Marnix Academie. Daarbij krijgen deelnemers soms een serieus branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze is het voor iedereen duidelijk dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende instellingen hebben ze mogelijkheid voor een Opgeruimd Wonen klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer sociale interactie, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden een online leeromgeving. In deze omgeving check je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze internet omgeving zoek je ook naar geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, het lesmateriaal, oefenexamens, webinars. Ook kan je opdrachten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-opgeruimd-wonen

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is enorm populair. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Van HBO Accountancy tot en met Cursus Papiaments, en natuurlijk de Opgeruimd Wonen zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling matcht met mijn persoonlijke wensen? Onderstaand kun je meer vinden over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Ruime keuze in opleidingen
 2. LOI: Ruim 1.000 opleidingen om uit te kiezen
 3. NTI: Overal studeren met onze online leeromgeving
 4. Laudius: Duidelijke voorbeelden, praktische samenvattingen
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een professionele thuisstudie Opgeruimd Wonen online volgen kan al vanaf €249,00. Maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze kosten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Tip van de specialist: niet elke studie komt in aanmerking (september 2022). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Neem de volgende zaken in acht:

 • De opleiding is relevant voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LAUDIUS.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt moeten minimaal €250 zijn (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Jouw bedrijf kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een zelfstudie via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. Dikwijls heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Opgeruimd Wonen. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Ga je verhuizen naar een kleine woning? Ga je twee huishoudens samenvoegen? Zijn de kinderen het huis uit en wil je plek maken voor jezelf? Dan is deze cursus perfect voor jou! Je leert stap voor stap orde in jouw huis aan te brengen met behulp van een opruimdossier. Daarnaast leer je rommel in de toekomst te voorkomen zodat jij voortaan altijd opgeruimd leeft.

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie