nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Hondentrimmer

De cursus Hondentrimmer comfortabel vanuit huis volgen? Via deze thuisstudie vergelijker lees je alles over een ruim aanbod aan thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Animal Care. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of meer zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken simpel en snel professionele thuiscursussen en studies van betrouwbare onderwijsaanbieders als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Hondentrimmer! Een passende opleiding voor iedereen, een prettige online leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is er al vanaf €329,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Zeer goede begeleiding.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In februari 2024 voor een voordelige prijs.

Opleiders thuisstudie Hondentrimmer februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlHondentrimmer3-6 maanden€329,00Meer informatie
Hondentrimmer zelf thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Hondentrimmer thuis digitaal volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen vind het leuk om te leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite is een ideaal vertrekpunt. In de vergelijker check je een breed spectrum van zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Verder groeien binnen het domein Animal Care? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Hondentrimmer(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met je huidige baan, vrijetijdsbesteding en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Starten met een cursus Hondentrimmer kan moeiteloos via internet. Door middel van het stappenplan hieronder geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of probeer een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als jij alles volledig hebt ingevuld wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt de lesmaterialen doorkijken en colleges terugkijken. Natuurlijk wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een Hondentrimmer thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is het zo voordelig? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online op een PC, smartphone of iPad. Daarnaast hoef je niet te reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vaak is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Hondentrimmer is er al vanaf €329,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Veel volwassenen willen een thuisstudie volgen. De maximale vrijheid en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte vind je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Hondentrimmer thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Hondentrimmer: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen 1 week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De cursus kun je afronden pakweg 3-6 maanden. Dikwijls kan het een stuk sneller. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. (Hobby)cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je aan het kijken naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Vaak is een toepasbare Hondentrimmer vooropleiding een voorwaarde. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling vind je alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven als onder andere NHA worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze opleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als ROC van Flevoland. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een waardevol branchediploma als NL Actief. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende kun je aantonen dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Het gros van de instellingen faciliteren ook een Hondentrimmer klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In deze omgeving download je de essentiële informatie voor je cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen kan men ook terecht voor oefeningen, oefenexamens, het lesmateriaal, geluidsbestanden, webinars, praktijkvoorbeelden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-hondentrimmer

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie tot en met Basiskennis loonadministratie, en tegenwoordig dus ook de Hondentrimmer zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn aspiraties? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: Officiële vakliteratuur is inbegrepen in het lesgeld
 4. Laudius: Grote online-community
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een professionele thuisstudie Hondentrimmer online versneld volgen kan voor een bedrag van €329,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Zaken als collegegeld en lesmaterialen kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Advies van de adviseur: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een opleidingdie gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het moet gaan om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten in kwestie bedragen minimaal €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Het bedrijf waar je werkt plukt ook de vruchten van jouw kennis. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via je werk beginnen is dus voor beide partijen interessant. In de regel mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Hondentrimmer. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Een vacht met dreadlocks, ontembare lange haren of een enorme kuif die het zicht belemmert? Honden kunnen niet zonder het professionele knip-, was- en scheerwerk van een hondentrimmer. Het is echt geen overbodige luxe, sterker nog: er is een groot tekort aan goede hondenkappers.

Welke vachtsoorten zijn er? In welke modellen kunnen die geknipt, geplukt of geschoren worden. Hoe benader je een hond die jouw trimsalon binnenkomt? Graag zie jij goed gedrag op de trimtafel. Hoe krijg je dit voor elkaar? Honden met een huidaandoening? Of andere lichamelijke problemen? Jij gaat ontklitten, kammen, trimmen en wassen. Of het om teckels, terriërs of zweethonden gaat, jij weet er raad mee!


Content
 • De hond, bouw en raskenmerken
 • Hondenrassen en rasgroepen
 • Huidaandoeningen
 • Gewichtsproblemen en afwijkingen
 • Orgaanproblemen
 • Voortplanting
 • Sterilisatie en castratie
 • Het gedrag van de hond
 • Vachtverzorging in de praktijk
 • De vacht
 • Trimmen en trimtechnieken
 • Inrichten trimsalon, planning en organisatie
 • Agendaplanning
 • Klanten

Competences
 • Raskenmerken en rasgroepen herkennen
 • Rekening houden met huidaandoeningen
 • Omgaan met probleemgedrag
 • Verschillende vachten borstelen en kammen
 • Trimmen volgens verschillende trimtechnieken
 • Beschadigde vachten corrigeren
 • Honden in verschillende modellen knippen
 • Honden wassen en drogen
 • Als zelfstandig hondentrimmer beginnen
 • Je eigen hondentrimsalon opstarten
 • Je eerste cliënten vinden
 • Je trimsalon professioneel inrichten
 • Agendaplanning en organisatie regelen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie