nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Parfumconsulent

De cursus Parfumconsulent flexibel vanuit huis volgen? Aan de hand van onze vergelijkingstool bekijk je toonaangevende thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Beauty & Care. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Lees info en vergelijk simpel en snel veel gekozen zelfstudies en thuiscursussen van respectabele onderwijsaanbieders als NCOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Parfumconsulent! Studeren op je eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is beschikbaar vanaf €209,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Zelf je studie indelen.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Professionele docenten.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In december 2023 scherpe tarieven.

Alle thuisstudies Parfumconsulent december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlParfumconsulent3-6 maanden€209,00Meer informatie
Parfumconsulent thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Parfumconsulent op eigen tempo vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat jouw niveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Op deze website kom je in aanraking met een scala aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein Beauty & Care? Een goede optie is de online thuisstudie Parfumconsulent(duaal of voltijd). In deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met een baan, hobby’s en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Inschrijven voor een cursus Parfumconsulent is niet moeilijk. In het volgende stukje leggen we dit precies uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en klassikaal onderwijs volgen. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een vakkundige docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een Parfumconsulent thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? Je schaf geen hele dure boeken aan. De meeste lesstof bekijk je gewoon online op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Natuurlijk bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding Parfumconsulent kun je al volgen vanaf €209,00 bij de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Kies voor een erkende thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot aantal medewerkers willen vanuit huis studeren. De flexibele manier van studeren en de variatie in thuisopleidingen maakt het alleen maar leuker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige Parfumconsulent thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Parfumconsulent: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je bij veel aanbieders binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen afzienbare tijd krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De cursus heeft een studietijd van grofweg 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn er in principe voor iedereen. Betreft het een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In de regel is een dergelijke Parfumconsulent vooropleiding vereist. Men kan ook kiezen voor een 21+ toetsof een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina bekijk je extra info over de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals o.a. Fontys worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze diploma’s niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Deltion College. Verder krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als NEVI. Bij afronding van een kortlopende cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Veel instellingen hebben ze mogelijkheid voor een Parfumconsulent klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In deze omgeving download je de essentiële informatie voor je cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account vind je onder andere praktijkvoorbeelden, video’s, geluidsbestanden, oefeningen, webinars, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-parfumconsulent

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het aanbod in studies is enorm. Onder andere HBO Talent Management tot HBO Duurzaam management, en dus ook de Parfumconsulent zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland rijmt met mijn doelen en wensen? Hieronder vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Speciale opleidingen voor een eigen bedrijf
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Vakkundige docenten
 4. Laudius: Altijd op je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een hoogwaardige thuisstudie Parfumconsulent online versneld volgen kan voor een bedrag van €209,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze producten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Houd er rekening mee: er gelden strenge regels (december 2023). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding die relevant is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De studie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten bedragen minimaal €250 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Werkgever betaalt soms mee
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De reden hiervoor? Het bedrijf waar je werkt plukt ook de vruchten van jouw kennis. Tevens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een professionele opleiding volgen via jouw werkgever kan voor meerdere partijen een win zijn. Standaard kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Parfumconsulent. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Geuren vertellen verhalen die met woorden niet te bevatten zijn. Als parfumconsulent weet je als geen ander welke geur past bij een persoon, een specifieke stemming of een speciale gelegenheid.
In deze thuisstudie train jij je reukzin en verdiep je je in verschillende geurfamilies en –tradities. Daarnaast leer je hoe je parfum in de winkel op een professionele manier aanbrengt en aanprijst. Wil je een eigen parfumerie starten, dan ontdek je ook daarover leer je alle ins en outs.
Exotisch, friszoet of eerder warm en kruidig… jij weet straks precies welk advies je klant nodig heeft. Daarover kun jij vertellen in geuren en kleuren!

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als parfumconsulent
 • Starten als zelfstandig parfumconsulent of in bijberoep
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Je eigen parfumerie openen
 • Je klanten vriendelijk begeleiden
 • Het kiezen van het juiste parfum
 • De verschillende huidtypes
 • Bestanddelen van cosmeticaproducten
 • De geschiedenis van het parfum
 • De verschillende geurfamilies
 • De invloed van geuren
 • Parfum correct leren bewaren
 • Namaakgeuren herkennen
 • De dagelijkse werking van een parfumerie
 • Aromatherapie
 • De psychologie van geuren
 • Parfum volgens kleur- en stijltypes
 • De aankoop van een parfum
 • Parfum correct aanbrengen en gebruiken

Competences
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Je eigen parfumerie openen
 • Je klanten vriendelijk begeleiden
 • Het kiezen van het juiste parfum
 • Parfum correct leren bewaren
 • Namaakgeuren herkennen
 • Parfum correct aanbrengen en gebruiken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie