nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Schoonheidsspecialist

De cursus Schoonheidsspecialist zelfstandig vanuit huis volgen? Dankzij onze vergelijkingstool ontdek je tientallen thuiscursussen en studies gerelateerd aan Beauty & Care. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of wellicht iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Bekijk en vergelijken direct de beste opleidingen en thuisstudies van Nederlandse onderwijsaanbieders als NTI en start vandaag nog met jouw thuiscursus Schoonheidsspecialist! Studeren in jouw eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en topdocenten uit het vak. Deze cursus is te koop vanaf €529,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Digitale leeromgeving.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In december 2023 voordelige tarieven.

Alle thuisstudies Schoonheidsspecialist december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlSchoonheidsspecialist3-6 maanden€529,00Meer informatie
Schoonheidsspecialist online vanuit huis

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Schoonheidsspecialist zelfstandig thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, voor iedereen is er iets mogelijk. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze vergelijkingssite is een handige manier om te beginnen met zoeken. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over een breed spectrum van zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Beauty & Care? Een goede optie is de online thuisstudie Schoonheidsspecialist. Met deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt het prima combineren met jouw huidige werk, muzikale bezigheden en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een cursus Schoonheidsspecialist is zo gepiept. In het bijgaande stappenplan zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en huiswerk inleveren. Uiteraard wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele kosten Schoonheidsspecialist thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet met jouw tablet, smartphone of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Natuurlijk is er een coach of begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Schoonheidsspecialist is er al vanaf €529,00 bij de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van Thuiscursus.nl.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de volwassenen investeren in hun carrière met een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Schoonheidsspecialist thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Schoonheidsspecialist: studeren op de momenten wanneer het jou past. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Een paar dagen later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus kost je ongeveer 3-6 maanden. In de praktijk kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Basisopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Oriënteer jij je meer op een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In de regel is een matchende Schoonheidsspecialist vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 21-plus toets of een specifiek overgangsbewijs. In de folder van de school check je de benodigde specificaties aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders als o.a. NHA zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zo weet je dat deze opleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Nyenrode New Business School. Daarnaast kan je ook rekenen op een waardevol branchediploma als NEVI. Bij afronding van een kortlopende cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Diverse instanties beschikken over een Schoonheidsspecialist klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, meer achtergrondinformatie en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden een online leeromgeving. In dit systeem bekijk je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving zijn de volgende documenten te vinden: video’s, geluidsbestanden, webinars, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-schoonheidsspecialist

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. En er steeds meer aanbod. Van HBO Werkplekbeheer en Kantoorautomatisering tot bijvoorbeeld HBO Klinische psychologie, en sinds kort dus ook de Schoonheidsspecialist zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen rijmt met mijn persoonlijke wensen? Hierna kun je meer vinden over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: De goedkoopste opleider van Nederland
 2. LOI: Mogelijkheid tot een studieadviesgesprek
 3. NTI: Studiekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting
 4. Laudius: Topdocenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

De thuisstudie Schoonheidsspecialist online versneld volgen doe je vanaf €529,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke kosten mag je aftrekken:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Niet vergeten: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (december 2023). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus die van belang is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De opleiding is geschikt voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er is sprake van een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten in kwestie bedragen minimaal €250 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoezo? Het bedrijf waar je werkt kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een erkende studie via jouw bedrijf volgen is dus een win-win situatie. Steeds vaker mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Schoonheidsspecialist. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Steeds meer mensen komen tegenwoordig bij de schoonheidsspecialist. Mensen willen stralend en jong voor de dag komen… en een crèmepje hier of een peeling daar doet vaak wonderen!

Is beauty jouw passie? En werken in de wellness-sector jouw droom? Dan is deze thuisstudie tot schoonheidsspecialist niet alleen een leuke, maar bovendien een slimme keuze!

Onder professionele begeleiding leer je in deze opleiding zowel de theorie als de praktijk van dit mooie beroep. Aan het einde weet jij alles over gelaats- en lichaamsverzorging, het uitvoeren van de perfecte mani- of pedicure en het subtiel aanbrengen van make-up. Dankzij jouw technieken verlaat elke cliënt stralend de salon!


Content
Gelaatsverzorging
 • Oppervlakkige reiniging en de dieptereiniging
 • Mechanische en chemische peeling
 • Epileren van de wenkbrauwen
 • Harsen van het gezicht
 • Massage van het gezicht en de hals
 • Verschillende gelaatsmaskers aanbrengen
 • Dagcrèmes en nachtcrèmes
Lichaamsverzorging
 • Lichaamsontharing
 • Ontharingsmethoden: scheren, schuren, knippen en ontharingscrèmes
 • Ontharen met hars, het pincet en de epilady
 • De klassieke ontharing
 • De suikerontharing / sugarwax
 • Lichaamsmassage
 • Effleurage en petrissage
 • Borstverzorging
 • Lichaamspakkingen: algen, modder en klei
Manicure
 • Nagellak verwijderen
 • Nagels knippen en vijlen
 • Nagelriemen reinigen en verzorgen
 • Werken met cuticle remover
 • De nagelplaats polieren
 • Witten van de nagelboord
 • Puimen, peelen en masseren
 • Aanbrengen van een handmasker
 • Lakken van de nagels
 • Klassiek lakken, French manicure en moon manicure
Pedicure
 • Voetbad
 • Ontsmetten van de voet
 • Nagellak verwijderen
 • Invullen behandelfiche
 • Teennagels knippen en vijlen
 • Nagels en eeltplekken weken
 • Reinigen van de teennagels
 • Eelt en likdoorns verwijderen
 • Voetmassage
 • Nagels lakken
Make-up
 • Persoonlijke hygiëne
 • Ontsmetten van het materiaal
 • Reinigen van de ogen, mond en gelaat
 • Aanbrengen van dagcrème
 • Opmaak van het gezicht
 • Fond de teint, blush en afpoederen
 • Opmaak van de ogen
 • Eyeliner, wimpers en wenkbrauwen kleuren
 • Aanbrengen van valse wimpers
 • Mascara
 • Lippenstift en opmaak van de mond

Competences
 • Je toekomstmogelijkheden als schoonheidsspecialiste
 • Je eigen schoonheidsinstituut opstarten
 • Het vinden van je eerste klanten
 • Basis anatomie
 • Professionele apparatuur

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie