nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Schoonmaakbedrijf starten

De cursus Schoonmaakbedrijf starten op afstand volgen? Aan de hand van onze vergelijker vind je goed aangeschreven thuiscursussen en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein Management & Entrepreneurship. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of meer iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Ga direct van start en vergelijk zonder problemen de beste thuiscursussen en studies van Hollandse onderwijsaanbieders als NCOI en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Schoonmaakbedrijf starten! Op een flexibele manier studeren, een gratis proefles volgen, en de beste docenten. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €309,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • 100% flexibel studeren.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Flexibele docenten.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Vergelijking van thuisstudies Schoonmaakbedrijf starten februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlSchoonmaakbedrijf starten3-6 maanden€309,00Meer informatie
Schoonmaakbedrijf starten digitaal vanuit huis

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Schoonmaakbedrijf starten online thuis volgen

Zoek je een andere baan? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er ook bij jou speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze site kan helpen bij het vinden van een studie. Hier vind je ontzettend veel opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die passen bij jouw doelen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Management & Entrepreneurship? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Schoonmaakbedrijf starten(duaal of voltijd). Binnen deze cursus doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met een drukke baan, culturele activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een cursus Schoonmaakbedrijf starten is zo gepiept. In onderstaand schema van onze studie-specialisten vind je alle details:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of vraag een gratis proefles aan om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt je lesstof bestuderen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten heb je regelmatig contact met een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de tarieven van een Schoonmaakbedrijf starten thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen met jouw smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken bieden ze een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Schoonmaakbedrijf starten wordt al aangeboden vanaf €309,00 bij de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Veel volwassenen willen een thuisstudie volgen. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? In het overzicht hierna vind je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Schoonmaakbedrijf starten thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Schoonmaakbedrijf starten: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Een paar dagen later krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus heeft een studietijd van ongeveer 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en veel taalstudies kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat jouw voorkeur uit naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Soms is een relevante Schoonmaakbedrijf starten vooropleiding vereist. Men kan ook kiezen voor een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. Op de website van de aanbieder tref je de benodigde specificaties m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen zoals o.a. NCOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Op die manier weet je dat deze thuisstudies even waardevol is als een cursus bij een school zoals Wittenborg University of Applied Sciences. Daarbij behaal je met een thuisstudie vaak een echt branchediploma als Visagie Branchediploma. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan jij laten zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel aanbieders beschikken over een Schoonmaakbedrijf starten klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, face to face spreken van de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De populaire opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In deze omgeving download je alles voor jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via jouw account kun je terecht voor ondermeer geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, video’s, oefenexamens. Ook kan je opdrachten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-schoonmaakbedrijf-starten

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit loopt van Basiskennis ondernemerschap tot en met HBO Online ondernemen, en uiteraard ook de Schoonmaakbedrijf starten zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland relevant is voor mijn ambities? In onderstaande paragraaf kun je meer vinden over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Duizenden tevreden studenten
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Studie in jouw eigen tempo afronden
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie Schoonmaakbedrijf starten online versneld volgen is realistisch vanaf €309,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze elementen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Let op: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding waar je kennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisopleiding heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het moet gaan om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De gemaakte studiekosten beslaan het minimum van €250 (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Jouw werkgever heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever heeft dus veel verschillende voordelen. Standaard mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Schoonmaakbedrijf starten. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Iedereen kan een doekje door het huis halen, maar professioneel schoonmaken is een vak apart. Hoe verwijder je hardnekkige vlekken van het tapijt? En welke schoonmaakmiddelen zijn ecologisch verantwoord? Dat zijn zomaar wat vragen waar niet iedereen het antwoord op weet.

In deze praktijkgerichte thuisstudie leer je niet simpelweg wat schrobben. Jij wordt de prins(es) van het poetsen! Na de opleiding weet je alles over de nieuwste technieken en materialen en laat je geen enkel vuiltje of vlekje meer achter. Jij stopt niet voordat een ruimte blinkt!

Mensen hebben steeds minder tijd om hun huis schoon te houden en ook bedrijven en scholen doen steeds vaker een beroep op professionele schoonmakers. Jij leert daarom ook alle ins en outs over het opstarten van je eigen schoonmaakbedrijf. Zo ben jij straks verzekerd van werk!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden in de schoonmaaksector
 • Je eigen schoonmaakfirma opstarten
 • Werken met dienstencheques
 • De volgorde en frequentie van poetsen
 • De juiste producten gebruiken
 • Professioneel omgaan met je klanten of personeel
 • Gespreksvaardigheden en assertiviteit
 • Prioriteiten leren stellen
 • Doseringen en gebruiksaanwijzingen
 • Etiketteringen begrijpen
 • Producten veilig gebruiken
 • Praktische tips voor de grote schoonmaak
 • Droog en nat schoonmaken
 • Onderhoud van sanitair
 • Onderhoud van tapijt, hout en vloeren
 • Grondig poetsen en nauwkeurig afwerken

Competences
 • Je eigen schoonmaakbedrijf opstarten
 • Professioneel omgaan met je klanten of personeel
 • Schoonmaakvaardigheden
 • Producten veilig gebruiken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie