nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie PR Manager

De cursus PR Manager comfortabel vanuit huis volgen? Via www.thuisstudiezoeken.nl ontdek je alle erkende thuisstudies en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Management & Entrepreneurship. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of juist zin in totaal iets nieuws? Check en vergelijk heel eenvoudig populaire thuisopleidingen en cursussen van Nederlandse instellingen als NCOI en start vandaag nog met jouw thuiscursus PR Manager! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en goede begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €269,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Volop feedback van je docent.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijking van thuisstudies PR Manager februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlPR Manager3-6 maanden€269,00Meer informatie
PR Manager vanuit huis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding PR Manager voordelig vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, iedereen kan studeren en leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Met behulp van onze website check je honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Management & Entrepreneurship? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie PR Manager(duaal of voltijd). Door deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met dagelijkse werkzaamheden, vrijetijdsbesteding en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een cursus PR Manager regel je razendsnel online. In het volgende stukje leggen we dit precies uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens doen of projecten uploaden. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een professionele docent.
 6. Na het afronden van de studie ontvang je een certificaat of diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de huidige kosten van een PR Manager thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat daar de reden voor is? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof open je gewoon via internet, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Daarnaast hoef je niet te reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vanzelfsprekend bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding PR Manager wordt al aangeboden vanaf €269,00 via het instituut Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Met diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Veel medewerkers willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand vind je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige PR Manager thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus PR Manager: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in circa 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en veel taalstudies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je aan het kijken naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Normaal gesproken is een specifieke PR Manager vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Soms kan er worden gekozen voor een 18-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis studiegids tref je aanvullende informatie betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van scholen zoals bijv. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit houdt in dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ROC TOP. Daarnaast levert de instelling vaak een gerenommeerd branchediploma zoals NL Actief. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op die manier is het voor iedereen duidelijk dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Een aanzienlijk deel van de aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een PR Manager klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, meer achtergrondinformatie en je hebt meer een stok achter de deur. Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Op deze plek tref je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. In de digitale leeromgeving tref je zaken als webinars, oefenexamens, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefeningen, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-pr-manager

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld VWO Maatschappijleer tot Grafisch Vormgever, en dus ook de PR Manager zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn privé situatie? In de beschrijving hierna kun je meer vinden over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Aantrekkelijk voor werkgevers
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Zorgvuldig geselecteerde vak-experts
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een hoogwaardige thuisstudie PR Manager online versneld volgen kan voor een bedrag van €269,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze elementen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Let op: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Let altijd even op deze aspecten:

 • De studie een meerwaarde is voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De gemaakte studiekosten beslaan het minimum van €250 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Waarom? Je werk / collega heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Verder mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. Standaard mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding PR Manager. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Kun je een leugentje om bestwil gebruiken om werknemers of omwonenden te sussen in een crisissituatie? En mag je de waarheid verbloemen voor de pers?
Als PR-manager verzorg je niet alleen de communicatie met alle mogelijke publieksgroepen van een bedrijf, maar kom je soms ook voor lastige vraagstukken te staan. Hoe je daarmee omgaat, is een van de dingen die je stap voor stap leert in deze doel- en praktijkgerichte thuisstudie.
Na het volgen van de cursus weet je alles over het onderhouden van goede relaties met diverse publieksgroepen, het inzetten van een PR-plan en het oplossen van allerlei verschillende communicatieproblemen. Jij pakt ieder publiek straks moeiteloos in met een kraakheldere boodschap!

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als pr-manager
 • Pr inschakelen in je onderneming of organisatie
 • Omgaan met vertrouwelijke informatie
 • Contacten met de pers verzorgen
 • Een professioneel pr-plan opstellen
 • Het belang van een efficiënt netwerk
 • De werking van een pr-bureau
 • Persberichten, toespraken en artikels schrijven
 • De verschillende communicatietechnieken
 • Commercieel succes behalen
 • Public relations en maatschappij
 • Ethiek binnen het vakgebied
 • Marketing en corporate communication
 • De verschillende publieksgroepen
 • Het internet inschakelen voor je acties
 • De voordelen van pr
 • De werking van een pr-bureau

Competences
 • Pr inschakelen in je onderneming of organisatie
 • Omgaan met vertrouwelijke informatie
 • Contacten met de pers verzorgen
 • Een professioneel pr-plan opstellen
 • Persberichten, toespraken en artikels schrijven
 • Commercieel succes behalen
 • Het internet inschakelen voor je acties

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie