nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Praktisch Leidinggeven

De cursus Praktisch Leidinggeven op je eigen tempo vanuit huis volgen? Dankzij www.thuisstudiezoeken.nl lees je alles over tientallen thuisstudies, cursussen en trainingen waarmee jij verder komt binnen het domein Management & Entrepreneurship. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of wellicht een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk direct de beste thuisstudies van betrouwbare scholen als NTI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Praktisch Leidinggeven! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €269,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Geen vast studieschema.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In april 2024 voordelige tarieven.

Aanbieders thuisstudie Praktisch Leidinggeven april 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlPraktisch Leidinggeven3-6 maanden€269,00Meer informatie
Praktisch Leidinggeven thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Praktisch Leidinggeven zelfstandig thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ambieer je een nieuwe baan? Wat je denkniveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze website helpt jou graag met de volgende stap. Middels onze vergelijker vind je ontzettend veel thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Management & Entrepreneurship? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Praktisch Leidinggeven(duaal of voltijd). Door deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Uitstekend te combineren met jouw huidige baan, andere interesses en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Van start gaan met een cursus Praktisch Leidinggeven is niet moeilijk. Door middel van het stappenplan hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een passend diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Hoeveel kost een Praktisch Leidinggeven thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel lesmaterialen check je simpelweg digitaal, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken ze met minder dure docenten. Normaal gesproken zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding Praktisch Leidinggeven is er nu al vanaf €269,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer medewerkers geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en de variatie in thuisopleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het niveau niet te hoog? Hierna besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Praktisch Leidinggeven thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Praktisch Leidinggeven: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus heeft een looptijd van grofweg 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en veel taalstudies kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat het om een erkende MBO- of HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Normaal gesproken is een relevante Praktisch Leidinggeven vooropleiding wel een minimum. Een andere methoden kan zijn een 18 plus-examen of een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding lees je aanvullende informatie inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van opleiders als o.a. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit houdt in dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Cursus Godsdienst Onderwijs. Daarnaast krijgen deelnemers soms een speciaal branchediploma zoals NIMA. Bij een deel van de (hobby)cursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel aanbieders hebben ook een Praktisch Leidinggeven klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer sociale interactie, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Daar bekijk je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Met jouw online lesomgeving tref je zaken als webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, video’s, oefeningen, oefenexamens. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-praktisch-leidinggeven

Onderwijsinstellingen vergelijken april 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. En er steeds meer aanbod. Bijvoorbeeld SketchUp (3D tekenen) t/m Engels Zakelijk Schrijven, en tegenwoordig dus ook de Praktisch Leidinggeven zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland rijmt met mijn privé situatie? Hieronder benoemen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Praktijkgerichte docenten
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Online beroepskeuzetest
 4. Laudius: Altijd op je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

De thuisstudie Praktisch Leidinggeven online versneld volgen is realistisch vanaf €269,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze factoren kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Houd er rekening mee: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (april 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus of studie die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De belangrijkste details:

 • De studie is van belang voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van Thuiscursus.nl.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten zijn ten minste €250,00 (p/jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Het doen van een deeltijd studie wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De oorzaak daarvan? Je werk / collega kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarnaast zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever heeft pluspunten voor beide partijen. Regelmatig kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Praktisch Leidinggeven. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Heb je net promotie gekregen, maar weet je nog niet zo goed hoe je een team moet aansturen? Of geef je al leiding en zou je graag willen groeien in je werk? In beide gevallen is de opleiding Praktisch Leidinggeven voor jou de juiste keuze!

In deze thuisstudie ontwikkel je stap voor stap jouw leidinggevende capaciteiten, aan de hand van allerlei praktische inzichten, methodes en technieken. De docent heeft jarenlange ervaring als leidinggevende en geeft jou tientallen tips mee uit de praktijk.

Ontwikkel jezelf als leider, vergroot je zelfvertrouwen en help je bedrijf, je medewerkers én jezelf in no time hogerop!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden na deze cursus
 • Leidinggeven in je eigen onderneming
 • Assertiviteitstechnieken
 • Je doelstellingen bepalen
 • Doelstellingen SMART formuleren
 • Effectief communiceren en luisteren
 • Het belang van non-verbale communicatie
 • Communiceren via e-mail
 • Trainen en opleiden van medewerkers
 • Taakgericht leidinggeven
 • Motivatietechnieken
 • Gesprekstechnieken
 • Inzicht in conflicten op de werkvloer
 • Medewerkers beoordelen en feedback geven
 • Effectief vergaderen

Competences
 • Leidinggeven in je eigen onderneming
 • Assertiviteitstechnieken toepassen
 • Je doelstellingen bepalen
 • Doelstellingen SMART formuleren
 • Effectief communiceren en luisteren
 • Communiceren via e-mail
 • Trainen en opleiden van medewerkers
 • Taakgericht leidinggeven
 • Motivatietechnieken toepassen
 • Gesprekstechnieken toepassen
 • Inzicht in conflicten op de werkvloer verkrijgen
 • Medewerkers beoordelen en feedback geven
 • Effectief vergaderen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie