loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Risicomanagement

De hbo opleiding Risicomanagement flexibel vanuit huis volgen? Dankzij de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je een ruim aanbod aan thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Handhaving en Security. Streef je naar een carrièreboost? Wil je jouw eigen baas worden? Of gewoon zin in totaal iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk gemakkelijk populaire thuisstudies van toonaangevende opleiders als Scheidegger en start vandaag nog met jouw hbo thuisstudie Risicomanagement! Een studie die past bij jouw niveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en de beste docenten. Deze hbo opleiding kun je al volgen vanaf €595,00 via LOI.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In september 2022 voordelig starten.

Overzicht met thuisstudies Risicomanagement september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIRisicomanagement5 maanden€595,00Meer informatie
Risicomanagement thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Risicomanagement flexibel vanuit huis starten

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker kan jou hierbij helpen. Middels onze vergelijker check je veel verschillende thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die aansluiten op jouw wensen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Handhaving en Security? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Risicomanagement(duaal of voltijd). Door deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met je huidige baan, muziek of sport en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een hbo opleiding Risicomanagement kan moeiteloos via internet. In het bijgaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt je lesstof bestuderen en opdrachten inleveren. Natuurlijk wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een passend diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Hoeveel kost een Risicomanagement thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat is hiervan de reden? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen met jouw macbook, ipad of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel bieden ze een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Risicomanagement volg je al vanaf €595,00 via bijv. LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal Nederlanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest gestelde vragen over zelfstandige Risicomanagement thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Risicomanagement: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je soms binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De hbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in circa 5 maanden. In de praktijk kun je het natuurlijk sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In de regel is een dergelijke Risicomanagement vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ examenof een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina tref je alle relevante details betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen zoals bijv. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Zo weet je dat deze diploma’s niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Windesheim. Daarnaast levert de instelling vaak een erkend branchediploma zoals NEVI. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Meerdere scholen hebben ook een Risicomanagement klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: de interactie met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Wat minder positief is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dat portaal check je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving kun je terecht voor ondermeer het lesmateriaal, webinars, video’s, oefeningen, praktijkvoorbeelden, oefenexamens. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-risicomanagement

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Denk aan Binnenhuisarchitectuur tot aan Financieel Administratief Medewerker, en dus ook de Risicomanagement zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling matcht met mijn doelen en wensen? Hierna vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Erkenning door het ministerie van onderwijs
 2. LOI: Diverse subsidieregelingen
 3. NTI: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 4. Laudius: Je ontvangt 2 jaar lang gratis updates
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkervaring en stage mogelijk
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie Risicomanagement online versneld volgen is mogelijk vanaf €595,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante zaken kun je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Tip van de specialist: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (september 2022). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus of studie die belangrijk is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Wat is daarvan de reden? Jouw baas kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een studie, training of cursus via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Bij veel bedrijven wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Risicomanagement. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Ieder bedrijf loopt risico. Wat als er wordt ingebroken, de machines kapotgaan of je personeel langdurig ziek raakt? Een organisatie moet voorbereid zijn op zulke risico’s. De praktijkgerichte opleiding Risicomanagement behandelt de belangrijkste methoden, programma’s en procedures binnen het domein risicomanagement. Je leert soorten risico’s te herkennen, maatregelen te ontwerpen, implementeren en onderhouden. Ook is er aandacht voor de laatste trends en ontwikkelingen. Na afloop ben je een expert op het gebied van risicobepaling en kun je risico’s feilloos inschatten en beperken.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie