nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Shopmanager

De cursus Shopmanager comfortabel vanuit huis volgen? Aan de hand van onze vergelijkingstool tref je de meest interessante thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Management & Entrepreneurship. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk zonder problemen goede zelfstudies en thuiscursussen van erkende scholen als Scheidegger en start vandaag nog met jouw thuiscursus Shopmanager! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een gratis proefles volgen, en goede begeleiding. Deze cursus is te bestellen vanaf €259,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Uitstekende docenten.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In februari 2024 voordelig geprijsd.

Overzicht met thuisstudies Shopmanager februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlShopmanager3-6 maanden€259,00Meer informatie
Shopmanager zelf thuis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Shopmanager op afstand volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw situatie er ook uitziet, voor ons allemaal is er een uitdaging. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! www.thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. Op deze plek kom je in aanraking met een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Management & Entrepreneurship? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Shopmanager(duaal of voltijd). Via deze cursus leer je de onderdelen van het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Het is goed te doen samen met jouw huidige baan, buitenschoolse activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een cursus Shopmanager is online snel te regelen. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt het lesmateriaal doornemen en colleges terugkijken. Natuurlijk wordt je geholpen door een erkende docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijzen Shopmanager thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel lesmaterialen kun je digitaal raadplegen met jouw computer, iPad of smartphone. Daarnaast hoef je niet te reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Normaal gesproken zijn er persoonlijke mentoren en coaches voor ondersteuning en advies. De opleiding Shopmanager is er nu al vanaf €259,00 bij Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De lesstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een aanzienlijk aantal werkenden willen vanuit huis studeren. De vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn doelen? In het volgende gedeelte besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Shopmanager thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Shopmanager: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je soms dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus kun je afronden zo’n 3-6 maanden. In veel gevallen kun je het natuurlijk sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Basisopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO-studie of master? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Dikwijls is hier een matchende Shopmanager vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ toetsof een ECV-certificaat. In de beschrijving van de opleiding check je meer informatie betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van aanbieders zoals onder andere NHA voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat jouw behaalde diploma dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Zadkine. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een erkend branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij een deel van de (hobby)cursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan jij laten zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Een aanzienlijk deel van de instellingen faciliteren ook een Shopmanager klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: de interactie met andere studenten, face to face spreken van de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Online download je de essentiële informatie voor je cursus en kan je overleggen met de docent. In dit systeem kun je terecht voor ondermeer video’s, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars, oefenexamens. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-shopmanager

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Bijvoorbeeld MBO Schoonheidsspecialiste t/m Mode Ondernemer, en nu dus ook de Shopmanager zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling matcht met mijn aspiraties? In het volgende hoofdstuk lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: 80 jaar ervaring in thuiscursussen
 2. LOI: Al meer dan 90 jaar voorop in onderwijs
 3. NTI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 4. Laudius: Beginnen wanneer jij dat wil
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte aanpak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een echte thuisstudie Shopmanager online versneld volgen doe je vanaf €259,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke elementen kun je aftrekken:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Opgelet: er gelden strenge regels (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus of studie die iets bijdraagt aan je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • Het traject vormt een bijdrage voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het moet gaan om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten bedragen minimaal €250 (jaarlijks) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Je werk / collega kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Regelmatig kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Shopmanager. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Ben jij een echte commerciële duizendpoot? Heb jij een talent voor organisatie? Dan is een uitdagende baan als Shopmanager helemaal iets voor jou! Als Shopmanager ben jij verantwoordelijk voor de volledige zaak. Alles start en eindigt bij jou: van het assortiment tot de winkelinrichting en het kassabeheer. Kortom, een baan met veel facetten!

Deze thuisopleiding is geschikt voor iedereen die op zelfstandige basis of in dienstverband een winkel wil openen. Ook voor wie zich wil specialiseren is deze cursus een absolute must. Hoe speel je nog beter in op de wensen van klanten? Hoe maak je van jouw winkel dé topzaak van je sector? Ontdek het hier en blaas de concurrentie omver!


Content
 • Omgaan met werknemers
 • Omgaan met klanten
 • Efficiënt time management
 • Een doortastend productbeleid
 • Een correcte boekhouding
 • Een aantrekkelijke winkelinrichting
 • Het geheim tot commercieel succes
 • Starten als zelfstandig Shopmanager

Competences
 • Delegeren en coördineren: jij en je werknemers functioneren als een goed geoliede machine
 • Klanten doorgronden, verder helpen en net datgene aanbieden wat ze wensen: jij kan het allemaal!
 • Een winkel openen, uitbaten en tot commercieel succes leiden

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie