loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Sportcoach en Bewegingscoach

De cursus Sportcoach en Bewegingscoach zelfstandig thuis volgen? D.m.v. onze thuisstudie-vergelijker ontdek je tientallen thuisopleidingen en studies gerelateerd aan Sports. Streef je naar een carrièreboost? Wil je jouw eigen baas worden? Of simpelweg zin in totaal iets nieuws? Lees info en vergelijk direct kwalitatieve thuiscursussen en studies van vooraanstaande opleiders als NHBO en start vandaag nog met jouw thuiscursus Sportcoach en Bewegingscoach! Een passende opleiding voor iedereen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus kan jij volgen vanaf €1390,00 bij bijvoorbeeld NHBO.

 • Zelf je studie indelen.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In september 2020 voordelig starten.

Alle thuisstudies Sportcoach en Bewegingscoach september 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
NHBOSport- en Bewegingscoach (Allround)3-6 maanden€1390,00Meer informatie
NHBOSportcoach3-6 maanden€269,00Meer informatie
Sport- en Bewegingscoach (Allround) thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Sportcoach en Bewegingscoach op afstand volgen

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat je denkniveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Het is gewoon een kwestie van doen. De website thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker check je ontzettend veel opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Sports? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Sport- en Bewegingscoach (Allround). Met deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met een drukke baan, sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt het precies?
Starten met een cursus Sportcoach en Bewegingscoach is niet ingewikkeld. Hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of probeer een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alles in orde is zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op eigen tempo je lesstof bestuderen en toetsen / examens maken. Vanzelf wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt je beloond met een diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Hoeveel kost een Sportcoach en Bewegingscoach thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken ze met minder dure docenten. In de regel bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding Sport- en Bewegingscoach (Allround) wordt al aangeboden vanaf €1390,00 via het instituut NHBO. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van NHBO.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groeiend aantal volwassenen kiezen voor een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige Sport- en Bewegingscoach (Allround) thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Sportcoach en Bewegingscoach: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling krijg je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Niet veel later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus heeft een looptijd van ongeveer 3-6 maanden. Meestal hoeft het niet eens zo lang te duren. Even studeren op een lager pitje? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Wil je je aanmelden voor een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Vaak is een dergelijke Sportcoach en Bewegingscoach vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ toetsof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Via de site van de onderwijsinstelling achterhaal je meer informatie inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van scholen als bijvoorbeeld NCOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. We kunnen dus zeggen dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool West-Nederland voor Vertaler en Tolk. Daarnaast krijgen deelnemers soms een serieus branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij een meer praktische of hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Daarmee is het voor iedereen duidelijk dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene onderwijs-aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Sportcoach en Bewegingscoach klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Minder prettig: je moet jouw agenda erop aanpassen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Hier tref je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze speciale omgeving tref je zaken als oefeningen, webinars, praktijkvoorbeelden, video’s, het lesmateriaal, geluidsbestanden. Verder lever je hier opdrachten in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-sport-en-bewegingscoach

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2020

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van Zakelijke correspondentie Nederlands t/m Ayurvedische Massage, en tegenwoordig dus ook de Sportcoach en Bewegingscoach zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Taalcursussen, beroepsopleidingen en VO
 2. LOI: Met speciale online hoorcolleges
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
 5. NHBO: Verschillende leslocaties
AanbodVormReviewInformatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een professionele thuisstudie Sport- en Bewegingscoach (Allround) online versneld volgen kan voor een bedrag van €1390,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Boeken, lesgeld e.d. zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke factoren zijn aftrekbaar van de belasting:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Let op: er zijn wel strenge voorwaarden (september 2020). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een volwaardige opleiding waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie is van belang voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHBO.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe komt dit? Je werk / collega kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarbij zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een studie, training of cursus via je werk beginnen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Vaak stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Sportcoach en Bewegingscoach. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Klaar voor jouw grootste uitdaging op sportgebied tot nu toe? Zet je schrap, want in deze allround opleiding tot Sport- en Bewegingscoach leer je elk aspect van het trainersvak tot in de puntjes kennen.
De opleiding gaat van start met de module Sportpsychologie. Daarin leer je alles over sport in combinatie met motivatie, concentratie, emoties en gevoelens. In de module Personal coach breng je deze kennis meteen in de praktijk en leer je bovendien persoonlijke trainings- en voedingsschema’s opstellen.
Tijdens het onderdeel Sportcoach leer je alles over talentontwikkeling, groepsdynamiek en blessurepreventie. Om je kennis te verbreden krijg je vervolgens in de module Sportmarketing ook een basis mee van de sportcommunicatie. Tot slot kun je kiezen uit de keuzevakken Sportmassage of Sportvoeding. Wil je je specialiseren in het belang en de aanpak van een goede sportmassage of verdiep je je liever in gezonde voeding en wil je leren welke voeding bij welk sportpatroon past? Die keuze is aan jou!
Eén ding is zeker: als je deze opleiding hebt afgerond ben je van alle markten thuis en helemaal klaar voor een sportieve carrière als Allround Sport- en Bewegingscoach!

Content
 • Module 1: Sportpsychologie
 • Module 2: Personal Coach
 • Module 3: Sportcoach
 • Module 4: Sportmarketing
 • Keuzevak: Sportvoeding
 • Keuzevak: Sportmassage

Competences
 • Psychologie
 • Coaching
 • Marketing
 • Voeding*
 • Massage*

NHBO opleidingsinformatie
NHBO Opleidingen

Plaats een reactie