loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Counseling

De hbo opleiding HBO Counseling zelfstandig thuis volgen? Geholpen door onze thuisstudie-vergelijker vind je de meest interessante thuisopleidingen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie HBO opleidingen. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk meteen professionele thuisopleidingen van respectabele instellingen als NCOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hbo thuisstudie HBO Counseling! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en uitstekende vakdocenten. Deze hbo opleiding kun je al volgen vanaf €7380,00 bij onder andere NTI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In september 2022 aantrekkelijk geprijsd.

Opleiders thuisstudie HBO Counseling september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Counseling36 maanden€7380,00Meer informatie
HBO Counseling vanuit huis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Counseling online thuis volgen

Wil jij promotie maken? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw situatie er ook uitziet, de mogelijkheden zijn enorm! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. In de vergelijker vind je een ruim aanbod studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein HBO opleidingen? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Counseling(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder strakke deadlines. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw functie, muzikale bezigheden en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een hbo opleiding HBO Counseling gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. De studie kan beginnen: op eigen tempo de stof doornemen en colleges terugkijken. Logischerwijs heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Hoeveel kost een HBO Counseling thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal bekijk je gewoon online met jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel heb je een persoonlijke begeleiderdie jou ondersteunt. De opleiding HBO Counseling volg je al vanaf €7380,00 via NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van NTI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Werken en studeren combineren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Meer en meer werkenden kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? Hierna behandelen we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HBO Counseling thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de hbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HBO Counseling: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De hbo opleiding heeft een studietijd van om en nabij de 36 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Basisopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Oriënteer jij je meer op een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een dergelijke HBO Counseling vooropleiding een harde eis. Een andere methoden kan zijn een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de website van de aanbieder achterhaal je meer informatie over de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders zoals o.a. NTI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze thuisstudies even waardevol is als een cursus bij een school zoals ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Daarnaast behaal je met een thuisstudie vaak een serieus branchediploma zoals fitness trainer A. Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier maak jij kenbaar dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-aanbieders geven ook een HBO Counseling klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, meer directe feedback van je docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder fijn: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Vrijwel alle opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In dit systeem raadpleeg je de noodzakelijke software en documentatie voor je hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Met jouw online lesomgeving kun je terecht voor ondermeer praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s, het lesmateriaal, webinars, oefeningen. Ook kan je opdrachten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-counseling

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit varieert van Dag en Avond Make-up tot een opleiding als Pedagogiek en Opvoedkunde, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Counseling zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling past bij mijn privé situatie? In onderstaande paragraaf vergelijk jij zelf de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Studie in jouw eigen tempo afronden
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: De beste begeleiding tijdens je hele studie
 4. Laudius: Voorleesfunctie bij de cursus
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie HBO Counseling online versneld volgen kan voor een bedrag van €7380,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante producten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Opmerking: er gelden strenge regels (september 2022). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding die belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding levert een bijdrage aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten komen minimaal uit op €250 (per jaar), en maximaal €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Je manager plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarnaast kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via je werk volgen is dus voor beide partijen interessant. Vaak kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Counseling. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Kun jij goed luisteren? Ben je goed in het geven van advies en zou je het leuk vinden een eigen counselingpraktijk te starten? Dan past de Counseling opleiding van Hogeschool NTI perfect bij jou. 

Daarom kies je voor HBO Counseling van het NTI:

 • Best beoordeelde onderwijsinstelling
 • Hogeschool NTI, erkend door het ministerie van Onderwijs
 • Inclusief vakliteratuur
 • Inclusief praktijkbijeenkomsten

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie