loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO E-mental health

De hbo opleiding HBO E-mental health op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Middels deze thuisstudie vergelijker vind je alle erkende thuisopleidingen en studies in het vakgebied van HBO opleidingen. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of bijvoorbeeld iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk moeiteloos populaire thuisstudies van Nederlandse aanbieders van thuisstudies als Scheidegger en wie weet begin jij volgende week al met een hbo thuisstudie HBO E-mental health! Zelf je studietempo bepalen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €5400,00 bij NTI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Digitale leeromgeving.
 • Volop feedback van je docent.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In mei 2022 goedkoop aangeboden.

Vergelijking van thuisstudies HBO E-mental health mei 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO E-mental health36 maanden€5400,00Meer informatie
HBO E-mental health op eigen tempo thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding HBO E-mental health flexibel vanuit huis starten

Zoek je een andere baan? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Op welk niveau jij ook denkt; de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel zelf in actie komen! De website thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met veel verschillende thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein HBO opleidingen? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO E-mental health(duaal of voltijd). Door deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, op het moment dat het jou uitkomt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een baan, sportactiviteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis studeren?
Het deelnemen aan een hbo opleiding HBO E-mental health regel je razendsnel online. In het volgende stukje leggen we dit precies uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of probeer een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben je enthousiast? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en toetsen / examens maken. Logischerwijs wordt je ondersteund door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een diploma of getuigschrift. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele tarieven HBO E-mental health thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt vind je in jouw digitale leeromgeving met een telefoon of PC (ook tablets). Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder dure docenten. In de regel heb je een persoonlijke begeleiderdie jou kan helpen. De opleiding HBO E-mental health is er nu al vanaf €5400,00 bij bijvoorbeeld NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Het lesmateriaal (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van NTI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal mensen kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de uitgebreide database met cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn doelen? Hierna bespreken we kort enkele prangende vragen rondom zelfstandige HBO E-mental health thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus HBO E-mental health: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De hbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in plusminus 36 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat verschilt per studie. (Hobby)cursussen zijn er in principe voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een toepasbare HBO E-mental health vooropleiding vereist. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina check je de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders zoals onder andere Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Zo weet je dat deze diploma’s niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ook zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als NEVI. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze manier laat jij zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
De meeste scholen verstrekken ook een HBO E-mental health klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer sociale interactie, de goede en individuele ondersteuning en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dit systeem raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze speciale omgeving zijn de volgende documenten te vinden: het lesmateriaal, video’s, oefeningen, oefenexamens, webinars, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-e-mental-health

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2022

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Onder andere Schrijven voor het web tot een opleiding als HBO Biologische psychologie, en sinds kort dus ook de HBO E-mental health zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die rijmt met mijn ambities? In het volgende overzicht lees je over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Ruim 80 jaar ervaring
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Locaties door heel Nederland
 4. Laudius: Altijd op je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Professionele opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een thuisstudie HBO E-mental health online versneld volgen is haalbaar rond de €5400,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze onderdelen kun je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Houd er rekening mee: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (mei 2022). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepscursus die gericht is op jouw huidige- of toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus draagt direct bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Je manager heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een studie, training of cursus volgen via jouw werkgever is dus voor beide partijen interessant. In de regel mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO E-mental health. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Tijdens HBO Toegepaste psychologie – E-mental health krijg je inzicht in het werkveld van online hulpverlening en leer je professioneel advies op afstand geven. Dus echt een opleiding voor mensen die mee willen gaan met de laatste ontwikkelingen in de zorg!

Daarom kies je voor HBO Toegepaste psychologie – E-mental health van het NTI:

 • Hogeschool NTI, erkend door het ministerie van Onderwijs
 • Officieel erkend hbo-diploma
 • Deze opleiding is vier jaar op rij als beste van Nederland beoordeeld
 • Persoonlijke begeleiding door docent en mentor
 • Inclusief vakliteratuur

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie