nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Informatica

De bachelor HBO Informatica digitaal volgen? Via onze thuisstudie-vergelijker check & vergelijk je toonaangevende thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied ICT. Een nieuwe stap in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of juist een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Bekijk en vergelijken heel eenvoudig goede thuisopleidingen van toonaangevende onderwijsinstellingen als NHA en begin morgen al met een bachelor thuisstudie HBO Informatica! Studeren in jouw eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en persoonlijke begeleiding. Deze bachelor kun je vanuit huis volgen vanaf €8592,00 via o.a. LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In februari 2024 voor een voordelige prijs.

Aanbieders thuisstudie HBO Informatica februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Informatica48 maanden€8592,00Meer informatie
NTIHBO Informatica36 maanden€7380,00Meer informatie
HBO Informatica op eigen tempo thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding HBO Informatica op afstand volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er ook bij jou speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Met behulp van onze website check & vergelijk je honderden studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein ICT? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HBO Informatica(duaal of voltijd). Aan de hand van deze bachelor verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Het is goed te doen samen met jouw huidige werk, vrijetijdsbesteding en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Beginnen met een bachelor HBO Informatica is niet moeilijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we dit precies uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of neem direct een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend heb je regelmatig contact met een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele kosten HBO Informatica thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat is hiervan de reden? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving op een computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Normaal gesproken zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou gedurende de studie helpt. De opleiding HBO Informatica is er al vanaf €8592,00 via bijvoorbeeld LOI. De kosten worden gevormd door:

 • De lesstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot deel van de arbeiders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De maximale vrijheid en het enorme aanbod maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan ik zomaar beginnen, en is het niveau niet te hoog? Hierna beantwoorden we de meest gestelde vragen over zelfstandige HBO Informatica thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de bachelor?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HBO Informatica: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De bachelor kost je pakweg 48 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je aan het kijken naar een HBO-studie of master? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een toepasbare HBO Informatica vooropleiding een harde eis. Het kan ook gaan om een 21-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de folder van de school vind je extra info aangaande de toelatingseisen van deze bachelor.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders als bijv. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Op die manier weet je dat deze studies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als IVA Driebergen Business School. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als NIMA. Bij afronding van een kortlopende cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op die manier maak jij kenbaar dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Meerdere onderwijs-aanbieders verstrekken ook een HBO Informatica klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, face to face spreken van de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In deze omgeving tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je bachelor en kan je vragen stellen aan jouw docent. In de digitale leeromgeving zoek je ook naar oefeningen, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, geluidsbestanden, video’s. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-informatica

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. En er steeds meer aanbod. Dat gaat van HBO Taalbeheersing t/m Vakopleiding Gewichtsconsulent, en sinds kort dus ook de HBO Informatica zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn doelen en wensen? Hieronder vind je de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Persoonlijke begeleiding van start tot diploma
 3. NTI: Studeren met veel persoonlijk contact
 4. Laudius: Studeren op een tempo dat bij jou past
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Naast je baan een thuisstudie HBO Informatica online versneld volgen is realistisch vanaf €8592,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke factoren kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Tip van de specialist: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een opleidingwaarbij je competenties leert voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie draagt direct bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie moeten minimaal €250 zijn (per jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Je werk / collega kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een professionele opleiding via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Standaard stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Informatica. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Carrière maken in de ICT? Kies dan voor de HBO Informatica (brede bachelor). De propedeuse biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Zo kun je bepalen welke richting bij je past. Pas na de propedeuse maak je een keuze voor een van de hoofdrichtingen: Software Engineering, Bedrijfskundige Informatica of Technische Informatica. Vervolgens zul je je nog verder specialiseren door te kiezen voor een uitstroomprofiel dat aansluit bij het European e-Competence Framework (e-CF).De brede bacheloropleiding HBO Informatica is zeer actueel en sluit aan op functieprofielen zoals deze zijn gedefinieerd in het European e-Competence Framework (e-CF). Het diploma heeft dan ook een hoge en duidelijk herkenbare waarde op de nationale en internationale arbeidsmarkt. Na afronding van de HBO-bacheloropleiding Informatica mag bovendien de titel Bachelor of Science (BSc) achter je naam worden gevoerd.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie