nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Hartfunctielaborant

De bachelor HBO Hartfunctielaborant op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies tref je tientallen thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Gezondheidszorg en Welzijn. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk simpel en snel goede thuiscursussen en studies van betrouwbare instellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en schrijf je vandaag nog in voor een bachelor thuisstudie HBO Hartfunctielaborant! Zelf je studietempo bepalen, studiematerialen online toegankelijk, en topdocenten uit het vak. Deze bachelor is er al vanaf €7164,00 bij LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Behulpzame docenten.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Opleiders thuisstudie HBO Hartfunctielaborant juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Hartfunctielaborant36 maanden€7164,00Meer informatie
HBO Hartfunctielaborant thuis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding HBO Hartfunctielaborant flexibel thuis volgen

Wil jij promotie maken? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er ook bij jou speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze vergelijkingssite helpt met het vinden van de juiste studie. Met onze vergelijker kom je in aanraking met een ruim aanbod thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Gezondheidszorg en Welzijn? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Hartfunctielaborant(duaal of voltijd). Via deze bachelor doe je in korte termijn veel kennis op, zonder strakke deadlines. Dit gaat erg goed samen met jouw huidige baan, muziek of sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Starten met een bachelor HBO Hartfunctielaborant is zo gepiept. In het stappenplan van ons studie-team geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Uiteraard wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je het (branche)diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijzen HBO Hartfunctielaborant thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel lesmaterialen kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op een PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou ondersteunt. De opleiding HBO Hartfunctielaborant kun je bestellen vanaf €7164,00 bij het instituut LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De lesstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel Nederlanders willen een thuisstudie volgen. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het grote aanbod aan opleidingen maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn doelen? Onderstaand geven we antwoord op de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO Hartfunctielaborant thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn bachelor?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HBO Hartfunctielaborant: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De bachelor kan je onder normale omstandigheden afronden in om en nabij de 36 maanden. Meestal kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat het om een HBO / WO opleidingstraject? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een bepaalde HBO Hartfunctielaborant vooropleiding een van de voorwaarden. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder check je de benodigde specificaties ten aanzien van de toelatingseisen van deze bachelor.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven zoals NHA zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Je mag er dan op vertrouwen dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij STC. Bovendien krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een waardevol branchediploma als fitness trainer A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
De meeste onderwijs-aanbieders faciliteren ook een HBO Hartfunctielaborant klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden een online leeromgeving. Online vind je alles wat je nodig hebt voor jouw bachelor en kan je vragen stellen aan jouw docent. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor geluidsbestanden, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, video’s, oefeningen, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-hbo-hartfunctielaborant

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Van Pedagogiek / Opvoedkunde t/m HBO MWD in de praktijk, en sinds kort dus ook de HBO Hartfunctielaborant zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn persoonlijke wensen? In onderstaande paragraaf kun je meer vinden over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef!
 2. LOI: Handige live webcolleges
 3. NTI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 4. Laudius: Géén inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Beroepsgericht volwassenenonderwijs
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie HBO Hartfunctielaborant online volgen kan al vanaf €7164,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende producten kun je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Opgelet: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus / studie die gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie draagt direct bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (per 52 weken), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Ook zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een erkende studie via de werkgever doen is dus een win-win situatie. Dikwijls is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding HBO Hartfunctielaborant. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

De HBO-bacheloropleiding Hartfunctielaborant is een goede keuze wanneer je in je werk een combinatie zoekt van medisch onderzoek en mensenwerk. Een opleiding waarbij de koppeling tussen theorie en praktijk centraal staat. Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Beroepsopleiding Hartfunctielaboranten (SBHFL).De opleiding combineer je met een baan als hartfunctielaborant. In opdracht van een medisch specialist of huisarts verricht je zelfstandig onderzoek naar het functioneren van het menselijk hart. Daarnaast assisteer je de cardioloog bij onderzoeken en ingrepen aan het hart. Heel afwisselend werk waar naast het uitvoeren van onderzoek ook nauwkeurigheid en sociale vaardigheden centraal staan.De opleiding is zó opgezet dat deze goed is te combineren met een full- of parttimebaan als leerling-hartfunctielaborant. Deze opzet biedt jou de garantie dat theorie en praktijk perfect op elkaar aansluiten. De opleiding is ook verkort te volgen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie