nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Financial Services Management

De bachelor HBO Financial Services Management comfortabel vanuit huis volgen? Dankzij de vergelijker van thuisstudies bekijk je de meest interessante thuisstudies en opleidingen om verder te komen binnen het domein Financieel. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Bekijk en vergelijken direct professionele thuisopleidingen en cursussen van toonaangevende opleiders als Scheidegger en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een bachelor thuisstudie HBO Financial Services Management! Studeren in jouw eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze bachelor is te koop vanaf €7164,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • 100% flexibel studeren.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In februari 2024 voordelig starten.

Vergelijking van thuisstudies HBO Financial Services Management februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Financial Services Management36 maanden€7164,00Meer informatie
HBO Financial Services Management op eigen tempo thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding HBO Financial Services Management op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Ambieer je een nieuwe baan? Wat je denkniveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze thuisstudie-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Middels onze vergelijker vind je veel verschillende cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Financieel? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie HBO Financial Services Management. Met deze bachelor leer je de onderdelen van het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met dagelijkse werkzaamheden, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Beginnen met een bachelor HBO Financial Services Management is eenvoudiger dan jij denkt. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en examens doen of projecten uploaden. Natuurlijk wordt je geholpen door een vakkundige docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de huidige kosten van een HBO Financial Services Management thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat is hiervan de reden? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal bekijk je gewoon online op jouw PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder dure docenten. Doorgaans bestaat er een mentor of coach die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HBO Financial Services Management is er nu al vanaf €7164,00 via bijv. LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer volwassenen zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het enorme aanbod zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder beantwoorden we de vragen die we het meest horen over zelfstandige HBO Financial Services Management thuisstudies.

Kan ik direct starten met de bachelor?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HBO Financial Services Management: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof is grotendeels digitaal. Na jouw inschrijving en betaling krijg je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (indien gewenst). De bachelor heeft een studietijd van gemiddeld 36 maanden. Meestal kun je het natuurlijk sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een bepaalde HBO Financial Services Management vooropleiding wel een minimum. Het kan ook gaan om een 18 plus-examen of een ECV-certificaat. Op de opleidingspagina lees je meer informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze bachelor.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders zoals bijv. Laudius dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit houdt in dat deze diploma’s op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Summa College. Daarnaast behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo is het voor iedereen duidelijk dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verschillende instanties geven ook een HBO Financial Services Management klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Er zijn ook nadelen: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Veel opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via internet check je de essentiële informatie voor je bachelor en kan je overleggen met de docent. In deze speciale omgeving vind je onder andere video’s, het lesmateriaal, oefeningen, webinars, praktijkvoorbeelden, oefenexamens. Ook kan je opdrachten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-financial-services-management

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan VWO Economie tot en met Crisis Management, en sinds kort dus ook de HBO Financial Services Management zelfcursus. Welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn situatie? In onderstaande paragraaf vind je een opsomming met de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Niet geslaagd? Lesgeld terug!
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: Gemiddelde score 8.2
 4. Laudius: Grote online-community
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een echte thuisstudie HBO Financial Services Management online versneld volgen is mogelijk vanaf €7164,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze producten mag je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Houd er rekening mee: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus / studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De opleiding draagt direct bij aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De oorzaak daarvan? Het bedrijf waar je werkt heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Verder zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een erkende studie via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. Dikwijls mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Financial Services Management. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

De financiële branche is sterk in ontwikkeling. Zo wordt van een financieel adviseur tegenwoordig niet alleen inhoudelijke kennis verwacht, maar moet hij of zij daarnaast vaardig zijn op het gebied van data intelligence en risicomanagement. Ook de adviesrol zelf verandert. Tegenwoordig ligt de nadruk niet op productadvisering, maar op klantadvisering. Adviesvaardigheden worden dan ook steeds belangrijker.De bacheloropleiding HBO Financial Services Management is volledig afgestemd op de deskundigheidseisen die de Wet op het financieel toezicht. Je doet kennis op over financiële producten en leert over accountmanagement, risicomanagement, relatiebeheer en psychologie van klantrelaties. In de hoofdfase kies je voor een specialisatie Proces- en projectmanagement of Big Data Management.Na afronding heb je het officiële bachelorgetuigschrift Financial Services Management op zak. Bovendien behaal je al tijdens de opleiding erkende Wft-diploma’s.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie