nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Longfunctieanalist

De bachelor HBO Longfunctieanalist zelfstandig thuis volgen? Geholpen door onze vergelijker vind je toonaangevende thuisstudies, cursussen en trainingen waarmee jij verder komt binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Voor jezelf beginnen? Of wellicht zin in totaal iets nieuws? Check en vergelijk zonder problemen goede opleidingen en thuisstudies van respectabele aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en schrijf je vandaag nog in voor een bachelor thuisstudie HBO Longfunctieanalist! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, het meest actuele lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze bachelor kun je vanuit huis volgen vanaf €7164,00 bij onder andere LOI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Online account met studieplanning.
 • Behulpzame docenten.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Het laagste lesgeld.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Overzicht thuisstudies HBO Longfunctieanalist februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Longfunctieanalist36 maanden€7164,00Meer informatie
HBO Longfunctieanalist op eigen tempo thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Longfunctieanalist op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er bij jou ook speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website tref je een breed spectrum van cursussen en beroepsopleidingendie passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie HBO Longfunctieanalist(duaal of voltijd). Via deze bachelor doe je belangrijke kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Uitstekend te combineren met jouw huidige baan, sport en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Inschrijven voor een bachelor HBO Longfunctieanalist gaat erg gemakkelijk. In het volgende stukje gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de tarieven van een HBO Longfunctieanalist thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel lesmaterialen check je simpelweg digitaal op een macbook, ipad of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken ze met minder dure docenten. Doorgaans is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding HBO Longfunctieanalist kun je al volgen vanaf €7164,00 bij LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Werken en studeren combineren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Veel jongeren willen vanuit huis studeren. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en is het voor mij relevant? Hierna lees je de vragen die we het meest horen over zelfstandige HBO Longfunctieanalist thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn bachelor?
Het meest ideale aan een thuiscursus HBO Longfunctieanalist: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Een paar dagen later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De bachelor is vaak af te ronden in om en nabij de 36 maanden. Meestal kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. De meeste (hobbymatige) cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je aan het kijken naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In de regel is een relevante HBO Longfunctieanalist vooropleiding noodzakelijk. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of een ECV-certificaat. In de gratis brochure vind je meer informatie aangaande de toelatingseisen van deze bachelor.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen zoals bijvoorbeeld Nationale Handelsacademie (NHA) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Hogeschool Utrecht. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Diverse onderwijs-bedrijven geven ook een HBO Longfunctieanalist klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Standaard is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Online check je de belangrijke documenten voor jouw bachelor en kan er contact worden gezocht met de docenten. In de digitale leeromgeving zoek je ook naar praktijkvoorbeelden, webinars, video’s, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefeningen. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-longfunctieanalist

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere Computerboekhouden met Exact Online tot een opleiding als HBO Financieel specialist jaarrekening, en natuurlijk de HBO Longfunctieanalist zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling matcht met mijn aspiraties? Hieronder lees je over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Studeren waar en wanneer jij dat wil
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Eerst studie proberen met een proefles
 4. Laudius: Duizenden tevreden studenten
 5. Thuiscursus.nl: Moderne leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

De thuisstudie HBO Longfunctieanalist online volgen kan al vanaf €7164,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste onderdelen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Houd er rekening mee: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepscursus die relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De belangrijkste details:

 • De cursus is relevant voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten zijn ten minste €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Waarom? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Ook kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via jouw werkgever afronden heeft pluspunten voor beide partijen. Soms heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Longfunctieanalist. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

De HBO-bacheloropleiding Longfunctieanalist is een goede keuze voor wie in zijn werk een combinatie zoekt van medisch onderzoek en ”mensenwerk”. Een opleiding waarbij de koppeling tussen theorie en praktijk centraal staat. Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Beroepsopleiding Longfunctieanalisten.De opleiding combineer je met een baan als longfunctieanalist. In opdracht van een medisch specialist of huisarts doe je bij een patiënt zelfstandig onderzoek naar de functie van de longen. Voor de patiënt is zo’n onderzoek behoorlijk (in)spannend. Daarom heb je ook de taak patiënten voor, tijdens en na het onderzoek te begeleiden en gerust te stellen. Een veelzijdige baan dus, waar nauwkeurigheid en sociale vaardigheden centraal staan.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie