nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Fiscaal Recht en Economie

De bachelor HBO Fiscaal Recht en Economie flexibel en snel thuis volgen? Via onze vergelijkingstool vind je talloze thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Economie. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of anderzijds zin in totaal iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk simpel en snel de beste thuisstudies van toonaangevende instellingen als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een bachelor thuisstudie HBO Fiscaal Recht en Economie! Een studie die past bij jouw niveau, een prettige online leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze bachelor kun je vanuit huis volgen vanaf €7164,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Opleiders thuisstudie HBO Fiscaal Recht en Economie februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Fiscaal Recht en Economie36 maanden€7164,00Meer informatie
HBO Fiscaal Recht en Economie zelf thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding HBO Fiscaal Recht en Economie op afstand volgen

Zoek je een andere baan? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat jouw niveau ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Maar je moet wel ergens beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. In de vergelijker vind je veel verschillende studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Economie? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie HBO Fiscaal Recht en Economie(duaal of voltijd). Door deze bachelor ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Het is goed te doen samen met jouw functie, vrijetijdsbesteding en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Aan de slag gaan met een bachelor HBO Fiscaal Recht en Economie gaat erg gemakkelijk. In het onderstaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf krijg je begeleiding van een professionele docent.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat is de prijs van een HBO Fiscaal Recht en Economie thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw macbook, ipad of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HBO Fiscaal Recht en Economie is er al vanaf €7164,00 bij bijv. LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot deel van de volwassenen willen een thuisstudie volgen. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO Fiscaal Recht en Economie thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de bachelor?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HBO Fiscaal Recht en Economie: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof is grotendeels digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen 1 week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De bachelor kost je ongeveer 36 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het een stuk sneller. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een HBO-studie of master? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Vaak is een bepaalde HBO Fiscaal Recht en Economie vooropleiding een voorwaarde. Als alternatief vragen ze vaak een 21 plus examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de folder van de school tref je de verdere details inzake de toelatingseisen van deze bachelor.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven als o.a. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze studies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Windesheim. Verder behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals NL Actief. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze manier zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Het gros van de onderwijsinstellingen hebben ze mogelijkheid voor een HBO Fiscaal Recht en Economie klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Wat minder positief is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Hier vind je snel de essentiële informatie voor je bachelor en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via jouw account zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s, oefeningen, het lesmateriaal, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-fiscaal-recht-en-economie

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van Associate degree Security management tot een studie als HBO Europakunde, en nu dus ook de HBO Fiscaal Recht en Economie zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen in lijn is met mijn persoonlijke wensen? In het volgende overzicht vind je de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Docenten met ervaring uit het vak
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Ook losse modules volgen
 4. Laudius: Praktijkgerichte docenten
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie HBO Fiscaal Recht en Economie online versneld volgen doe je vanaf €7164,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Opgelet: er gelden strenge regels (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus waar je kennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De opleiding levert een bijdrage aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De reden hiervoor? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een studie, training of cursus via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Binnen veel organisaties kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Fiscaal Recht en Economie. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Het wordt er fiscaal gezien niet eenvoudiger op in Nederland. In een dynamische omgeving waarin de wetgeving voortdurend verandert, is het de fiscalist die bedrijven en particulieren helpt veel geld te besparen. Door de talrijke wetten en regels die ons belastingstelsel kent correct toe te passen, zorgt een fiscalist ervoor dat bedrijven of particulieren niet méér belasting betalen dan nodig. De vraag naar fiscalisten ofwel belastingkundigen is dan ook zeer groot.Deze NVAO-geaccrediteerde opleiding HBO Fiscaal Recht en Economie bereidt perfect voor op een functie als fiscalist. Met het behalen van het internationaal erkende getuigschrift HBO Fiscaal Recht en Economie mag de titel Bachelor of Economics (B Ec) gevoerd worden en ligt de arbeidsmarkt open.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie