nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Finance en Control

De bachelor HBO Finance en Control zelfstandig vanuit huis volgen? Met onze vergelijker bekijk je de meest interessante thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Economie. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of misschien iets leren wat je heel leuk vindt? Neem de informatie door en vergelijk direct de beste zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende afstandsopleiders als LOI en start vandaag nog met jouw bachelor thuisstudie HBO Finance en Control! Studeren in jouw eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze bachelor is beschikbaar vanaf €6444,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Vergelijking van thuisstudies HBO Finance en Control februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Finance & Control36 maanden€6444,00Meer informatie
LOIHBO Oriëntatie finance and control6 maanden€1350,00Meer informatie
HBO Finance & Control thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding HBO Finance en Control online thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, iedereen kan studeren en leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site kan helpen bij het vinden van een studie. In de vergelijker kom je in aanraking met tientallen thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Economie? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Finance & Control(duaal of voltijd). Binnen deze bachelor krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, buitenschoolse activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een bachelor HBO Finance en Control kan moeiteloos via internet. In het stappenplan van ons studie-team leggen we het beknopt uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alles in orde is komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en huiswerk inleveren. Logischerwijs wordt je hierin begeleid door een erkende docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actueel tarief HBO Finance en Control thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat daar de reden voor is? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel theorie en opdrachten kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met een smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding HBO Finance & Control volg je al vanaf €6444,00 via LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Met diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot deel van de volwassenen willen een thuisstudie volgen. De flexibele manier van studeren en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is deze opleiding wel geschikt? Hieronder geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige HBO Finance & Control thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn bachelor?
Het meest ideale aan een thuiscursus HBO Finance en Control: je kan elke week starten met deze opleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De bachelor kost je grofweg 36 maanden. Als je veel tijd hebt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Heb je interesse in een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een toepasbare HBO Finance en Control vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina check je de verdere details m.b.t. de toelatingseisen van deze bachelor.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van instellingen zoals bijv. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als AOC Terra. Ook ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een echt branchediploma als NL Actief A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de opleidersverstrekken ook een HBO Finance en Control klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer sociale interactie, meer individuele begeleiding en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden een online leeromgeving. Via internet raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw bachelor en kan je vragen stellen aan jouw docent. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen, video’s, oefenexamens, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-finance-en-control

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Denk aan Gujarati tot en met HBO Literatuur, en sinds kort dus ook de HBO Finance en Control zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn wensen en situatie? In het volgende overzicht benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Ruim 80 jaar ervaring
 2. LOI: Aantoonbare kwaliteit, zoals erkende diploma’s en NVAO-accreditaties
 3. NTI: Flexibel studeren
 4. Laudius: 2 weken geheel vrijblijvend proberen
 5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een thuisstudie HBO Finance & Control online versneld volgen is haalbaar rond de €6444,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende producten kun je aftrekken:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Advies van de adviseur: er gelden strenge regels (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een studie die gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De cursus draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er is sprake van een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Waarom? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een professionele opleiding via jouw werkgever afronden is dus voor beide partijen interessant. Standaard mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Finance en Control. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Als professional in finance en control heb je tal van mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Na deze erkende HBO-bacheloropleiding Finance & Control ben je klaar voor een mooie carrière. Je volgt een zeer actueel programma waarbij de focus ligt op business control. De hoofdfase biedt keuze uit de minoren Financiering & automatisering, Financiering & Management en Financiering & Internationaal management. De opleiding biedt een brede basis én de mogelijkheid tot het volgen een specialisatie die aansluit bij je ambitie.Tijdens deze NVAO-geaccrediteerde opleiding Finance & Control worden bedrijfseconomische vraagstukken vanuit verschillende perspectieven bestudeerd. Na afronding heb je inzicht in de financiële en administratieve processen van bedrijven en instellingen en ben je perfect voorbereid op de actuele praktijk. Bovendien mag na het afronden van deze bacheloropleiding de titel Bachelor of Science (BSc) worden gevoerd.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie