loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie HBO Outreachend werk

De hbo opleiding HBO Outreachend werk vanuit huis volgen? Via deze thuisstudie vergelijker vind je de meest interessante thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein HBO-programma’s. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of misschien iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Doorzoek en vergelijk moeiteloos de beste thuisopleidingen en cursussen van respectabele onderwijsinstellingen als LOI en schrijf je vandaag nog in voor een hbo thuisstudie HBO Outreachend werk! Een studie die past bij jouw niveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze hbo opleiding kan jij volgen vanaf €1230,00 bij een opleider als NTI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Volop feedback van je docent.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In maart 2021 goedkoop aangeboden.

Overzicht met thuisstudies HBO Outreachend werk maart 2021

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Outreachend werk6 maanden€1230,00Meer informatie
HBO Outreachend werk op eigen tempo thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Outreachend werk flexibel vanuit huis starten

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is ontzettend veel mogelijk! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Onze thuisopleiding-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website check & vergelijk je een scala aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein HBO-programma’s? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie HBO Outreachend werk(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met jouw huidige werk, hobby’s en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Kiezen voor een hbo opleiding HBO Outreachend werk kan moeiteloos via internet. Hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn ontvang je het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. De studie kan beginnen: zelf je studietijd indelen en lesstof en boeken doornemen en opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend krijg je begeleiding van een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan volgt natuurlijk een passende diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijs HBO Outreachend werk thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe komt dit? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel informatie bekijk je gewoon online op een smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die helpen bij vragen en problemen. De opleiding HBO Outreachend werk kan men aanschaffen vanaf €1230,00 via het instituut NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van NTI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Steeds meer werkenden kiezen voor een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder bespreken we kort enkele prangende vragen rondom zelfstandige HBO Outreachend werk thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus HBO Outreachend werk: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De hbo opleiding heeft een looptijd van pakweg 6 maanden. In veel gevallen hoeft het niet eens zo lang te duren. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Oriënteer jij je meer op een erkende MBO- of HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In de regel is een passende HBO Outreachend werk vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Een andere methoden kan zijn een 21-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder kun je terecht voor ruime info ten aanzien van de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals Nationale Handelsacademie (NHA) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze thuisstudies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Koning Willem I College. Verder kan je ook rekenen op een echt branchediploma als branchediploma pedicure. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo laat jij zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Het gros van de aanbieders beschikken over een HBO Outreachend werk klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer sociale interactie, meer directe feedback van je docent en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dat portaal vind je snel alles wat je nodig hebt voor jouw hbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze internet omgeving kan men ook terecht voor praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars, oefeningen, het lesmateriaal, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-hbo-outreachend-werk

Onderwijsinstellingen vergelijken maart 2021

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van Kennismanagement en informatiemanagement tot Zelfstandig kindervoedingsadviseur, en uiteraard ook de HBO Outreachend werk zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn privé situatie? Bijgaand lees je over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: De goedkoopste opleider van Nederland
 2. LOI: Kies uit meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Duizenden tevreden studenten
 4. Laudius: Hulp bij het kiezen van een studie
 5. NHBO: Betalen in termijnen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie HBO Outreachend werk online versneld volgen kan voor een bedrag van €1230,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante producten mag je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Opgelet: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (maart 2021). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisstudie is gericht op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er is sprake van een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NTI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Wat is daarvan de reden? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Bovendien mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een professionele opleiding via de werkgever starten kan voor meerdere partijen een win zijn. Soms is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding HBO Outreachend werk. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Ben jij geïnteresseerd in het ondersteunen van mensen? Wil jij samen met de cliënt zoeken naar een oplossing voor zijn probleem? Tijdens deze verkorte opleiding maatschappelijk werk leer jij outreachend werken. Als outreachend werker ben je veelal zelf op zoek naar cliënten die niet altijd openstaan voor hulp. Je leert o.a. een hulpverleningsplan opstellen, verbetert je gesprekstechnieken en verdiept je in multidisciplinaire samenwerking. Iets voor jou? Vraag de gratis studiegids aan voor meer info.

Daarom kies je voor HBO Outreachend werk van het NTI:

 • In 6 maanden af te ronden
 • Inclusief praktijkbijeenkomsten
 • Studeren wanneer het jou uitkomt
 • Onderdeel van de erkende HBO MWD
 • Actuele studieboeken & online leeromgeving

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie