loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Projectmanagement

De hbo opleiding HBO Projectmanagement zelfstandig vanuit huis volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker ontdek je alle erkende thuisopleidingen en studies gerelateerd aan Management en Leidinggeven. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of misschien een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk heel eenvoudig populaire thuisopleidingen en cursussen van Hollandse onderwijsaanbieders als Scheidegger en wie weet begin jij volgende week al met een hbo thuisopleiding HBO Projectmanagement! Op een flexibele manier studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €658,00 bij onder andere LOI.

 • 100% flexibel studeren.
 • Online account met studieplanning.
 • Uitstekende docenten.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In september 2022 aantrekkelijk geprijsd.

Aanbieders thuisstudie HBO Projectmanagement september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Projectmanagement2 maanden€658,00Meer informatie
NTIHBO Projectmanagement3 maanden€615,00Meer informatie
HBO Projectmanagement vanuit huis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding HBO Projectmanagement flexibel thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, het aanbod is ontzettend groot! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker tref je een scala aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Management en Leidinggeven? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Projectmanagement(duaal of voltijd). Via deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Dit gaat erg goed samen met een baan, culturele activiteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Starten met een hbo opleiding HBO Projectmanagement gaat sneller dan je denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Download de gratis studiegids of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelf heb je regelmatig contact met een professionele docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een passend diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele tarieven HBO Projectmanagement thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je via internet bekijken, bijvoorbeeld op jouw tablet, smartphone of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HBO Projectmanagement is er nu al vanaf €658,00 via de onderwijsinstelling LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De lesstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een aanzienlijk aantal medewerkers willen een thuisstudie volgen. De vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en is het voor mij relevant? In het gedeelte hieronder vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige HBO Projectmanagement thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HBO Projectmanagement: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is niet altijd verplicht). De hbo opleiding kost je circa 2 maanden. Als je veel tijd hebt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Heb je interesse in een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In sommige gevallen is een specifieke HBO Projectmanagement vooropleiding een voorwaarde. Het kan ook gaan om een 21 plus examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis studiegids bekijk je meer informatie omtrent de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen zoals Nederlands Talen Instituut (NTI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Marnix Academie. Ook krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kun je aantonen dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Flink wat scholen geven ook een HBO Projectmanagement klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Er zijn ook nadelen: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In deze omgeving bekijk je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen kan men ook terecht voor praktijkvoorbeelden, video’s, webinars, het lesmateriaal, oefenexamens, oefeningen. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-projectmanagement

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld HBO Professional English tot een opleiding als AgilePM Foundation, en nu dus ook de HBO Projectmanagement zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn privé situatie? Onderstaand benoemen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Speciale opleidingen voor een eigen bedrijf
 2. LOI: Heldere kosten voor de opleiding en examens
 3. NTI: Studeren met veel persoonlijk contact
 4. Laudius: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 5. Thuiscursus.nl: Moderne leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een echte thuisstudie HBO Projectmanagement online versneld volgen kan voor een bedrag van €658,00. Maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze producten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Advies van de adviseur: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (september 2022). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie die gericht is op jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De opleiding heb je gekozen met het oog op de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten komen minimaal uit op €250 (jaarlijks), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Je manager kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een professionele opleiding volgen via jouw werkgever heeft dus veel verschillende voordelen. Bij veel bedrijven is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding HBO Projectmanagement. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Projectmatig werken wordt steeds meer (h)erkend als een effectieve en efficiënte manier om planmatig en doelmatig naar resultaten toe te werken. Binnen de gestelde tijd en binnen het gestelde budget. Met de korte opleiding HBO Projectmanagement leer je hoe je een projectteam kunt leiden en begeleiden. Een aanrader voor (aankomend) projectleiders, maar ook voor iedereen die in zijn werk te maken krijgt met tijdelijke projecten.Het korte HBO-programma Projectmanagement is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding Management van LOI Hogeschool. Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling voor inhoudelijk overeenkomende modules bij doorstroming naar deze volledige bachelor.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie