loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Wft Basis

De hbo opleiding Wft Basis zelfstandig thuis volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met alle erkende thuisstudies en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Makelaardij. Een nieuwe stap in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Doorzoek en vergelijk simpel en snel kwalitatieve thuiscursussen en studies van erkende opleiders als Thuiscursus.nl en schrijf je vandaag nog in voor een hbo thuisstudie Wft Basis! Een passende opleiding voor iedereen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €276,00 via LOI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Digitale leeromgeving.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In mei 2022 scherpe kortingen.

Overzicht met thuisstudies Wft Basis mei 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIWft Basis4 maanden€276,00Meer informatie
NTIWft Basis6 maanden€270,00Meer informatie
NHAWFT Adviseur Basis6 maanden€179,00Meer informatie
LAUDIUSWFT Basis6 maanden€179,00Meer informatie
Wft Basis thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Wft Basis thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er bij jou ook speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site kan helpen bij het vinden van een studie. Hier vind je tientallen thuisstudies, taal- en hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Makelaardij? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Wft Basis. Met deze hbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je werk, muzikale bezigheden en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis studeren?
Van start gaan met een hbo opleiding Wft Basis is niet ingewikkeld. In het bijgaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesmaterialen doorkijken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Natuurlijk krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijzen Wft Basis thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is het zo voordelig? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een tablet, smartphone of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Wft Basis volg je al vanaf €276,00 bij LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle theorie en opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Veel Nederlanders zien hun kansen in een zelfstudie. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen is een belangrijke reden. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder beantwoorden we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Wft Basis thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Wft Basis: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je vaak al binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit verschilt per opleiding). De hbo opleiding heeft een looptijd van zo’n 4 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Lukt het niet in deze periode? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Korte opleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ambieer je een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In sommige gevallen is een dergelijke Wft Basis vooropleiding een voorwaarde. Men kan ook kiezen voor een 18+ examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis studiegids achterhaal je ruime info betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven als onder andere NHA worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze thuisopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Hogeschool De Kempel. Ook krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een erkend branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zo kan een (toekomstig) werkgever zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-aanbieders hebben ook een Wft Basis klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Op deze plek vind je snel de noodzakelijke software en documentatie voor je hbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In de digitale leeromgeving kun je terecht voor ondermeer geluidsbestanden, webinars, oefeningen, het lesmateriaal, video’s, oefenexamens. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-hbo-wft-basis

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2022

Op afstand studeren is enorm populair. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit varieert van HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie tot een studie als Europees computerrijbewijs, en sinds kort dus ook de Wft Basis zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn privé situatie? Onderstaand beschrijven we kort de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Praktijkgerichte docenten
 2. LOI: Vakkundige docenten
 3. NTI: Locaties door heel Nederland
 4. Laudius: Géén inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Avond- en dagonderwijs voor volwassenen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Zelf een thuisstudie Wft Basis online versneld volgen is haalbaar rond de €276,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste onderdelen kun je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Houd er rekening mee: er gelden strenge regels (mei 2022). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding die relevant is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding is gericht op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten komen minimaal uit op €250 (per jaar) tot een max van €15k.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De oorzaak daarvan? Je organisatie plukt ook de vruchten van jouw kennis. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een uitgebreide cursus via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. Doorgaans heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Wft Basis. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

De Wet financieel toezicht (Wft) stelt bepaalde eisen aan mensen die werkzaam zijn in de financiële dienstverlening. Iedereen die in deze branche werkt, moet over specifieke basiskennis beschikken. Bijvoorbeeld op het gebied van advisering of wettelijke regelingen. Met de opleiding Wft Adviseur basis beschik je in korte tijd over alle relevante financiële basiskennis en voldoe je aan de wettelijke eisen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie