loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Assistent makelaar wonen

De hbo opleiding Assistent makelaar wonen op je eigen tempo vanuit huis volgen? Met deze thuisstudie vergelijker tref je de meest interessante thuisstudies en opleidingen in het vakgebied van Makelaardij. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Beginnen als ZZP’er? Of meer iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk probleemloos goede opleidingen en thuisstudies van toonaangevende instellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hbo thuisstudie Assistent makelaar wonen! Op een flexibele manier studeren, een gratis proefles volgen, en goede begeleiding. Deze hbo opleiding is te koop vanaf €801,00 bij LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In juli 2022 voor een voordelige prijs.

Alle thuisstudies Assistent makelaar wonen juli 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIAssistent makelaar wonen9 maanden€801,00Meer informatie
NHAAssistent Makelaar Wonen9 maanden€459,00Meer informatie
NTIAssistent makelaar wonen12 maanden€615,00Meer informatie
LAUDIUSAssistent Makelaar Wonen9 maanden€429,00Meer informatie
Assistent makelaar wonen thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Assistent makelaar wonen voordelig vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw situatie ook is, iedereen kan studeren en leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze site komt dan om de hoek kijken. Met behulp van onze website check je een scala aan cursussen en beroepsopleidingenwaarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Makelaardij? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Assistent makelaar wonen(duaal of voltijd). Door het volgen van deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, andere interesses en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Kiezen voor een hbo opleiding Assistent makelaar wonen kan moeiteloos via internet. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we er verder op in:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of vraag een gratis proefles aan om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesstof erbij pakken en examens maken. Vanzelf wordt je hierin begeleid door een professionele docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de huidige kosten van een Assistent makelaar wonen thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe komt dit? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal open je gewoon via internet, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een tablet, smartphone of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Natuurlijk bieden ze een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Assistent makelaar wonen is er al vanaf €801,00 bij bijvoorbeeld LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De examens (soms op locatie).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een aanzienlijk aantal Hollanders kiezen voor een studie aan huis. De vrijheid en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder behandelen we de vragen die we het meest horen over zelfstandige Assistent makelaar wonen thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Assistent makelaar wonen: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je soms binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De hbo opleiding heeft een looptijd van zo’n 9 maanden. Meestal kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Basisopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Wil je je aanmelden voor een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een toepasbare Assistent makelaar wonen vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of een bepaald certificaat. In de gratis brochure lees je de verdere details m.b.t. de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven als bijv. Laudius zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit houdt in dat deze thuisopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Centrum voor Humanistische Vorming. Daarbij krijgen deelnemers soms een speciaal branchediploma zoals NL Actief A. Bij een deel van de (hobby)cursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Meerdere onderwijsinstellingen verstrekken ook een Assistent makelaar wonen klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden een online leeromgeving. Via internet vind je snel de essentiële informatie voor je hbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen zijn de volgende documenten te vinden: oefeningen, oefenexamens, webinars, praktijkvoorbeelden, video’s, het lesmateriaal. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-hbo-assistent-makelaar-wonen

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. En er steeds meer aanbod. Dit loopt van Muziek & Notenschrift tot aan Italiaans voor gevorderden, en dus ook de Assistent makelaar wonen zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn privé situatie? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Opleidingen in elke denkbare richting, zowel thuis als klassikaal
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Begeleiding door topdocenten (naar keuze)
 5. Thuiscursus.nl: Studie in jouw eigen tempo afronden
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Naast je baan een thuisstudie Assistent makelaar wonen online versneld volgen is realistisch vanaf €801,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze factoren kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Boeken of bepaalde software

Niet vergeten: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2022). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus / studie waar je kennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding is van belang voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten zijn minimaal €250,00 (per jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via jouw werkgever afronden is dus een win-win situatie. Dikwijls kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Assistent makelaar wonen. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Een assistent makelaar is de spil in een makelaarskantoor. Wil jij deze belangrijke rol innemen? Volg dan de opleiding Assistent makelaar wonen. Een assistent makelaar assisteert een gecertificeerd makelaar bijvoorbeeld bij de aan- en verkoop van woningen, bij taxaties, maar ook bij de huur en verhuur van woningen binnen de particuliere huurwoningenmarkt. Ook is hij of zij verantwoordelijk voor het beheren van het relatiebestand en uitvoeren van promotieactiviteiten. De opleiding Assistent makelaar wonen is de perfecte voorbereiding op het SVMNIVO-examen en op de afwisselende functie als assistent makelaar. Na het behalen van het SVMNIVO-diploma Assistent Makelaar mag je de titel A-RMT gebruiken. Met dit diploma heb je zeker een streepje voor.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie